Patates Yemekleri
Benden de bir tarif olsun burada. Çok kolay ve çabuk yapılan, bir o kadarda lezzetli.
KOLAY PATATES GRATEN
Malzemeler: (4 kişilik)
- 6 adet orta boy patates
-1 su bard: süt
-1/2 su bardağı süt kreması
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 sarmısak
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
Yapılışı:
Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyup, mümkün olduğunca ince
(neredeyse zar gibi) halka halka doğruyoruz. Sonra bir kaseye doğranmış patatesleri,
sütü, kremayı, kaşar peynirin yarısını, baharatları koyup, karıştırıyoruz.
Uygun ebatta bir fırın kabının içini, ikiye bölünmüş sarmısağın kesik yüzeyleriyle
ovalıyoruz. Sonra tereyağıyla bütün kabı yağlayıp, patatesli malzemeyi içine koyuyoruz.
Kalan kaşarı üzerine serpiştiriyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz.
Burada iki önerim olacak, Sarmısakla kabı ovduktan sonra kalan
sarmısağı da patates karışımının içine doğramak. Diğeri ise kaşar peyniri rendesini pişme
süresinin sonuna doğru ( son 10 dakika içinde) üzerine serpiştirmek. Böylece peynirler çok yanmadan hafif kızararark eriyecek.
|