![]() |
Teşekkürler Adalet Hanım.
15 günde bir güney marka (çiçekli bitkiler için) sıvı gübre veriyorum. İlk aldığımda da toprağına yanmış koyun gübresi eklemiştim. Ancak aynı uygulamayı yaptığım diğer ikisinden pembe olanın çiçekleri çok büyük, son derece canlı iken beyaz olan zar zor çiçek açıyor, üstelik gelişimi de çok yavaş. Pembenin çiçekleri kırmızınınkinden çok daha büyük. Saksısı da öyle. Saksının çiçek büyüklüğüne etkisi olabilir mi? Fırsat bulunca onları da fotoğraflarım. |
Kırmızı örümcek saldırısına uğradık .
NeemAzal sayesinde kurtulduk şimdilik , ama bir daha gelirse kimyasal silahlara davranacağım ;) |
Aman şükür, sevindim canım:)
|
Sevgili arkadaşlar,benimde kırmızı ve pembe renkte iki Sundawille sarmaşığım var.Önceleri çok çiçekliydiler,şimdi ise sağlıklı oldukları halde hiç tomurcukları yok,neden acaba ? beni üzmek için mi ?
|
Sayın Adalet hanım,Sundawille sarmaşığınız çok güzel,elinize sağlık.
|
Alıntı:
Siz de her dakika tebessüm edemiyorsunuz değil mi ?:p Mola hakkını kullanıyor olmasın:confused: |
Sundavilla
1 Eklenti(ler)
sundavillanın en güzel zamanı ve bu günlerde çelik yapabilirsiniz
|
Mola hakkını kullanıyorsa mesele yok, ama yeter artık izin yaptığı:))
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sundavilla
|
Sundawille
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu sene de saksıda su kalınca ikici sundavillem de öldü. Durumu kötü olduğu için öleceğini anladığımdan, saksısını boşaltırken uç dallardan üç adet kırıp toprağa batırdım. Üstte iki yarım yaprak bıraktım, bir boğumu toprağın içine, diğerini hemen toprağın üstüne değecek şekilde diktim. Tutacaklarından pek ümidim yoktu ama bir tanesi tuttu, boyu bir karış oldu. Geçen sene sonbaharda tutturmak için çok uğraşmıştım ama tutmamıştı, temmuz ayında denemek gerekiyormuş.
|
Bana sundavilla yetiştirmek yani köklendirmek isteyen iyi yürekli bir arkadaş var mı?:))
Tek uğrayabildiğim yer bauhause orada da malesef bulamadım .Cuma günü yine uğrayacağım .Umarım bulabilirim . |
Sevgili Hhatice, keşke diğer kök de tutsaydı, sana gönderirdim. Deneyecek arkadaşlar için, bu mevsimden sonrası tutturmak belki zor olabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Sundavilla
|
Alıntı:
Eğer tutarlarsa birisini size gönderirim seve seve. Burası hâlâ 31-35 °C görüyor gündüzleri, inşallah sizi de sundaville sahibi yaparız :) |
Benim sundavillam da Perihan Hanım'ınki gibi saramaya başladı.Eski-yeni,alt-üst ayırt etmeden tek tek sararıyor yapraklar. Çiçekleri de küçük. Önerisi olan var mı acaba?
Dün 3-4 ayrı saksıda gördüğüm sundavillaların son derece sağlıklı yaprakları ve büyük çiçekleri var. Benimkinde ters giden birşeyler var demek ki... |
Sulama miktarını azaltın. Fazla sulama yaprakları sarartıyor olabilir. Artık kavurucu sıcaklar sona erdiğinden toprağın nemli kalma süresi uzayacak, dolayısıyla sulama miktarını azaltmanız ya da sulama sıklığını uzatmanız gerekecektir.
Bahsettiğiniz sorun bende de oldu. Her gün ya da günaşırı suluyordum, şimdi 3 günde bir suluyorum. Düzeldi. Kolay gelsin.;) |
Teşekkür ederim Sayın Uzman 16. Sulama konusunda haklısınız. Fazla sulanmış olabilir. Önerinize dikkat edeceğim.
Birçok mineral eksikliği yapraklarda sararma yapabildiği için sabah mineral takviyesi de yaptım. |
Alıntı:
Dün şans eseri bir serada 160 boyunda pembe sundavilla buldum .Pazarlık pazarlık hiçte bilmem pazarlık yapmasını :) Sonunda benim de bir sundavillam oldu .Şu anda üzeri bol çiçekli ,balkonda yer olmadığı için sabah güneşi alan pencere yakın aydınlık bir yere koydum .Sayfaları okuyup bilgi sahibi olayım dedim ama ezberlemişim ben bu sayfaları ve şuna çok inandım .Eğer gerçekten istiyorsan mutlaka kavuşuyorsun .Şimdi çelik yapıp olmayan arkadaşlarıma yollayacağım .Bana da kırmızı ve beyaz yollayacak arkadaşlarım olursa çok sevinirim . |
Hatice hanım, çok sevindim güle güle büyütün.
Balkonda yer açsanız iyi olur, içerde bitki zayıflar, çiçekleri azalır, küçülür. Hem hava iyi gidiyor, soba yakacak kadar soğuk değilse dışarda kalsın. Ancak kışın dondan korumak için içeride aydınlık bir ortama alın. |
Sundavilla
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Ben de de kırmızı renklisi var,bütün bir yaz çiçek açtı.Kışa yaklaşırken budama yapmak gerekir mi,bilgilendirirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
Sürekli çiçek aldığım seracım sorunu görünce bir ilaç hazırlayıp verdi.Çiçek toparlarsa ismini öğrenir,size de yazarım. Saygılarımla |
1 Eklenti(ler)
Az önce çektiğim pembe sundavilin fotoğrafı. Keyfi yerinde. :)
|
Alıntı:
|
Sevgili uzman 16, Tohum veriyor mu acaba?
|
Sevgili Aygün veriyor .Serada benim aldığım sundevellanın bir eşi daha vardı 4 hafta sonra uğradığımda hala satılmamıştı.Üzeri uzun fasulyeye benzer tohumlarla doluydu.Benimki malesef tohum yapmadı.O kadar çok açtı ki tohum niye oluşmadı bilmiyorum .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025