![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kereviz Yemekleri
Bazılarımızın isminden dolayı bile yemedikleri kerevizi ben çok seviyorum. Bu hafta pişireceğim kereviz de, önceki haftalarda pişenlere benzemesin istiyorum. Hep aynını yemekten bıktım. Benim pişirdiğim klasik zeytinyağlı salçalı, ya da etli salçalı kereviz. Değişik tarifleri varsa denemek istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bizim hanımın Kereviz yemeği: İsteğe göre patates ve kereviz parçalara bölünür,biraz da havuç doğranır. Soğanı kavrulur, kıyma veya parça et içine atılır,bir süre de birlikte kavrulur,sonra da doğranmış sebzeler katılır ve biraz suyla pişirilir, indirmeden önce yumurta limon çırpılarak yapılmış terbiye katılarak biraz daha kaynatılıp ateş söndürülür. Salça konmaz. Afiyet olsun. Çok kestirme bir tarif oldu ama isteyene detay da verilir. Kerevizin parça etle haşlaması, bol soğan ve sarmısaklı zeytinyağlısı da yapılır hiçbirine salça konmaz(Bizim evde tabii) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Kereviz salatası. Çiğ olarak kereviz rendelenir.Süzülmüş yoğurtla karıştırılır.Arzu ederseniz mayonez ve yoğurdu karıştırabilirsiniz,ama ben mayonez tercih etmiyorum.Üzerine ceviz ilave ederseniz çok güzel oluyor. afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kereviz çorbası denemenizi tavsiye ederim. 1 adet orta boy kerevizi minik küpler seklinde doğrayıp limonlu suda bekletin.(ben hazır limon suyu kullanıyorum bu gibi şeylerde). Süzülmüş kerevızleri bıraz yag ve suyla kaynatıp pişirin.1 Bir yumurta sarısı biraz un bir kaşık yoğurtla terbiye yapın. Çorbayı indıreceğinize yakın nane koyun.Arzu ederseniz başta biraz yağda kıyma kavurabilirsiniz. Etsuyu tableti koyabilirsiniz.Bizimkiler kerevizin yemeğini sevmiyor ama Pakize'nin gibi salatası ve çorbasını bayıla bayıla yiyor. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu tarifi bir çok kişiden duydum ve yapanlardan da yedim, ama daha çok salata özellğinde olduğu için, evdekiler "yemek"ten saymıyorlar. Ama kerevizlerden bir parça alıp deneyeceğim. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
|
Göz kararı ile, 1 ölçü kırmızı mercimek, iki ölçü kereviz... Bir iki havuç, bir iki soğan... Kabaca doğrayıp havuçlar pişinceye kadar hepsini haşlayın. Hepsini parçalayıcı yardımıyla çorba kıvamına getirin. Yağlanma kısmı için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Yağ + salça Yağ + kırmızı pul biber + nane Çorba tümüyle hazırlandıktan sonra, ayırdığınız yeşil yapraklardan bir bölümünü incecik kıyıp çorbaya katabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
agaclar.net
|
Yukarıdaki çorbayı yaparken, salatayı da aradan çıkabilirsiniz ![]() Kerevizi 1 cm kalınlığında yuvarlak doğrayın. Büyüklüğü aynı olan, (salata yemeye niyetli kişi sayısı kadar) düzgün parçayı bütün olarak koyun. Haşlandıktan sonra onları ayırın. Üzerine limon, zeytinyağ ve kıyılmış kereviz yaprağı ekleyin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bunu senin elinden yemek vardı ya, neyyse... bir gün gelir yerim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta da kerevizi bildiğim usulde pişirdim, ama içinde kıyma vardı bu kez. Çocuklar yine homurdandılar, hatta birisi inatla yemedi. Onun hakkını ben de sunny'e verdim. Eşim şaşırdı, köpek kerviz mi yermiş diye söylendi. Ama sunny hanım kerevizin etrafında şöyle bir iki döndü, kokladı ve başladı iştahla yemeğe. Kıssadan hisse yapıldı tabii... "bakın köpeğimiz bile kerevizin besleyici değerinin farkında ve iştahla yiyor" dendi... sunny yemek konusunda seçici biridir. Herşeyi yemez, bir gün önceden kalan yemeği yemez, bazı yemekleri hiç yemez. Ama kerevizi yiyince hepimiz şaşırdık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
