agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Sûz-i Dilârâ
  • 1 Gönderen Sûz-i Dilârâ

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-08-2009, 13:33   #4
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Defne Hanım, demin boraniyi yaptım ve şimdi resimleri sizinle paylaşmak istiyorum. Semiz otunun haşlanma süresi 12 dakika sürdü (kart olduğu için bu kadar uzadı ama daha taze olanlarda 5 dakika yeterli olur).

Boraninin tarifini yukarda vermiştim ilgilenenler için de resimlerini ekliyorum. Yaz bitmeden mutlaka deneyin kışın da yazdan kalma bir tat aradığınızda imdadınıza yetişir.

Bizim köyde boraniyi tarlada çalışan insanlar öğle yemeğinde yerler. Öğle sıcağı çöktüğünde genellikle tarlanın ortasına ya da başına dikilmiş bir ağacın gölgesine açtıkları sofralarında mutlaka borani de bulunur. Ayran sayesinde hem serinlerler hem de zaten yorgun olduklarından gölgede birkaç saat kestirmelerine yardımcı olur.

Semiz otunun (bir demet) haşlanmadan önceki ve sonraki renkleri, haşlama sırasında bu rengi tutturmaya çalışın.

Eklenen Resimler
    
çiftçi5234 beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025