![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Bir tarifte benden. Soğanları incecik, piyazlık doğrayın ( iki tane orta boy). Bir - iki sap pırasanın beyaz kısımlarını uzun uzun incecik dilimleyin. Havuçları ortadan ikiye ayırıp onları da incecik incecik doğrayın. (Hepsi jülyen usulü doğranacak.)250-300 gr. mantarı ayıklayıp 2'ye veya 4'e bölün. İki tane orta domatesi minicik doğrayın. 5 - 6 adet çarliston ve sivri biberi tohumlarını ayıklayıp jülyen usulü doğrayın. Bir tane tavuk göğsünü kuşbaşından biraz daha küçük doğrayın. Biraz tuz, biraz köri baharatını hazır edin. Bütün malzemeler tabaklarda hazır olduktan sonra varsa vok tavada, yoksa normal tavada biraz sıvı yağı kızdırın, sırasıyla soğanları, biberleri, havuçları, pırasayı sıvı yağda öldürün, arkasından domatesleri koyup onları da öldürün. Daha sonra tavukları koyup onlarıda rengi değişene kadar çevirin. En sonunda mantarları ekleyin, mantarlar suyunu saldıktan sonra tuzunu ekleyin pişmesini sağlayın. Ocağı kapatmadan önce 1 çay kaşığı (seviyorsanız yarım tatlı kaşığı) köriyi ekleyip karıştırın. Ağzı kapalı 5 dakika dinlendirdikten sonra hepinize afiyet olsun. Not: Malzemeye bir su bardağı haşlanmış bezelye de katabilirsiniz. Daha güzel oluyor. Düzenleyen fevziye : 10-02-2009 saat 12:03 Neden: ekleme yapmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
|
Ah bu sayfaya girdim cikamiyorum simdi. Aslinda forumun tamami bagimlilik yapiyor ![]() Evet gelelim benim mantar tarifime. Bir yogurt tutkunu olarak yogurtlu herseyi cok severim ve benim gibi yogurt severlere tavsiye ederim. Mantar Manti ( bu tarifi yemekteyiz programindan ogrendim, birkac kez denedim, netice super) Mntarlar sicak suda yumusayincaya kadar haslanir. Suzulur. Icerisine bir yumurta kirilir birkac kasik misir unu veya galeta unu veya normal un ile misir unu karisimi eklenir, tuz karabiber atilir ve kizgin yagda alti ustu kizartilir. Uzerine sarmisakli yogurt dokulup afiyetle yenir. Not: Ilk sayfada Venus isimli arkadasimizin tarifide cok guzel. Biraz benziyor. Aslinda o tarif de aynen yapilip uzeri yogurtlanabilir bence cok guzel olur. Sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 45
|
Bir tarifte ben vereyim .meze olarak veya kahvaltılarda yenilebilir.1 kgr küçük mantar(şapkaları açılmamış)iyice temizlenbir 1 bardak sirke tencere konur sirke kaynayınca mantarlar doğranmadan bütün olarak içine atılır tuz biraz limon tuzu konur 4-5 dakika haşlanır ocaktan indirilir.üzerine zeytinyağı dökülür soğuyunca yarı sulu tabağa alınarak yenir.ekmeği suyuna banmak ayrı bir tatdır.Bir ara mantar üreticiliği yaptık çeşit çeşit denemeler yaptım en çok bunu beğendi dostlarımız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
|
ne güzel yemekler..acıktım sayenizde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
ellerinize sağlık çok güzel tarifler not aldım yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
En büyük keyiflerimden biri mantar yemeğidir..Ama..ya istiridye, ya da kestane mantarı olacak.. Kestane mantarını türlü şekillerde pişirdim ama en lezzetlisi bu: Mantarları bir güzel yıkadıktan sonra, ince dilimler şeklinde kestiğim kaşar veya çerkes peynirini mantarların göbeğine doluyorum..Saplarının üstüne hafif zeytinyağı döküyorum..çok az tuz serpiyorum üstlerine.. Fırında önce 15 dakika 160, son 5 dakika da 200 derecede tutuyorum..Sıcak sıcak yemeye doyulmuyor.. (Tabi, eşim mantarı hiç sevmediği için ben kendin pişir kendin ye yapıyorum ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
