![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Doğadelisi
|
Bamya Sevenler Derneği
Hiç unutur muyum sevgili oğlum sebo'yu ben, Rikeb kabul ettiğine göre bamyalar ondan olsun, diğer tüm masraflar benden.. Sevgili Hassoman'da özel konuğumuz, geliyoruz Rikeb çabuk büyüt bamyalarını.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Billur Korkmaz, Bamya Sevenler Derneği faaliyetine son mu verdi yoksa? Yazın bol bol bamya yedik. Kışın ne yapacağız peki?.. Kuru bamya da güzel oluyor ama taze bamyayı aratıyor yine de. Konserve?.. I-ıh hayatta olmaz... Hele kokusu çekilir gibi değil. E, ne yapacağız o zaman sevgili Billur? Ne yapacağız; dondurucuya bamya atacağız. Efendim taze bamyalarımızı pazardan aldık, heyecanla eve geldik. (Rikep bahçeden toplar artık). Hemen ocağa bir tencere su doldurduk; içine tuzu, limon suyunu ekledik. Su kaynaya dursun bakalım. Biz bu arada bamyanın çürüğünü, çarığını ayıklayalım, yemeğini yapacakmışız gibi temizleyelim. Su kaynamaya başladı. Harlı ateşte. Bamyaları hemen kaynayan suya attık. Tencere kapağını kapatmadan 10 dakika kadar haşladık. Bamyalar sararmaya başlayınca hemen tencereden delikli kepçe ile alıp bir kevgirin üzerine aldık. Ilınınca porsiyonlara göre bölerek vakumlu kaplara ya da buzdolabı torbalarına koyduk ve dondurucuya kaldırdık.. Tenceredeki suyu en kısa zamanda yapacağımız çorbada kullanmak üzere bir kenara ayırdık. Hadi bakalım, kim demiş yılbaşı yemeğimizin hindi etli bamya yemeği olamayacağını?.. Not: Bamyalar henüz bitmeden başka saklama yöntemlerine açığız efendim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Doğadelisi
|
Sevgili Hassoman, Bugün aklımdan geçti epeydir bamya konusuna bakmadım ve bu arada sanırım Rikeb'de sağolsun bamyaları bizsiz götürüyor maaşallah.. Bir kaç kez aldım pişirdim bol kıymalı ve limonlu hatta içine yeşil sivri biber de doğradım hafif acılı olsun diye.. Bamya ile özlem giderdim de pazarda hala fiat aynı, tıpkı altın fiatı gibi fix ve 6 YTL. ucuzlayacağını da sanmıyorum.. Kışlık bamya saklama usüllerini bilmem pek, Konyalı bir komşumuzda ipe dizilmiş kurusunu görmüştüm yıllar önce ama hiç tatmadım.. Konservesine gelince hiç yiyemiyorum ilave katkı maddeleri sayesinde uzun ömürlü olduğunu bildiğimden zararlı olarak düşünmekteyim.. Gelelim dondurucuya istifleme yöntemlerinee, efendim ben sadece bamyaları güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ayıklıyordum ve dediğiniz şekilde buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya koyuyordum.. İşteee demek ki bundan böyle sizin yöntemlerinizle saklayacağız efendim.. ![]() Değerli Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz Sayın Hassoman.. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Alıntı:
Bu demek değil ki dostlara bamya yok siz gelene kadar bamyalar olur. Yemek misafirle bereketlenir, eşinizle bekleriz efendim.![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|