agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2008, 21:51   #1
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Malzeme:
1 Adet ortaboy karnıbahar
300 Gr.kıyma
1 Baş soğan
Tuz, karabiber,kimyon
Maydanoz
Domates suyu

Tarifi:
Soğanı rendeleyip, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozla yoğuruyoruz. Avuçlarımızın içinde bir top halıne getiriyoruz.

Karnıbaharı bütün olarak çok az haşlıyoruz.(Fazla haşlanırsa, kıyma pişene kadar dağılabilir).Suyunu boşaltıp, ortasında küçük bir çukur oluşturuyoruz. Buraya top kıymayı yerleştiriyoruz. Sonra üzerine arzuya göre tuz, su, sıvı yağ ve domates suyu dökerek pişmeye bırakıyoruz.

Hazırladığımız kıyma dalyan köftedeki gibi. Arzunuza göre sarımsak ekleyebilirsiniz. Karnıbaharı çiğden koyabilirsiniz.

Biraz karnıbahar ve bir parça top kıymadan keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun......

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025