agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-07-2007, 16:43   #1
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hfz Mesajı Göster
Kimse tarif vermemiş. Girit usulü bamya nasıl yapılır? Bamya kızartması nasıl yapılır? Yağ nasıl olmalıdır, ne yağı tavsiye edilir?

Ben de benim tarifimi vermeyeceğim..
İzmirliden daha güzel kim pişirebilir ki bamyayı, biz klasik usülünü biliyoruz; soğan, kıyma veya et kavrulup bol domatesli ve bamyaların üstüne bir adet limon suyu boca edip pişirmek.. Hadi merakta bırakmayınız bizi lütfen, tarifleri verin ki bamya konusundaki alternatif pişirme usüllerimiz çoğalsın.. Şimdi tam zamanı..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2007, 18:10   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz Mesajı Göster
İzmirliden daha güzel kim pişirebilir ki bamyayı, biz klasik usülünü biliyoruz; soğan, kıyma veya et kavrulup bol domatesli ve bamyaların üstüne bir adet limon suyu boca edip pişirmek.. Hadi merakta bırakmayınız bizi lütfen, tarifleri verin ki bamya konusundaki alternatif pişirme usüllerimiz çoğalsın.. Şimdi tam zamanı..
Valla anladığım kadarıyla bamya yemeğini sevgili Billur Korkmaz'dan sormalı. Şimdiiiiiiii!... Efendim böyle zarif bir arkadaşımızı kırmak olmaz. Emri olur
Alternatif bamya yemeği ne olabilir?
Mesela balıklı bamya?
Evet Giritliler bamyayı tavuklusunu da yapıyorlar balıklısını da...

Malzemeler:
Bamya,
beyaz etli iri balık (çupra, levrek, sarpa, sarı kanat kefal vs.. Sofrada kişilere göre porsiyon ayarı size ait..),
Bol domates (Ben abartıyorum bazan eleştiriyorlar)
Sarımsak (kabuğuyla)
Limon suyu..

Balığı (balıkları) zeytinyağında alt üst olarak şöyle üstünkörü kızartıyoruz. Tam pişmeyecek yani. Kabuğu soyulmuş, çekirdekleri alınmış domatesi dilimliyoruz.
Balık altına sığacak kadarını tepsiye koyuyoruz. Bu domates dilimlerinin üzerine tavadan aldığımız balıkları diziyoruz. Kalan domateslerle; yıkanmış, ayıklanmış bamyaları, kabuklu sarımsakları balığın (balıkların) üzerine yayıyoruz.... Üzerine limon suyunu, zeytinyağını gezdirip, tuzunu usulünce ilave ederek veriyoruz fırına...
İşte size sadece domates suyuyla pişmiş enfes bir balıklı bamya yemeği. Sarımsakları kabuğuyla ağzınıza götürüp ilik gibi emeceksiniz.

Kırmızı şarabınız da benden olsun sevgili Billur. (İçine buz atarak içerseniz ertesi gün baş ağrısı çekmezsiniz)
Ne diyeyim gari size... Afiyet olsun...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025