agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Dipladenia sundaville (Mandevilla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/6551.htm)

rodoslu 14-09-2011 09:38

Hmmm..Fotoğraf istesek çok mu olur sevgili acemifüsun :o :)

acemifüsun 14-09-2011 13:41

Sevgili rodoslu fotoğraflarını balkonuma eklemiştim, en son sayfada 514. mesajdalar:)

Bugün bodur diye nitelenen sundaville'nın aslında sarıcı cins olduğu, ilaçla büyümesinin engellendiğini, ilaç kullanımına satın alanlar devam edemediği için, ileride bitki büyümeye geçiyor ve sarıcı olarak yaşamına devam ediyormuş, bu bilgileri pazardaki çiçekçimden öğrendim.

rodoslu 15-09-2011 08:40

Bu bilgi herşeyi çözdü;
Ben sundaville'mın çok dal çıkarıp sarılmasını istemiyorum, bu nedenle budama yapıyorum. Şu an derli toplu bir formda :)). Fakat budama yaparken baya uğraşıyorum bitkiye zarar vermeyeyim diye. Eğer bodur cinsi varsa buna gerek kalmayacak diye heyecanlandım :)).
Teşekkürler Füsun hanım.

sakagun 21-09-2011 20:03

Bugün çiçekçide yapraklarını mum çiçeğinin yapraklarına benzettiğim bir çiçek gördüm. Adını sorduğumda çiçekçi kadın Pandalina dedi. Mandevilla olmasın dedim. Yok Pandalina dedi. :) Kırmızı çiçekleri olan bir sarmaşık dedi. 10 TL'ye aldım. Artık benim de bir Mandevillam var.

kopshtar 27-09-2011 09:10

1 Eklenti(ler)
Pembe ve Kırmızı bir arada. Rüzgardan dolayı Çiçeklerin bir kısmı döküldü.
Bu ikiliye bir de beyaz ekledimmi görüntü daha da güzel olacak :)
Geçen yıl beyaz diye aldığım, meğer mandavilla laxa'ymış.
Aynı saksıya ekmedim bu yüzden. Umarım bu yıl bauhause'a beyaz'da gelir...

rodoslu 09-10-2011 11:33

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Resimde görüldüğü gibi sundavilla hayli boy attı. Fakat mevsim itibariyle Ankara2da en fazla 1 ay daha balkonda kalabilir. Kapalı balkona alacağım. Kışın kapalı (pvc değil cam) balkonda tutmayı düşünüyorum. Şu anda hayli dağınık bir durumda, boyuna çok uzadı, içeriye almadan önce çizdiğim yerlerden budasam mı acaba?

Budama konusundaki bilgilerini paylaşan olursa çok sevineceğim.

çiçeğim 10-10-2011 18:31

sandavilla

Merhabalar,bende bu harika çiçeği severek büyütüyorum.Geçen sene aldığım sandavillam ile kışı çok rahat atlattık fakat ben bilmediğim için çok bilinçsiz bir budama yaptım.Yaz gelince tekrar yapraklandı ve çiçeklendi ama sıcağa direnemeyecek kadar zayıf dı ve çok çabuk kurudu.sizden ricam bu sene aldığım çiçeklerime budama ne zaman ve nasıl yapılır öğrenmek istiyorum birde budamak şartmıdır ,budamasak ne olur?şimdiden teşekkürler.

kopshtar 18-10-2011 13:13

Hava sıcaklığı 10 derecenin altına düştüğünde budamanızı öneririm. Ayrıca budama tabiiki şart değil ancak yukarı tırmandıkça alttaki yapraklarını döküyor ve saksıda çubuğa sarılı ise yukarıdaki yeni uzayan dallarından çiçek açma eğilimi gösteriyor.

çiçeğim 21-10-2011 19:01

Acıbadem Bİlfen kolejini geçince Bambi cafe var onun karşısı osmanlı fidanlığı,orada bu sene sandavillaların üç rengide vardı,hatta boduru ve yaklaşık 1 metrelik boyda aynı sizin saksınızdaki kadar coşkulu olanlarıda hemde yüzlerce saksı.tavsiye ederim bu sene baharda oraya bakın o zaman markettekileri hiç beğenmeyeceksiniz..ben hepsini ordan aldım.

TuruncuHis 26-02-2012 23:21

Sundaville'i dışarıda bırakanlarda durum nasıl acaba? Benimkinin çok az yaprağı kaldı ama baharda mucizevi şekilde canlanacak mı emin olamıyorum.

ahmeter 27-02-2012 06:34

Sayın Turuncuhis

Baharda canlanma ihtimali olabilir keşke içeri alsaydınız
Sellukanız ne alemde iyi günler

acemifüsun 27-02-2012 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TuruncuHis (Mesaj 917202)
Sundaville'i dışarıda bırakanlarda durum nasıl acaba? Benimkinin çok az yaprağı kaldı ama baharda mucizevi şekilde canlanacak mı emin olamıyorum.

