![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Taze fasulye kavurması.
Bu yemeği Güler hanımın bahçesindeki fasulyeleri görünce yazmayı düşündüm. Ona bir çeşit olsun diye. Fasulyeler kılçıkları alınıp sadece ortadan bölünür. Yıkanır, haşlanır suyu süzgeçte elle bastırılarak süzülür. Bol soğan zeytinyağında az kavrulur fasulyelerde birlikte fasulye kokusu gidene kadar kavrulur. Arzuya ve sevmeye göre en az 2 diş olmak üzere sarımsak rendelenir, bol maydonoz doğranır. karabiber ekilir ılık servis yapılır. Fasulye diblesi ve yumurtalı kavurması da çeşit sayılabilir. arzu edene tarifi eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Sayın Benol Hazaroğlu, kayınvalidem yumurtalı kavurmasını yaparmış, eşim çok sever ancak, tarifini bizlere bırakamamış. Tam fasulye alıp kendim deneyecekken eklediğiniz tarifleri gördüm ![]() Zahmet olmazsa yumurtalı tarifini isterim, fotojenik olursa fotoğraf ta eklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|