|
Valla mantarı toplamayı da yemeyi de çok severim.Ama eşim hep aynı şekilde pişirdiğinden mantardan soğuma noktasına geldim.Sizin bu tarifleri görünce canım mantar çekti.Tarifleri yazan arkadaşlardan ricam lütfen bir de resim koysunlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() Ona pişirme şekli ile ilgili önerilerde bulunabilirsiniz, muhtemelen sizin o şekilde sevdiğinizi sandığı için hep aynı şekilde pişiriyordur çünkü... Mesela şöyle söyleyebilirsiniz: 'Bugün internette bir mantar tarifi gördüm çok iştah açıcıydı, canım çekti. Bu şekilde denesek mi?' Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2014
Şehir: Çorum
Mesajlar: 18
|
Mantarların sadece şapkalarını mangalda üzerine hafif kaşar peyniri veya 8li satılan üçgen eritme peynirlerden bir parça koyup hafif tuzla pişirmesi de çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Mantar diyince üç tarifim var.. 1. Kuşbaşı tavuk göğsü ile hafif suluca tencere yemeğini yaparım. 2. Soğan ve bol karabiberle kavururum. 3. sapları çıkartarak boşluklara rende kaşar doldurur, pul biber serperek fırına atarım. Başka tarif yok kafamda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
fırında mantar
FIRINDA TERYAĞLI KAŞARLI MANTAR Malzemeler 1 kilo düzgünlerinden seçilmiş sap kısımları kesilmiş mantar. 150 gram tere yağı 200 gram dilimlenmiş kaşar. kararınca ince kaya tuzu. Hazırlanışı Temizlenip yıkanmış mantarlar önceden ısıtılıp tere yağ ile hafif yağlanmış tepsiyi tamamen kapatıcek şekilde yerleştirilir, üzerlerine bir çay kaşığı yardımı ile tereyağ paylaştırılır. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilip fırında alınıp üzerine önceden dilimlediğimiz kaşarlar dizilip tekrar fırında kaşarların üzeri pembeleşene kadar beklenip çıkarılıp servis edilir. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Ben kestane mantarından yapıyorum bunu, harika oluyor..Kestane mantarının saplarını çıkarıyorum.. İçine küp şeklinde kesilmiş kaşar peynirlerini dolduruyorum..Önce 180 son beş dakikada 220 derecede fırında toplam 20 dakika kadar pişiriyorum.. Kestane mantarının kendine has kokusu yayılmaya başlayınca fırını kapatıyorum.Mantarlar fırında asla kararacak şekilde pişirilmemeli.. Veya..içlerine lor peyniri koyup, zeytinyağı dökerek te fırınlıyorum.. En sevdiğim pratik yemeklerdendir.. Düzenleyen pria : 22-11-2014 saat 23:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Bugün Pendik pazarında, 5'lik pet şişe içinde mantara benzettiğim birşeyler gördüm.. Civar köylerden bir kadının tezgahıydı.. Sordum, ''mantar tuzlaması'' dedi.. İlk defa gördüm böyle birşey.. Mantarın adını sordum, iki üç isim söyledi ama aklımda kalmadı şu an.. ''Bu mantar beyaz olur ve ağustos ayında çıkar'' dedi.. Bu da çok ilginç geldi bana.. ''Çok getirip sattım'' dedi bana ağustos ayında.. Nasıl görmedim, gözüme çarpmadı şaşırdım..Oysa özellikle köylü kadınların getirdiklerini pek incelerim.. Takip edeceğim bakalım bu neyin nesiymiş..Tazesi nasılmış.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|