agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Dipladenia sundaville (Mandevilla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/6551.htm)

aygün 20-10-2010 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi [B
Hhatice[/B];707288]Sevgili Aygün veriyor .Serada benim aldığım sundevellanın bir eşi daha vardı 4 hafta sonra uğradığımda hala satılmamıştı.Üzeri uzun fasulyeye benzer tohumlarla doluydu.Benimki malesef tohum yapmadı.O kadar çok açtı ki tohum niye oluşmadı bilmiyorum .

Sevgili Hatice ne olacak bu halimiz bilmem:rolleyes:

Aşık olduğum çiçeklerin sayısı günden güne artıyor artmasına da. Sorun balkonlarımın boyutlarının hiç değişmemesi.:p

Şimdi de dipladenia sudaville...

Tohum oluşmamasının nedeni tozlaşmanın gerçekleşmemesi.
Yumuşak bir fırçayla sen de dokundurup tozlaşmayı sağlayabilirsin. Dene bence...

Hhatice 20-10-2010 21:16

Evet haklısın benimki içeride, halimize gelince ben pek iyi görmüyorum :))

Fatoş 21-10-2010 11:23

Ah arkadaşlar hakikaten kötü mü iyi mi bilemiyorum ,geçenler de sabah 7 de kızımın küçük makyaj fırçasını alıp merdivenin üstüne çıkıp duvara tırmandım çan çiçeklerini tozlaştırma yapıyordum eşime yakalandım:o Bana, mutlaka piskolağa gitmemi söyleyip arkasını dönüp gitti.Sabah yine fırçayı alıp sundavilla üzerinde çalışıyordum ki küçük kızıma yakalandım fırçamla ne yapıyorsun beni öldürmeye niyetlisin galiba polenler karşı alerjim var dedi . Acaba yaptıklarımız normal değil mi? :D

sevim4 21-10-2010 12:02

Bu çiçek sevdası bizi ne hallere koydu.

Ayşe Yıldız 21-10-2010 16:32

Çiçekleri çok sevdiğimizin tozlaştırmasını yapabilsek keşke bize anormal bakış atanlara serpiştirsek oluşan tohumlarıda ne güzel olur.Siz aldırmayın Fatoş hanım tozlaştırmaya devam. :)))

aygün 21-10-2010 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 707446)
Ah arkadaşlar hakikaten kötü mü iyi mi bilemiyorum ,geçenler de sabah 7 de kızımın küçük makyaj fırçasını alıp merdivenin üstüne çıkıp duvara tırmandım çan çiçeklerini tozlaştırma yapıyordum eşime yakalandım:o Bana, mutlaka piskolağa gitmemi söyleyip arkasını dönüp gitti.Sabah yine fırçayı alıp sundavilla üzerinde çalışıyordum ki küçük kızıma yakalandım fırçamla ne yapıyorsun beni öldürmeye niyetlisin galiba polenler karşı alerjim var dedi . Acaba yaptıklarımız normal değil mi? :D

İlahi sevgili fatoş......!

Beni çok güldürdün :)
İnan bana kendini akıllı sanan çok insandan en azından daha zenginiz.
Ve bu zenginlik hiç bitmez, kalıcı...İflas etme kaygımız yok, çünkü günden güne artan bir şey:) Daha ne olsun...

O yüzden ben deli kalmayı tercih ederim. Sevgiler...

Hhatice 21-10-2010 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 707446)

Tabiata katkıda bulunuyoruz bunun neresi anormal :))

aygün 21-10-2010 17:24

Herkes bizim gibi olsa doğa olması gerektiği gibi kalırdı:(

uzman16 21-10-2010 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 707286)
Sevgili uzman 16, Tohum veriyor mu acaba?

Sevgili aygün benimki tohum vermedi. Fırçayı elime alıp çalışmaya başlayayım. :)

aygün 21-10-2010 19:54

Başla valla sevgili uzman16......:)

Fatoş 21-10-2010 23:23

Çan çiçekleri ilk açtığında sarı olup sonradan mora dönüşüyor ya eşim benim atölyeden boya getirip sabahın köründe kimseye görmeden merdiveni çıkarıp duvara tırmandığımı çiçekleri mora boyadığımı zannedip doktor kuzenime söylemiş. O da abla iyimisin diye beni ziyarete geldi. Galiba yakın da zorunlu dlnlenmeye gideceğim.:D

bettyycim 01-12-2010 13:30

Arkadaşlar Pendikte bir fidanlık var Büyükşehir belediyesinin, gerçi fitaları maşallah el yakıyor ama, orada sundavilla vardı kırmızı, 27 Tl idi küçük saksılar, bilginize ha bir de clematis vardı üzerid ikide çiçeği vardı oda aynı fiyattı :)

Hhatice 01-12-2010 14:09

Büyük olsa Sundevella için çok değil ama küçükmüş .Clemantisin ismini hatırlayabiliyormusun ?

