Ingrid Hoffmann diye bir ablamızdan uyarladık bu tarifi
Onun yaptığı çok sade geldi biz de biraz baharatlı yaptık
Ana malzemelerimiz:
-Patates 3-4 adet orta boy, ya da istediğiniz kadar

-Ekmek kırıntısı (etimek kullandım)
-Kaşar peyniri
-Maydanoz, dereotu
-Baharatlar (tuz,kimyon,pul biber, karabiber)
Patatesleri iyice haşladıktan sonra eziyoruz. İçine çok az tereyağ ve baharatları atıp yoğuruyoruz. Maydanoz ve dereotunu da küçük doprayıp eklıyoruz bu karışıma.
Diğer taraftan kaşar peynirlerimizi küçüp küpler halinde doğruyoruz.
Ekmeklerimizi blendırdan geçiriyoruz (çok un haline gelmesin ama çok da iri taneli kalmasın). Biz etimek kullandık, bayat ekmekler de olur sanırım, bir kaçını galete unuyla yapmayı denedik ama beğenmedik.
Patatesleri küçük toplar halinde yuvarlıyoruz içine bir küp (ya da dökdörtgen artık nasıl şekil verdiyseniz) kaşar peyniri yerleştiriyoruz. Sonra, ekmek kırıntısına bulayıp fırın tepsisine koyuyoruz. (Ben fırın tepsisine yağlı kağıt serdim-kolay oluyor

175-180 derecede 15-20 dakika yeterli geliyor.
Sonuç çok eğlenceli, kuzenimin çocukları bayıldı (tabi pul biberden ağızları yandı biraz ) bence yapmaktan da keyif alabilirler
Üzgünüm yine resim yok
