agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 1 Gönderen Yücel Özlem
  • 1 Gönderen Yücel Özlem
  • 1 Gönderen nurcem
  • 2 Gönderen dmtmrt
  • 1 Gönderen mutlu_inan
  • 2 Gönderen dmtmrt
  • 2 Gönderen Selma_321

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-07-2007, 01:06   #2
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
...Yalnız merak ettiğim, deli dut ve uslu dut arasında yapraklarda da bir fark varmıki?
Sevgili mahmut bu deli dut ne ola ki?

Acaba meyve vermediği için bizim yörelerde erkek dut denilen cins mi? Kastedilen buysa sorun yok. kara veya beyaz dut çeşitlerinden sarma yapılabiliyor. keza erkek dutun yaprağı da kullanılıyor. Yaprağın körpe ve ince olanı makbul.

Bizim mor dut dediğimiz ve olgunlaştığı zaman dahi ekşi olan bir tür var. Mor dutun yaprağı kalındır. sarmada kullanılmaz. Meyvesi dut şurubu yapmak için kullanılır.

çiğdem42 beğendi.

Düzenleyen Yücel Özlem : 27-07-2007 saat 21:57
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025