![]() |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Dut yaprağı sarması
Alıntı:
Yaprakların körpe olmasına dikkat ediniz. Ancak, bağ yaprağının ekşiliği bunda yoktur. Arzu ederseniz ekşi ilave etmelisiniz. Mesela bir parça ekşi erik pestili bu iş için uygundur. İç anadoluda yemeklere tat vermek için ekşi dağ eriğinden bir pestil kullanılırdı. Bu pestil halen Beypazarı'nda üretiliyor. Ekşiye ihtiyaç duyulan bazı yöresel yemeklerde, bilhassa sarmalarda halen kullanılıyor. Düzenleyen Yücel Özlem : 27-07-2007 saat 21:56 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acaba meyve vermediği için bizim yörelerde erkek dut denilen cins mi? Kastedilen buysa sorun yok. kara veya beyaz dut çeşitlerinden sarma yapılabiliyor. keza erkek dutun yaprağı da kullanılıyor. Yaprağın körpe ve ince olanı makbul. Bizim mor dut dediğimiz ve olgunlaştığı zaman dahi ekşi olan bir tür var. Mor dutun yaprağı kalındır. sarmada kullanılmaz. Meyvesi dut şurubu yapmak için kullanılır. Düzenleyen Yücel Özlem : 27-07-2007 saat 21:57 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Benim bildiğim kadarıyla sardalya sarmasını dut veya asma yaprağında yaparlar ama yaprağı yemezler. Sardalyanın pulunu da içini de ayıklamazlar. Yerken derisini hafifçe tutup geriye çekince ayıklanır. Etlerini de dişlerinizle kemirdiniz mi tamamdır ![]() Ama sizin bildiğiniz tarif değişik olabilir Todor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Bende sevgili Nurcem e katılıyorum. Bugüne kadar dut ağaçlarının meyvelerini kendim yapraklarınıda ipekböceklerime yediriyordum. Bundan sonra hem meyvesini hemde yaprağını yiyeceğim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
geçen gün dolma yaparken fazla harç kaldı bende çöpe atmak istemediğim için dut ağacına bir uğrayıverdim, beyaz lahanadan daha güzel oldu ama üzüm yaprağını geçemedi bence ![]() ![]() bilginize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2017
|
Daha önce hiç denemedim ama epey bi merak ettim lezzetini. İlk Fırsatta deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-09-2016
|
Dut yaprağıni bizde sarariz.Güzel bir lezzet.Dikkat edilmesi gereken yapragin damarlarinin sertlesmeden toplanmasi.Yani dut ciktikdan sonra sarabileceginiz buyuklukdeyken toplamaniz.Salamurada olur, haslayip difrize posetleyebilirsiniz.Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2015
|
Dut tamam da kirazın yaprağından da yapanlar varmış nasıl sarıyorsun be mubarek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-09-2016
|
Ihlamur ve findik yapragininda sarmasi oluyormuş.Bende duyunca şaşirmistim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
Son not Malatyalılar bildiğim kadarıyla kışında yiyebilmek için kiraz yaprağını salamura yapıyorlar, kurutuyorlar ve dondurucuya koyuyorlar. Bunlar benim bildiklerim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|