|
Kerevizi çok severim. Avakadoyu ezip, birazda kereviz rendeleyip bir karışım yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt isteğe görede baharat( Benim tercihim taze nane **** dereotu) ilave edilirse hoş oluyor, tuzu unutmayın. Arada turpları yuvarlak dilimliyorum aynı büyüklükte kerevizide araya karıştırıyorum farketmeden eline alan yemek zorunda kalıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
agaclar.net
|
Yeni denediğim bir kereviz yemeği... Portakallı Kereviz Soğan (arpacık soğan olursa daha iyi oluyor), havuç, kereviz üçlüsü... Zeytinyağ ve tuz da tamam... Tek fazlalık, yemeğe su yerine taze sıkılmış portakal suyu koyuyorsunuz. Yemeğin miktarına göre 1-3 bardak gerekebilir. Acemiler için püf noktaları: Kereviz soyunca kararan bir sebze olduğu için, önce portakal suyunu sıkın, kabuğunu soyduğunuz kerevizi onun içine doğrayın. Havuç daha geç pişen bir sebze olduğu için, önce yağda biraz kavurun, sonra portakal sulu kerevizi tencereye boşaltın. Bu kadar başarılı olacağını düşünmezdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Moderatör
|
Sayın Malina, Kerevizi (orta boy) soyun, top gibi yapın. Ortasından, elma çekirdeğini alan alet ile yuvarlak olarak delin. Bu deliğin içinden soyulmuş bütün havucu biraz incelterek sıkı sıkı geçirin. Daha sonra top kerevizi birbuçuk parmak kalınlığında halka halka keserek, arzu ettiğiniz şekilde pişirin. Ortaları kırmızı kırmızı düğme gibi çok şık bir görüntü oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Kereviz kızartması: Dilimlenmiş (1 cm kalınlığında) kerevizleri kısa süre haşlayın, sonra az yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran kerevizleri üzerinde bir kağıt olan tabağa çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek afiyetle yiyin. Kereviz haşlandığı için bazılarının sevmediği kokuyu kaybediyor. Kereviz yemeyenlere patates kızartması niyeti ile yedirilebilir. İyi bir rakı mezesidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Size balıkların, et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz bir tarif: Kerevizi soyun, 1 cm. kalınlığında yuvarlak olarak dilimleyin. İsterseniz elma oyacağı ile ortasını halka şeklinde oyun. Kaynar suya atıp birkaç damla limon damlatıarak çok az kaynatın, kesinlikle iyice yumuşamasın. Diri kalacak şekilde kaynattıktan sonra sudan alıp kağıt havluya koyun ve suyunu iyice emdirin. Tuz ve karabiber serpin. Kereviz dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurta akına ve son olarak galeta ununa bulayıp yağda kızartın. Çok lezzetli oluyor. Düzenleyen uzman16 : 13-11-2008 saat 22:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
|
Portakallı kereviz muhteşem bir tat, annem bu yemeğimi yediği zaman 'Sen büyümüşsünde, benim bilmediğim yemekleri öğrenip yapmışsın, bir de bu kadar güzel yapmayı becermişsin' diye duygulanmıştı. Laf aramızda bende bu kadar iyi olabileceğini düşünmüyordum. Ama biraz püf noktası var; Kerevizleri tencereye koymadan unlu ve limonlu su içinde bekletiyoruz. (Ben pırasayada aynı şeyi uyguluyorum çok yakışıyor), soğanını bol koyuyoruz. Birde içine bolca sevgimizi katıyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Bende Fusun hanım gibi yapıyorum kervizi ![]() Yemeyenler ve yiyemeyenler için kesinlikle Malina'nın tarifini (portakallı olanı) denemelerini tavsiye ederim. Birde alırken beyaz kereviz olmasına dikkat etmek lazım değil mi? Harika bir lezzet |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
|
Ciddi misiniz. Ne garip bir sebze, ayva, mandalina, portakal, elma, armut, üzüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|