agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-04-2010, 22:54   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Benim çok yaptığım bir tariftir zeytinyağlı enginar ,kıymalısını yemedim . Mutlaka kıymalı da güzel olur .Tarif benim yaptığımla aynı ben düdüklüde pişiriyorum 15 dk da pişiyor .En önemli ayrıntılardan biri de enginarı hazırladıktan sonra yaprak aralarının çok iyi yıkanması Çünkü ayırarak yıkamazsanız aralarda mutlaka böcek oluyor.Tekirdağ'a enginar daha yeni yeni bolca gelmeye başladı .İlk geldiği zamanlarda ben enginarı sapından tutup sallıyordum iyisini alayım diye pazardaki kadınlar merak dolu gözlerle seyrediyorlardı .Çok tarif verdim o sıralar pazarda Hem çok az geldiği için çok aşırı pahalıydı hem de nasıl pişirileceği bilinmiyordu. Bu senelerde enginarın bollanması ile artık biliyor tanınıyor .Enginarı birkaç üretici yetiştirmeyi de denedi ama güzel sonuç vermedi .Bu yüzden hala pahalı satılıyor.Ah şimdi İzmir'de olmak vardı dedirtiyor )

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
dolma, enginar, zeytinyağ


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025