Sevgili TuruncuHis benimkiler de dışarıda açık balkondalar, bir tanesi geçen kışı da balkonda geçirmişti. Kışın yaprak döküp, baharda inanılmaz şekilde canlanıyorlar. Yaprak dökmesi normal, benimkiler de çıplak, üstünde tek, tük yapraklı şekilde duruyorlar.

gultar 15-03-2012 17:26

Sn.acemifüsun, benim sundavillem saksısıyla bahçede hiç yaprağı yok. budamak gerekir mi çelik alsam yavru üretebilir miyim? Siz daha önce denediniz mi?

acemifüsun 15-03-2012 21:14

Sn. gultar benim ki de saksıda , balkonda tek, tük yapraklı. Budama size bağlı:) Çelikten üretmek için bence çok erken, ben Mayıs sonu gibi aldığım çelikleri köklendirmiştim.

gultar 15-03-2012 22:36

Sn.acemifüsun, cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Mayısta çelikle çoğaltmak istiyorum. Sanırım başarabilirim.

ecs 02-04-2012 01:17

tüüh tüüh diyerek okudum yazıları:( sonbaharda bahçeli botanik toplantısı sırasında iki tane almıştım ve direk bahçeye diktim. bu kış havada soğuk olduğu için sanırım ikiside kupkuru... sanırım artık filizlenmezler. ben yeni bir tane daha aldım gecen hafta ve onuda en rüzgarlı ve en güneşli pergole köşesine ektim, yarın hemen yerini değiştireyim belki kurtulur.

a.feryat 24-04-2012 20:23

Merhaba... Benimde bir beyaz sandavillam var çelikleme yolu ile çoğaltmayı denedim ama başaramamıştım geçen sene, bunun iyi bir yöntemini bilen var mı acaba?

rodoslu 28-04-2012 22:39

Geçen sene çiçeği hiç eksik olmayan, her göreni kendine hayran bırakan sundavillam kurudu :((.

Çok üzgünüm. Bütün kış cılızda olsa sürgün verdi, gayet neşeli ve sağlıklı bir şekilde oturma odasında yazı bekledi. Ama ben onu dışarı çıklarmakta çok acele ettim. Nasıl böyle bir hata yaptım kendinmi affetmiyorum!!!

Dün Bauhaus'a baktım, Karşıyaka'daki Dört Mevsim'e gittim ama bulamadım. Ankara'da kırmızı renk Sundavilla satışı yapan bir yer varsa buradan yazan arkadaşa müteşekkir olacağım :(((((

Gerçekten çok üzüldüm, bütün kış canlı tuttum ama son 1 ayda kaybettim bitkiyi. Balkona alalı 1 ayı biraz geçti, ilk aldığım günlerde sanırım gece sıcaklık eksiye düştü, çok aceleci davrandım çok :(.

ardabora 02-05-2012 08:53

2 Eklenti(ler)
Geçen sene aldığım sundavilleyi bu kış içeride tuttum.

nevsune 02-05-2012 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu (Mesaj 955626)
Dün Bauhaus'a baktım, Karşıyaka'daki Dört Mevsim'e gittim ama bulamadım. Ankara'da kırmızı renk Sundavilla satışı yapan bir yer varsa buradan yazan arkadaşa müteşekkir olacağım :(((((

Ulus halinin içinde köşedeki çiçekçiye baktınız mı? Ben 2 yıl önce oradan almıştım. Geçen yıl yine getirmişti. Bu yıl yolum o taraflara düşmedi ama bir bakmakta yarar var. Arada değişik bitkiler bulunabiliyor, zaman zaman yoklamak gerek. Yalnız pazarlık yapmayı ihmal etmeyin:)

Hakkı Şen 02-05-2012 09:37

İzmir Karşıyaka çiçek festivalinde geçen sene bol miktarda vardı ilk günlerde fiyatları epey yüksek tuttular ama son gün epey düştü fiyatları İzmir ve civarından edinmek isteyenlere duyurulur..

rodoslu 02-05-2012 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 957678)
Ulus halinin içinde köşedeki çiçekçiye baktınız mı? Ben 2 yıl önce oradan almıştım. Geçen yıl yine getirmişti. Bu yıl yolum o taraflara düşmedi ama bir bakmakta yarar var. Arada değişik bitkiler bulunabiliyor, zaman zaman yoklamak gerek. Yalnız pazarlık yapmayı ihmal etmeyin:)

Aslında Bauhaus'da getiriyordu ama sanırım biraz daha erken. 1 hafta sonra hem Ulus'a hem de Bauhaus'a tekrar bakacağım. Teşekkürler Nevsune...

Adalet Yağcı 02-05-2012 14:58

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl SNR çiçek fuarından 5 tl. aldığım sundaville kışı geçiremedi, yine de bir ümit Mersin'e getirdim.

