View Single Post
Eski 22-05-2006, 14:39   #1
cengin
Ağaç Dostu
 
cengin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 208
Pirpirim Aşı (yemek)

Gaziantep'ten Pirpirim Aşı
Malzemeler:
- 2-3 su bardağı kuru pirpirim
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı loğlaz
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı bulgur
- 250 g et (isteğe bağlı)
- 2 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- domates salçası, biber salçası, karabiber, nane, pulbiber, tuz
- bol sarımsak, 2 adet limonun suyu

Yapılışı:
Etler küçük küçük doğranır, tencereye alınarak suyunu çekene kadar pişirilir, yağ ve ince doğranmış soğanlar eklenir,soğanlar da kavrulunca domates ve biber salçası eklenir , bunlar da biraz kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Mercimek, nohut, bulgur, loğlaz, pirpirim ayrı ayrı haşlanır, kaynamakta olan karışımın içine eklenir biraz daha kaynatıldıktan sonra içine tuz, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilir ve tencere ocaktan alınır. Naneli, pulbiberli sos hazırlanır servis edilirken üzerine gezdirilir...

Pirpirim: Semizotu
Loğlaz: Börülce ( bu tarifte kullanılan börülcenin kurutulmuş taneleri)
Kaynak: Gaziantep'in Nizip ilçesinden Cemile Teyze
Not: Taze semizotuyla olmazmış...

cengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön