Defne Hanım, demin boraniyi yaptım ve şimdi resimleri sizinle paylaşmak istiyorum. Semiz otunun haşlanma süresi 12 dakika sürdü (kart olduğu için bu kadar uzadı ama daha taze olanlarda 5 dakika yeterli olur).
Boraninin tarifini yukarda vermiştim ilgilenenler için de resimlerini ekliyorum. Yaz bitmeden mutlaka deneyin

kışın da yazdan kalma bir tat aradığınızda imdadınıza yetişir.
Bizim köyde boraniyi tarlada çalışan insanlar öğle yemeğinde yerler. Öğle sıcağı çöktüğünde genellikle tarlanın ortasına ya da başına dikilmiş bir ağacın gölgesine açtıkları sofralarında mutlaka borani de bulunur. Ayran sayesinde hem serinlerler hem de zaten yorgun olduklarından gölgede birkaç saat kestirmelerine yardımcı olur.
Semiz otunun (bir demet) haşlanmadan önceki ve sonraki renkleri, haşlama sırasında bu rengi tutturmaya çalışın.