agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Dipladenia sundaville (Mandevilla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/6551.htm)

lale607 11-05-2011 15:41

3 Eklenti(ler)
evde yetiştirdiğim sundavilla nın saksısını değiştirirken büyük bir dalını kırdım. umarım çabuk toparlar, yine de güzel görünüyor.

Eklenti 211089

Eklenti 211090

Eklenti 211091

Bartunç 17-05-2011 02:44

1 Eklenti(ler)
Sevgili üyeler geçenlerde bir sudavillada ben aldım.İzmirde ikamet etmekteyim.Terasım öğlen 1 den itibaren sürekli güneş alıyor.Sayfaların tümünü okumama rağmen kimi üye güneşi çok sevdiğini kimi üye ise yarı gölgede bakılmasını söyledi.Bende ikilemde kaldım ve çiçeğimin bozulmasınıda istemiyorum.Ne yapmalıyım.Saygılar.

acemifüsun 17-05-2011 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bartunç (Mesaj 805178)
Sevgili üyeler geçenlerde bir sudavillada ben aldım.İzmirde ikamet etmekteyim.Terasım öğlen 1 den itibaren sürekli güneş alıyor.Sayfaların tümünü okumama rağmen kimi üye güneşi çok sevdiğini kimi üye ise yarı gölgede bakılmasını söyledi.Bende ikilemde kaldım ve çiçeğimin bozulmasınıda istemiyorum.Ne yapmalıyım.Saygılar.

Benimkiler de aynı durumda güneş alıyorlar, sarıcı olan geçen yıldan beri bende, keyfi de çok iyi. Kışı da aynı yerde geçirdi, şimdi üstü çiçek dolu:) Suyu çok seviyor, toprağı hep nemli olmalı, yanlız sularken iyi su( kireçsiz) kullanmak gerekiyor. Onbeş gün ara ile bir, iki kere az miktarda demir sülfat verin, daha sonra yine aralıklarla NPK verirsiniz. Kırmızı örümceğe hassas o konuda dikkat edin , güle güle büyütün:)

lale607 17-05-2011 14:07

syn acemifüsun gerçekten kırmızı örümceye karşı hassas. sabah sadece bir dalında kırmızı örümcek olduğunu farkettim. kolonyalı pamukla sildim, umarım bir daha uğramazlar. benim sundavillam sabah güneşini alıyor ve halinden de memnun görünüyor.

Bartunç 17-05-2011 21:20

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim acemifüsun.

neşride 17-05-2011 22:48

Tohumdan üretmeyi deneyen oldu mu acaba?

neşride 17-05-2011 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale607 (Mesaj 802081)
evde yetiştirdiğim sundavilla nın saksısını değiştirirken büyük bir dalını kırdım. umarım çabuk toparlar, yine de güzel görünüyor.

Büyüleyici bir bitkiymiş Sundavilla.

Sayın lale607, kırılan dalı ne yaptınız? Paylaşmayı düşünürmüsünüz acaba?

Umarım ana bitkiniz çabuk toparlar.

Sevgiler...

lale607 18-05-2011 08:12

sn neşride kırılan dalı köklendirme hormonuna batırıp köklendirmeye çalıştım ama maalesef olmadı. Ana bitki toparladı ancak yani bir sorunumuz var, Kırmızı örümcekler sundavilla nın üzerinde parti veriyorlar. Tabi ben eğlence polisi gibi kolonyalı pamukla hemen müdahele ettim. Şu an için kırmızı örümcekler eğlence mekanını arkan kapıdan gizlice terk ettiler.

acemifüsun 18-05-2011 14:01

Sundaville'dan 1 ay önce yaklaşık 10cm.lik iki uç çeliği aldım. Köklendirme jeline batırıp, şişen tabletlere diktim. Şişen tabletleri de kapaklı, steril kavanozlara yerleştirdim, güneş gören salon penceremin içinde 1 tanesi 15 günde köklendi. İlk bir hafta kavonozun kapağını açmadım, daha sonra arada havalandırdım. Bir kere çeliğin gövdesine ve tablete oksijenli su uyguladım. Köklerin şişen tabletten taşan köklerini görünce, küçük bir saksıya aldım, uyum sağlayınca arkadaşıma hediye ettim:)
Araştırdığım bilgilerde üretilmesi için baharda 10cmlik uç dallar, sıcak yastıklarda köklendirilir diyordu.

nevsune 18-05-2011 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale607 (Mesaj 805792)
sn neşride kırılan dalı köklendirme hormonuna batırıp köklendirmeye çalıştım ama maalesef olmadı. Ana bitki toparladı ancak yani bir sorunumuz var, Kırmızı örümcekler sundavilla nın üzerinde parti veriyorlar. Tabi ben eğlence polisi gibi kolonyalı pamukla hemen müdahele ettim. Şu an için kırmızı örümcekler eğlence mekanını arkan kapıdan gizlice terk ettiler.

