![]() |
Amanın!!! Hem de kırmızıymış, bu çiçek sizi öyle mutlu edecek ki, yaz boyu her tarafı bu güzelliklerle dolacak.
Güle güle büyütün kırmızınızı, bende pembesi var, beyazı da çok hoş, gördünüz mü? |
Çok teşekkürler, bu sefer bu çiçekle aramız iyi olacak diye umuyorum ben de :)
Beyazını hiç görmemiştim doğrusu. Eğer buna bakmayı başarırsam onun da arayışına çıkarım artık. Bu bitkiden nasıl çelik alınıyor bilmiyorum ama yönlendirirseniz size çelik yollarım; tabii kırmızısından isterseniz. |
İsterdim tabi, ama siz bu güzelliğe kıymayın, ya tutar ya tutmaz.
Mersin'de bir sera sundavilleyi keşfetti, tüm renklerinden getirtecekmiş ben oradan alabilirim. Siz keyifle büyütün, bizlerle de fotoğraflarını paylaşın. |
Güle güle büyütün, rengi çok güzelmiş.
Kaç liraya aldınız? Hangi renkleri vardı? Bu çiçeği alarak sizi çok sevindirecek bir çiçeğe sahip oldunuz. Zira Aralık ayına kadar açıyor. ;) |
Merhaba, teşekkürler :)
ÖM olarak da cevapladım ama almayı düşünenlere bilgi olsun diye yazayım; 22.90 idi fiyatı ve sadece bu rengi vardı. |
Bursa'da Cumhuriyet caddesinin üzerindeki çiçek pazarında 25 liraya satılıyor. İlgilenenlere duyurulur. Yakında daha küçük ve daha ucuzları da gelecekmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Kar-topu, iki yıl önce Kiraz arkadaşımız bana bir çok çelik göndermişti ama hiç birini tutturamadım.
Bu yüzden çelikle uğraşmayın, annenize söylemeyiz :) Benim sundavillem tomurcuklanmaya başladı. |
1 Eklenti(ler)
Bugün aldığım dipledenya. 2 renk pembe ve beyaz aynı saksıda. Boyu 1,3 m. Sarılmış hali bu. Açık olsa çok daha uzun. Çok güzel bir görüntü.
Eklenti 133784 |
Alıntı:
Böyle giderse sonunda çiçekleri yiyeceğiz yemek yerine :) Hepsi o kadar güzel ki gönül hepsinden istiyor. nette şöyle diyor aslında Üretim: İlkbaharda kesilen uç dallarından ısıtılmış yastıklarda köklendirilebilir. |
Uzman16,
Sizinki benimkinin 2 katı kadar görünüyor nerdeyse, hem de 2 farklı renk. Bu durumda 25 TL gerçekten çok hesaplı. Beyaz olanı da çok hoşmuş gerçekten. |
Ben de bir çiçekçide gördüm. Bordoya yakın bir kırmızı. 20 lira dedi.
|
Alıntı:
Sizinki gibi olanlar yani tek renk ve biraz daha küçük olanlar 25 lira. Daha da küçükleri gelecekmiş, onlar daha uygun olacakmış. |
Ben de Bursa'dan pembesini 20 tl'ye aldım. Benimki de büyük sayılır. Sizdekinin 2 renk olduğunu da hesaba katarsak uygun bence fiyat olarak. Küçük boy da alınabilir bence. Sarılıcı olduğundan çok kuvvetli büyüyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkürler Hhatice, bilgiyi belirginleştirelim, bulması kolay olsun. Üretim: İlkbaharda kesilen uç dallarından ısıtılmış yastıklarda köklendirilebilir. Sanırım şimdi daha iyi oldu. |
O halde şimdi köklendirme zamanı.
|
Haberi okur okumaz balkona çıktım, elimde makas, on tane çelik aldım, köklendirme hormonu kullandım, ıslak torfum hazırdı, hepsini de diktim.
Haydi rast gelir inşallah, bir de kırmızı, beyaz alabilseydim :( |
Bu yaptıklarınızı fotoğraflamanız mümkün mü? Yani aldığınız çelikleri nasıl ve ne boyda aldınız? Sırf torfa mı ektiniz yoksa perlit de kullandınız mı? Sırf vermikulit kullansam nasıl olur? Eğer bunları netleştirirsek hepimizin işi kolaylaşır. Kırmızı ve beyazı sorun etmeyin, bir köklensinler yeterki!
|
2 Eklenti(ler)
Hemen gidip fotoğrafladım.
Çelikleri 8-10 cm. uzunluğunda aldım, yapraklarını kestim. Balkonda kalacak, şeffaf poşetle kapattım, güneşte duruyor. Şimdi düşündüm de çelikleri biraz kısaltsam daha iyi olacak sanırım. |
İyi şanslar Adalet Hanım:)
|
Alıntı:
|
Ben de bir yerde temmuz ayı çelikleme için uygun diye okumuştum.
|
Ne yani, boşuna mı gitti benim çelikler :(
|
Gitmemiştir sizin çelikler, yukarıda ilkbahar notu da var. Bence ikisini de deneyin.
|
Gitmesin ya...Zten neresinden nasıl keseceğimi şaşırdım, bir türlü kıyamadım.
Temmuzda tekrar denerim. |
Adalet Hanım, aldığınız uzun çelikleri ikiye bölüp tekrar dikebilirsiniz gibi geldi bana (yaprakları varsa).
|
Adalet Abla çeliğin birini de saksıya yatay olarak dikmeyi dene, bildiğim birşey yok ama gül için biryerlerde okumuştum, denedim sonuç %100.
|
Sevgili Kiraz, ben de aynı şeyi düşündüm, kısaltacağım.
Ülkü'cüğüm, senin önerini de yapacağım, kendi saksısına dikerim, ilk tutan çelik senin :) |
Hayır diyemeyeceğim.
|
Kolay gelsin Adalet Hanım. İnşallah tutarlar. Alttan ısıtmalı sistem istediğine göre sıcaklık önemli. Ben begonvil çeliklerinde baharda başarılı olamama rağmen haziran ayında başarılı oldum. Begonvil çeliklerinde de alttan ısıtma sözkonusuydu. Haziranda aynı şekilde uygulayacağınız çeliklerde başarı sağlayacağınıza inanıyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025