bettyycim 01-12-2010 14:18

Clematis Warszawska nike idi, sundevella 50 cm kadar

Hhatice 01-12-2010 14:30

Benimkisi 1.60 boyunda aynı fiyata aldım .Clemantis için oraya gidilir.

acemifüsun 01-12-2010 19:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 721567)
Arkadaşlar Pendikte bir fidanlık var Büyükşehir belediyesinin, gerçi fitaları maşallah el yakıyor ama, orada sundavilla vardı kırmızı, 27 Tl idi küçük saksılar, bilginize ha bir de clematis vardı üzerid ikide çiçeği vardı oda aynı fiyattı :)

Ağustos başı gibi 50-60cm.üzeri çiçek dolu sundavilla'yı 10 TL, bir ay kadar sonra da 25cm. yine çiçekli sundavilla'yı 5TL'ye Kaşıyakada pazardaki çiçekçimden aldım.
Fiyatları abartıyorlar arkadaşlar lütfen dikkat edin.

bettyycim 01-12-2010 19:54

Evet biraz abartıyorlar, siz diğer fiyatları görseydiniz bir de belediye fidanlığı resmen kazıkçılar, her yerde 2.5 tl olan menekşe bile 8.5 tl idi

ide 02-12-2010 00:20

Belediye fidanlığındaki fiyatları görünce gerçekten çok şaşırdım, öyle abartılıydı ki...

uzman16 11-12-2010 20:57

Geçen sene soğukta donan sundavilimde yaşadığım üzüntüyü tekrar yaşamamak için bugün balkaondaki sundavillerimi içeri aldım.
Sundavil sahibi arkadaşlara duyurulur. :cool:

aygün 11-12-2010 21:13

Fırçalama işe yaradı mı sevgili uzman16 ?

uzman16 11-12-2010 21:35

Yok sevgili aygün, sanırım geç kaldım.
Gelecek bahara erkenden yapacağım. :)

Hhatice 27-12-2010 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 725143)
Geçen sene soğukta donan sundavilimde yaşadığım üzüntüyü tekrar yaşamamak için bugün balkaondaki sundavillerimi içeri aldım.
Sundavil sahibi arkadaşlara duyurulur. :cool:

Bir ay önce içeri aldım ben .Biraz yaprak döktü içeri alınca ama riske atamazdım .10 tane çelik ektim 1tanesi tuttu :( İnanılmaz birşey hepsine aynı uygulama yaptım neden diğerleri tutmadı acaba ?
Ben de sizin gibi elimde kulak pamuğu ile çok uğraştım ama tohum oluşmadı malesef .

sevim.K 27-12-2010 21:50

Bir almak nasibolmayan bitki de dipladenya sundaville. Fırsatım olsa kırmızı ve beyazından alacağım

elifsirin 08-01-2011 10:01

Arkadaşlar merhaba

İstanbulda sundavil nereden alınır?

Adalet Yağcı 08-01-2011 23:35

İlk baharla birlikte Bauhaus da ve seralarda bulabilirsiniz.

Güler 09-01-2011 06:32

Sevgili Adalet Yağcı, sen getirebildin mi sundavillanı? Benimki çok uzadığı ve geliştiği için arabaya sığmadı ve orada kaldı. Bakalım bu seneyi atlatabilecek mi?

Jezebel 09-01-2011 09:35

Benim Sundavilla'm da beton saksıya dikili olduğu için eve alınamadı.
Şu ana kadar problem yaşamadı.
Şubat ayını da atlatırsak...

uzman16 09-01-2011 11:04

Pembe ve kırmızı sundavilleri içeri almış, beyazı balkonda bırakmıştım. Beyaz dondu.
Kırmızı ve pembe ise içerideki sıcaklıktan dolayı baharmış gibi her yanlarından sürgünler verip coşmuş durumdalar. :)

Jezebel 25-02-2011 21:01

Kipa'da 16 liraya açmış kırmızı sundavilla'lar vardı.
Bu arada biraz bozulmuş ve görüntüsü kötü olanları indirime almışlar 4.25.
Sadece ne renk oldukları belirsizdi-çiçekleri geçmişti.

Güler 21-03-2011 09:52

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bahçemdeki sundavilla'yı kışın korumak için limonluğa kaldırmıştım. Bu hafta Manyas'a gittiğimde sundavillanın tohum yaptığını ve tohum zarflarının açılıp alt yapraklar üzerine döküldüklerini farkettim.
İlk defa tohum zarflarını gördüm ve sizler için toplayarak fotoğrafladım.
Tüy gibi inceler ve elle tutabilmek çok zor. Bir peçeteyi alta tutarak ve hafif hafif üfleyerek toplamaya çalıştım.
Belki sizler de ilk defa görüyor olabilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025