Kırmızı örümceklerden öyle kolonyalı mendille falan kurtulamazsınız:) Bir yerlere saklanmışlardır, çıkarlar ortaya. Daha etkili ilaçlama yapmanızda yarar var. Bir de sizin saksınızda da vardır, bitkinin sarıldığı bambuları çıkartıp bir dezenfekte etmek iyi olur. Sanki onlar da kırmızı örümceklere yuva oluyor.

lale607 18-05-2011 18:09

sn nevsune, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Hemen bambu çubukları dezenfekte etmeye başlıyorum(bambu çubukları hiç düşünememiştim doğrusu) evde çocuklar olduğu için kimyasal ilaçlardan çok ev yapımı ilaçları tercih ediyorum. bilgiler için tekrar teşekkürler:)

aygün 18-05-2011 18:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 771525)
Arkadaşlar bahçemdeki sundavilla'yı kışın korumak için limonluğa kaldırmıştım. Bu hafta Manyas'a gittiğimde sundavillanın tohum yaptığını ve tohum zarflarının açılıp alt yapraklar üzerine döküldüklerini farkettim.
İlk defa tohum zarflarını gördüm ve sizler için toplayarak fotoğrafladım.
Tüy gibi inceler ve elle tutabilmek çok zor. Bir peçeteyi alta tutarak ve hafif hafif üfleyerek toplamaya çalıştım.
Belki sizler de ilk defa görüyor olabilirsiniz.

Hmm, Güler Hanım' ın aşı pişmiş.:) Komşuya da düşer mi acaba;)

acemifüsun 18-05-2011 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale607 (Mesaj 806088)
sn nevsune, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Hemen bambu çubukları dezenfekte etmeye başlıyorum(bambu çubukları hiç düşünememiştim doğrusu) evde çocuklar olduğu için kimyasal ilaçlardan çok ev yapımı ilaçları tercih ediyorum. bilgiler için tekrar teşekkürler:)

Bence ev yapımı ilaçlarla da k.örümcekle baş etmeniz zor. Kimyasal olmayan ıslanabilir kükürt ya da Neemazal kullanmanız gerekiyor. Sakısı toprağının 3-4 cm.lik üst bölümünü de alın atın isterseniz.

Güler 18-05-2011 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 806123)
Hmm, Güler Hanım' ın aşı pişmiş.:) Komşuya da düşer mi acaba;)

Tohumlarından yetiştirebilirim diyorsanız hemen gönderirim sevgili aygün.
Adresinizi yazın.

Atalya 18-05-2011 20:27

Merhaba aldığınız uç dal çeliklerinin yapraklarını kesmsden ekerseniz tüm çelikler kökleniyor.

neşride 18-05-2011 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale607 (Mesaj 805792)

Sevgili lale607, domatesin yanına kadife çiçeği ya da aynısefa ekildiğinde kırmızı örümceğin domatese gelmesini engelliyormuş. Eskiden domates tarlalarına kadife çiçeklerini bu amaçla ekerlermiş.
Anneme sormuştum, siz de ekermiydiniz diye. O da ekildiğini biliyor. Ama sanırım zamanla neden ekildiği unutulmuş. Annem çiçekleri güzel olduğu için ekildiğini söylemişti.

Siz de Sundavilla'nızın saksısına kadife çiçeği ekseniz, belki faydası olur.

neşride 18-05-2011 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 806236)
Adresinizi yazın.

Güler Hanım,

tohumlarından yetiştirmeyi ben de denemek isterim. Eğer gönderme imkanınız varsa bana da gönderirseniz çok mutlu olurum.

acemifüsun 18-05-2011 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atalya (Mesaj 806249)
Merhaba aldığınız uç dal çeliklerinin yapraklarını kesmsden ekerseniz tüm çelikler kökleniyor.