Bir kaç gün sonra(17 Mart) derince budayıp toprağını da değiştim, şimdi yeni filizler verdi, iyi ki gözden çıkarmamışım.

15 gün önceki hali, şimdi biraz daha gelişti.

Eklenti 290024

kartal124 02-05-2012 15:53

[QUOTE=Adalet Yağcı;957909]Geçen yıl SNR çiçek fuarından 5 tl. aldığım sundaville kışı geçiremedi, yine de bir ümit Mersin'e getirdim.

Bir kaç gün sonra(17 Mart) derince budayıp toprağını da değiştim, şimdi yeni filizler verdi, iyi ki gözden çıkarmamışım.

15 gün önceki hali, şimdi biraz daha gelişti.

/QUOTE]
Sayın Adalet Yağcı,
Bende aynı fuardan 5 TL.ye almıştım.Bütün kışı içerde kaloriferli ortamda geçirse de yine de mutlu olamadı.Sanırım nem eksikliğinden bir hayli yaprak döktü.Şimdi balkona aldım, yavaş yavaş yeni yapraklar veriyor.Bakalım ne olacak?
Sizinki kışı Mersinde dışarda geçirdi diyemi böyle oldu?

Adalet Yağcı 02-05-2012 17:30

Benim sundavillem kışı balkonda geçirdi İstanbul'da.
Karlı soğuk günlerde içeriye alıyordum ama içerisi öyle sıcak oluyor ki, bitkinin mutsuz olduğu besbelli.

Normal havalarda balkondaydı, yani içeri dışarı serseme döndü yavrucak.
Mersin'e 15 Martta geldi.

canannuman 03-05-2012 11:37

Bende kırmızısı var. Yazlıkta bahçedeydi sıfır derecenin altında pek yaşamaz dedilerdi. Bende İstanbul'a gelirken topraktan çektim çıkardım, koydum poşete, İstanbulda da saksıya ektim. Kışı kapalı ve maalesef gölge balkonumda geçirdi.(havasız ve gölge olunca çok çiçek altarnatifim olmuyor ama gene de kıştan koruyor saksılarımı)
Şimdi uçları var havalanmış orta güneşli pencere önüne koydum. Ancak boy atmıyor.
Çünkü sanırım sarmaşık gibi bitkilerin gelişimi toprak saksı değiştimi belirli bir müddet duruyor.
Bende uzasın istiyordum ancak okuduklarımdan top gibi kalması daha iyiymiş diye düşündüm şimdi. Alt kısmın çıplak kalmasını istemiyorum. Sarkaçlı büyük saksıda şu an ve orada bırakmayı düşünüyorum. Acaba yeri dar gelirmiki diye düşünürken yukarıdaki örneklerden olabilir diye düşündüm. İnşallah çiçeklenir paylaşırım buradan resmini.
Ancak uzasın istemiyorsanız benim algıladığım kadarı ile ya uçlarına dokunacaksınız rahatsız edeceksiniz hemen küsüyor uzamıyorlar. Veya saksı değiştirince gelişimi uzun süre duruyor.
Tabii kesin böyle diyemem ama aklınızda olsun. Bendeki öyle oldu.

ayseldeniz 14-05-2012 12:08

Bu sitede görür ve çok beğenirdim.Dün Karşıyaka Çiçek Festivali'nde görür görmez aldım.(Sarkaçlı saksıda büyükçe)1 tane sarkmış minik çiçekli sardunya ile yine aynı saksı içinde sundaville kırmızı renkli ikisini 10 tl'ye aldım.Çok güzel Yer beğenemedim evde.Şimdi sıra bakımına geldi.Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanacağım.

Ahmet 16-05-2012 15:20

Baumax'dan kırmızı çiçeklisini dün aldım, sanırım son 5 adt filan kaldı,oldukça da sağlıklı fiyatı 14,50 TL.
Girişte pembe ve beyaz olanı da var. Boyları 1,5 metreden daha uzun ve oldukça gösterişli fiyatı 21.50 TL.
Baumax'ı bilmeyenler için İstanbul yolu Carrefoursa'yı 500 metre geçince sağda

Ahmet 17-05-2012 13:06

Sayın rodoslu,
Sizi yanıltmamak adına, yolumun üzeri olduğundan bugün sabah tekrar Baumax'a uğradım. Ancak, bende sizin gibi kırmızı sundevillaya odaklandığımdan, girişte bulunan pembe ve beyaz çiçekli sarmaşıkların pandora yasemini olduğunu farkedememişim, sanırım çiçeklerinin ebatı ve benzerliği beni yanılttı, lütfen kusuruma bakmayın. Ama içerde halen kırmızı sundevilla mevcut, onların sundevilla olduğundan emin misin? derseniz eminim. Çünkü kendim aldım.
Saygılar

rodoslu 17-05-2012 13:22

Ben de aldım sizin mesajınızdan sonra, yanıltmadınız hatta çok yardımcı oldunuz. Teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025