![]() |
Alıntı:
denemekle bir şey kaybetmezsiniz. Hem de sonuç olumlu olursa, sizin deneyimleriniz bizlere de örnek olur. Kükürt kullanımına gelince, evde çocuklar var demişsiniz. Kullanımında çok dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum. Yanlışlıkla tozunu solumak tehlikeli olabilir. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Saksıdan bahçeye naklettiğim sundavillam açmaya karar verdi.;)
Demek ortama uyum sağladı. Eklenti 216056 . |
Benimde sundavillam hasta :(( Yeni sürgünlerin yaprakları küçük ve kırmızı çıkıyor, yaprak şekilleri bozuk ve üzerlerinde kırmızı noktalar var, zaten hiç çiçekte açmıyor...
Kırmızı örümcek midir? Hangi ilaçla (isim) ve nasıl ilaçlamam gerekiği konusunda yardım bekliyorum. (Akşam fotoğraf koymaya çalışacağım) |
Geniş spektrumlu organik Böcek ilacı NeemAzal önerilir.
|
Teşekkürler ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bir önceki mesajımda bahsettiğim Sundavilla'nın bir kaç resmini çektim. Acaba bu ne tip bir hastalıktır?
Yeni çıkan yapraklar küçük,şekil bozukluğu var. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sundavile kırmızı örümcek konakçısı. Benim de bütün yaprakları sararmıştı. Yağlı arap sabunu formülünü uyguladım çok şükür temizlendi ve tekrarlamadı. Şimdiki yaprakları çok sağlıklı. Çiçekleri de çok iri.
|
fatma hanım çiçekleriniz çok güzel görünüyor. acaba günde kaç saat güneş alıyor?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bende bir renk katayım.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da balkonumun yeni konukları, bir daha almayacağım dememe rağmen fiyatı o kadar cazipti ki dayanamadım ;)
|
hayırlı olsun sn bettyycim, iyi günlerde büyütün. Bende her defasında bir daha almayacağım diyorum ama görünce dayanamayıp alıyorum.
|
Valla bu işi sonu nereye varacak ben de bilemiyorum :(
|
valla bana göre nereye varırsa varsın. Güzel şeyler bunlar, keske herkesin böyle güzelliklere ilgisi olsaydı, o zaman dünya daha güzel olurdu:)
|
3 Eklenti(ler)
Bu güzel görüntülere biraz da ben katkıda bulunayım
Eklenti 224893 Eklenti 224891 Eklenti 224892 Geçen sene çelikten yeni bir bitki yetiştirmeyi başardım, çiçekler tamamen solduktan sonra çelik almıştım. |
1 Eklenti(ler)
Dipledenia üretiminde başarılı oldum sanırım. Kış başında çeliklemiştim. Havalar ısınınca uçlardan ve dipten sürgün vermeye başladı. Yazın üretim daha kısa ve sağlıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü nem ve sıcaklık sağlama sorun olabiliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Martta aldığım iki çelikten birini köklendirip, büyütebildim:) Yaklaşık 20 gün önce yine köklendirmek için aldığım iki çelik, steril cam kavanozda, şişen tabletlere dikilmiş bekliyorlar :)
Bu güzeli geçen yaz sonu satın aldım, aldı başını gitti:) Marrta uçlardan çelik alarak daha fazla boyuna büyümesini durdurmaya çalıştım. Fotoğraf karesine tüm bitkiyi sığdıramadım :) |
2 Eklenti(ler)
Bu da benim güzelim. Henüz bir yaşını tamamladı. Ara ara kırmızı örümcek canımızı sıksa da keyfimiz yerinde. Aslında pembe, beyaz ve kırmızı üç renk birlikte ama kırmızım daha çok küçük boyu balkona yetişemedi.
|
Çok güzel bir görüntü, tebrik ederim sayın merakli.
|
Sn Meraklı; tebrik ederim. Çok güzel bir görüntü olmuş.
Biz saksılar içine hapsetmeye devam etmek zorundayız maalesef :( |
Çok teşekkür ederim sevgili Rodoslu ve Kopshtar. İklim, sıcaklık nem tam istediği gibi sanırım. Müthiş boy atıyor. Özellikle beyaz olan gelişimde çok baskın. Bu günlerdeki halini görmenizi isterim, beyaz çiçeklerden yeşil yapraklar görünmüyor neredeyse. Balkondan yere uzanan bembeyaz duvak gibi.
|
O zaman bir resimle bu tasviri tamamlayın Sayın merakli :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba...Geçen sene bir beyaz sundaville almıştım, ama bu sene durumu hiç iyi değil, yapraklarında kırmızı lekeler var, daha sonrada bu yapraklar sararıp dökülüyor kel kel kaldı çok üzülüyorum, daha önceki mesajlarda ilaçlamadan bahsedilmiş,birde onları deneyeceğim umarım kurtarabilirim... :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025