Sn. Atalya zaten tüm bitkilerde çelikleme yaparken, bir kaç yaprak bırakmak zorundayız, yapraksız köklenme olmuyor.

aygün 19-05-2011 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 806236)
Adresinizi yazın.

Güler Hanım, çok teşekkürler...
Adresim sizde.

Hakkı Şen 19-05-2011 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 805934)
Araştırdığım bilgilerde üretilmesi için baharda 10cmlik uç dallar, sıcak yastıklarda köklendirilir diyordu.

Uç çelikten kasıt nedir? Ya da uç çelik nasıl alınır?

lale607 19-05-2011 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 806229)
Bence ev yapımı ilaçlarla da k.örümcekle baş etmeniz zor. Kimyasal olmayan ıslanabilir kükürt ya da Neemazal kullanmanız gerekiyor. Sakısı toprağının 3-4 cm.lik üst bölümünü de alın atın isterseniz.

evet kükürtü denemeliyim, gerçi şimdilik kırmızı örümceklerden çıt yok ama ben her türlü saldırıya hazır olsam iyi olacak.

lale607 19-05-2011 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neşride (Mesaj 806282)
Sevgili lale607, domatesin yanına kadife çiçeği ya da aynısefa ekildiğinde kırmızı örümceğin domatese gelmesini engelliyormuş. Eskiden domates tarlalarına kadife çiçeklerini bu amaçla ekerlermiş.
Anneme sormuştum, siz de ekermiydiniz diye. O da ekildiğini biliyor. Ama sanırım zamanla neden ekildiği unutulmuş. Annem çiçekleri güzel olduğu için ekildiğini söylemişti.

Siz de Sundavilla'nızın saksısına kadife çiçeği ekseniz, belki faydası olur.

sevgili neşride domates tarlam yok ama salonum küçük bir bahçe oldu artık. Özellikle kumkat, limon ve calamondin im için korkuyorum. Balkondaki kadife çiçeğini içeriye mi alsam:) bilgi için teşekkürler.

acemifüsun 19-05-2011 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 806570)
Uç çelikten kasıt nedir? Ya da uç çelik nasıl alınır?

Hakkı bey dalların uç kısımlarından, sürgün uçlarından alınan çelikler. Onları da 3 göz olarak aldım. 3. göz toprak altında kalıp, köklenme olacağı için, temiz bir makasla o gözlerdeki yaprakları kestim, attım. Diğer gözlerdeki yaprakları bıraktım:)

Sevgi Durul 19-05-2011 18:42

Füsun Hanım, sevgili cemo'nun gönderdiği sundaville çeliğini üç parçaya bölerek diktim. Saksıya poşette geçirdim. Şimdi bütün yapraklarını döktü, sadece dalı var. Ben tutmasından umudu kestim ama, sizce umut olabilir mi?

Keşke önce suda köklendirseydim.

acemifüsun 19-05-2011 19:23

Sevgili SDurul dalında pörsüme var mı? Yoksa, bence hiç ellemeyin, güneş ve sıcak bir yerde dursun isterseniz. Geçen yıl iki çeliği suda köklendirmeye çalışmış, fakat başarılı olamamıştım:)

Sevgi Durul 19-05-2011 19:31

Sevgili Füsun Hanım, üşenmedim balkona bakıp geldim. Pörsüme yok ama, kurumuş olabileceğinden şüpheleniyorum. Dal epey sert ve kahverengi sanırım.:(

cemo 19-05-2011 19:43

At sen o dalları canım , yenisini yollarız:)
Benim sundaville tüm yaprakları döktü dışarıya cıkınca. Şimdi yeni sürgün vermeye başladı.
Nisan başı dışarıya cıkartmıştım. Soğuğa dayandı epeydir. Hani diyorum uy şeytana, dik bahceye bunu da:))

acemifüsun 19-05-2011 19:49

Sevgili SDurul uğraşmayın, tekrar deneriz arkadaşım:)Cemocuğum bence bahçeye dikme canım, dayanmaz gibi geliyor bana:)

cemo 19-05-2011 20:00

Fusunum begonviller dayandı bu kar ve kışa, bu da dayansın:))
Hem yedeklerim ben bahceye almadan. Saksılarla uğraşamıyorum belimden artık:(

acemifüsun 19-05-2011 20:08

Haklısın canım, yedekledikten sonra korkma:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025