agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-05-2006, 14:39   #1
Ağaç Dostu
 
cengin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 208
Galeri: 2
Pirpirim Aşı (yemek)

Gaziantep'ten Pirpirim Aşı
Malzemeler:
- 2-3 su bardağı kuru pirpirim
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı loğlaz
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı bulgur
- 250 g et (isteğe bağlı)
- 2 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- domates salçası, biber salçası, karabiber, nane, pulbiber, tuz
- bol sarımsak, 2 adet limonun suyu

Yapılışı:
Etler küçük küçük doğranır, tencereye alınarak suyunu çekene kadar pişirilir, yağ ve ince doğranmış soğanlar eklenir,soğanlar da kavrulunca domates ve biber salçası eklenir , bunlar da biraz kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Mercimek, nohut, bulgur, loğlaz, pirpirim ayrı ayrı haşlanır, kaynamakta olan karışımın içine eklenir biraz daha kaynatıldıktan sonra içine tuz, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilir ve tencere ocaktan alınır. Naneli, pulbiberli sos hazırlanır servis edilirken üzerine gezdirilir...

Pirpirim: Semizotu
Loğlaz: Börülce ( bu tarifte kullanılan börülcenin kurutulmuş taneleri)
Kaynak: Gaziantep'in Nizip ilçesinden Cemile Teyze
Not: Taze semizotuyla olmazmış...

cengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025