View Single Post
Eski 05-06-2006, 12:51   #4
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Bu tarifi okuyunca 2 demek semizotu almış, birini yemiş, birini kurutmuştum.
Ancak 1 su bardağı oldu Tarifi bendeki miktara göre güncelliyorum.

Bu arada semizotunun kurumasının epey geç olduğunu gözlemleme fırsatı bulmuş oldum.


Gaziantep'ten Pirpirim Aşı

- 1 su bardağı kuru pirpirim (kuru semizotu)
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı loğlaz (kuru börülce)
- Yarım çay bardağı nohut
- Yarım çay bardağı bulgur
- 100 gr et (isteğe bağlı)
- 1 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- domates salçası, biber salçası, karabiber, nane, pulbiber, tuz
- bol sarımsak, 1 adet limonun suyu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön