Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Yukarda semiz otu haşlanıp derin dondurucuya atılabilir demiştim, peki semiz otundan ne yapılabilir?
1- Cacık
2- Boranı (biz böyle diyoruz); Aşurelik buğday haşlanır bir kenara konur, nohut haşlanır bir kenara konur, üç-dört diş sarımsak ezilir, buzluktan çıkarılıp çözülen semiz otu, aşurelik buğday, nohut, sarmısak bir kaba alınır, içine yeter miktarda yoğurt konur, suyla özleyerek cacık kıvamına getirilir ve servis yapılır. Alternatif bir soğuk çorba.
Aynı tarifi sarmısaksız ve nohutsuz olarak haşlanmış bulgurla da yapabilirsiniz.
|
Biz aynı tarifi semiz otu yerine pazıyla yapıyoruz. Benim en sevdiğim yaz çorbasıdır(çorbanın hep pazılarını,özellikle sap kısımlarını seçer yerim)
