![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
Göz kararı ile, 1 ölçü kırmızı mercimek, iki ölçü kereviz... Bir iki havuç, bir iki soğan... Kabaca doğrayıp havuçlar pişinceye kadar hepsini haşlayın. Hepsini parçalayıcı yardımıyla çorba kıvamına getirin. Yağlanma kısmı için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Yağ + salça Yağ + kırmızı pul biber + nane Çorba tümüyle hazırlandıktan sonra, ayırdığınız yeşil yapraklardan bir bölümünü incecik kıyıp çorbaya katabilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunu senin elinden yemek vardı ya, neyyse... bir gün gelir yerim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta da kerevizi bildiğim usulde pişirdim, ama içinde kıyma vardı bu kez. Çocuklar yine homurdandılar, hatta birisi inatla yemedi. Onun hakkını ben de sunny'e verdim. Eşim şaşırdı, köpek kerviz mi yermiş diye söylendi. Ama sunny hanım kerevizin etrafında şöyle bir iki döndü, kokladı ve başladı iştahla yemeğe. Kıssadan hisse yapıldı tabii... "bakın köpeğimiz bile kerevizin besleyici değerinin farkında ve iştahla yiyor" dendi... sunny yemek konusunda seçici biridir. Herşeyi yemez, bir gün önceden kalan yemeği yemez, bazı yemekleri hiç yemez. Ama kerevizi yiyince hepimiz şaşırdık ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|