![]() |
3 Eklenti(ler)
evde yetiştirdiğim sundavilla nın saksısını değiştirirken büyük bir dalını kırdım. umarım çabuk toparlar, yine de güzel görünüyor.
Eklenti 211089 Eklenti 211090 Eklenti 211091 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili üyeler geçenlerde bir sudavillada ben aldım.İzmirde ikamet etmekteyim.Terasım öğlen 1 den itibaren sürekli güneş alıyor.Sayfaların tümünü okumama rağmen kimi üye güneşi çok sevdiğini kimi üye ise yarı gölgede bakılmasını söyledi.Bende ikilemde kaldım ve çiçeğimin bozulmasınıda istemiyorum.Ne yapmalıyım.Saygılar.
|
Alıntı:
|
syn acemifüsun gerçekten kırmızı örümceye karşı hassas. sabah sadece bir dalında kırmızı örümcek olduğunu farkettim. kolonyalı pamukla sildim, umarım bir daha uğramazlar. benim sundavillam sabah güneşini alıyor ve halinden de memnun görünüyor.
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim acemifüsun.
|
Tohumdan üretmeyi deneyen oldu mu acaba?
|
Alıntı:
Sayın lale607, kırılan dalı ne yaptınız? Paylaşmayı düşünürmüsünüz acaba? Umarım ana bitkiniz çabuk toparlar. Sevgiler... |
sn neşride kırılan dalı köklendirme hormonuna batırıp köklendirmeye çalıştım ama maalesef olmadı. Ana bitki toparladı ancak yani bir sorunumuz var, Kırmızı örümcekler sundavilla nın üzerinde parti veriyorlar. Tabi ben eğlence polisi gibi kolonyalı pamukla hemen müdahele ettim. Şu an için kırmızı örümcekler eğlence mekanını arkan kapıdan gizlice terk ettiler.
|
Sundaville'dan 1 ay önce yaklaşık 10cm.lik iki uç çeliği aldım. Köklendirme jeline batırıp, şişen tabletlere diktim. Şişen tabletleri de kapaklı, steril kavanozlara yerleştirdim, güneş gören salon penceremin içinde 1 tanesi 15 günde köklendi. İlk bir hafta kavonozun kapağını açmadım, daha sonra arada havalandırdım. Bir kere çeliğin gövdesine ve tablete oksijenli su uyguladım. Köklerin şişen tabletten taşan köklerini görünce, küçük bir saksıya aldım, uyum sağlayınca arkadaşıma hediye ettim:)
Araştırdığım bilgilerde üretilmesi için baharda 10cmlik uç dallar, sıcak yastıklarda köklendirilir diyordu. |
Alıntı:
|
sn nevsune, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Hemen bambu çubukları dezenfekte etmeye başlıyorum(bambu çubukları hiç düşünememiştim doğrusu) evde çocuklar olduğu için kimyasal ilaçlardan çok ev yapımı ilaçları tercih ediyorum. bilgiler için tekrar teşekkürler:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Adresinizi yazın. |
Merhaba aldığınız uç dal çeliklerinin yapraklarını kesmsden ekerseniz tüm çelikler kökleniyor.
|
Alıntı:
Anneme sormuştum, siz de ekermiydiniz diye. O da ekildiğini biliyor. Ama sanırım zamanla neden ekildiği unutulmuş. Annem çiçekleri güzel olduğu için ekildiğini söylemişti. Siz de Sundavilla'nızın saksısına kadife çiçeği ekseniz, belki faydası olur. |
Alıntı:
tohumlarından yetiştirmeyi ben de denemek isterim. Eğer gönderme imkanınız varsa bana da gönderirseniz çok mutlu olurum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Adresim sizde. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Füsun Hanım, sevgili cemo'nun gönderdiği sundaville çeliğini üç parçaya bölerek diktim. Saksıya poşette geçirdim. Şimdi bütün yapraklarını döktü, sadece dalı var. Ben tutmasından umudu kestim ama, sizce umut olabilir mi?
Keşke önce suda köklendirseydim. |
Sevgili SDurul dalında pörsüme var mı? Yoksa, bence hiç ellemeyin, güneş ve sıcak bir yerde dursun isterseniz. Geçen yıl iki çeliği suda köklendirmeye çalışmış, fakat başarılı olamamıştım:)
|
Sevgili Füsun Hanım, üşenmedim balkona bakıp geldim. Pörsüme yok ama, kurumuş olabileceğinden şüpheleniyorum. Dal epey sert ve kahverengi sanırım.:(
|
At sen o dalları canım , yenisini yollarız:)
Benim sundaville tüm yaprakları döktü dışarıya cıkınca. Şimdi yeni sürgün vermeye başladı. Nisan başı dışarıya cıkartmıştım. Soğuğa dayandı epeydir. Hani diyorum uy şeytana, dik bahceye bunu da:)) |
Sevgili SDurul uğraşmayın, tekrar deneriz arkadaşım:)Cemocuğum bence bahçeye dikme canım, dayanmaz gibi geliyor bana:)
|
Fusunum begonviller dayandı bu kar ve kışa, bu da dayansın:))
Hem yedeklerim ben bahceye almadan. Saksılarla uğraşamıyorum belimden artık:( |
Haklısın canım, yedekledikten sonra korkma:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025