agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Çan Sarmaşığı (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4875.htm)

suzan7 09-07-2009 13:02

Sevgili limon,
Gidip baktınız mı? tomurcuk var mı? inşallah vardır.
Hoşçakal.

limon 13-07-2009 16:22

1 Eklenti(ler)
Tomurcuk göremedim ama yazdığınız gibi büyümesi hızlandı. Her gün kontrol ediyorum :) Clematislerin yanına diktiğim fide. Boyumu geçmeye başladı, yaklaşık 170 cm civarlarında. Ama öyle çok dallanıp budaklanmadı, hele bitkinin kökünü görseniz açırsınız, incecik, titrek, kuru bir dal halince çıkıyor topraktan :) Clematisin öbür şubesi ;) Kazara kopacak diye ödüm patlıyor.
Eklenti 92511

Vildan Sönmez 13-07-2009 17:00

Sevgili limon, konu başlığında mesaj gönderdiğinizi görünce, heyecanlanıyorum. Tamam limon'un sarmaşığı tomurcuklandı diye. Benimki de iyi gidiyor, ama hala tomurcuk yok.:(

Kiraz 13-07-2009 17:13

Benimki de iyi giderken hastalandı:( Geçen gün gelen bir arkadaşım çan sarmaşığını görünce çok heyecanlandı, çok güzel açıyormuş.

zerrinsrt 14-07-2009 08:39

Tomurcuk vermeye başlayınca, yeni yaprakla birlikte tomurcuklar da çıkıyor. Dün yanındaki lif kabağını ayırırken üç dalını kırdım. Küçük yaprakların dibinde tomurcuklar vardı. Ekerken 3-4 metre kadar olacağını düşünmüştüm, ama şimdiden 3 metre kadar var. Kökü üst dallarından ince.
Kendi üzerene sardırıyordum, yetmedi. Yanındaki lif kabağından vaz geçmek zorunda kaldım.
Sevgili limon büyümesi hızlandıysa tomurcuk görmene az kalmış demektir. Benim ilk gördüğüm tomurcuk 50 kuruş kadar oldu.

limon 14-07-2009 19:50

1 Eklenti(ler)
Sevim hanım, Clematis çelik denemelerimde halen başarılı olamadım. Ortanca çeliği ise göndermeye değer mi diye düşünüyorum. 5 TL ye kocaman yetişmişleri satılıyor, buradan göndereceğim kargo dünya para tutacak. Maraşta yok bulamıyorum derseniz, çelik yerine bir saksı alıp göndereyim ama sıcakta yollarda telef olmazlar mı?

Zerrin hanım, bugün şu oluşumu görünce çok heyecanlandım. Macro fotoğrafını çekene kadar kesin tomurcuk olarak görüyordum. Ama fotoğrafta gördüm ki yeni yaprak sürgünleri bunlar. Diğer yaprakların tam diplerinden çıkıyor.
Eklenti 92811

Ama sizin tarifinize göre, çiçek tomurcuğunun da buradan çıkacağını sanıyorum.

zerrinsrt 15-07-2009 08:15

Sevgili limon yeni süren kısımda tomurcuk ve küçük yaprak aynı zamanda oluşuyor. Daha önce oluşan dallarda sonradan tomurcuk görmedim.

zerrinsrt 19-07-2009 10:54

2 Eklenti(ler)
Yer seçimi yanlış yapılmış, Çan çiçeğimin son hali.

limon 19-07-2009 20:01

1 Eklenti(ler)
Zerrin Hanım, sizin bitkinin dalları, yaprakları çok gelişmiş maşallah. Benimkilerin yaprakları halen küçük ve böyle dallanıp budaklanmadılar, cılız kaldılar.

Yuvarlak içine aldıklarım tomurcuklar mı?
Eklenti 93775

tolgahann 19-07-2009 20:16

Evet onlar tomurcuk.Çiçekleri dörtgözle bekliyoruz.:)

zerrinsrt 19-07-2009 21:18

Tolgahann'nın dediği gibi ,evet onlar tomurcuk. Önce hızlı büyüdü .Son bir hafta sürekli yağmur yağınca biraz durakladı.

limon 21-07-2009 16:40

Zerrin Hanım, açmadılar mı halen?

zerrinsrt 22-07-2009 08:31

Her sabah bakmadan işe gelmiyorum. Bu sabah çiçek saplarının uzamış olduğunu fark ettim. Ben de umutla bekliyorum. Tomurcukları göreli bir ay oldu. Ama son bir hafta yoğun yağış altındaydık. Dolu bile yağdı. O nedenle büyümesi yavaşladı diye düşünüyorum.

limon 25-07-2009 17:45

Allah Allahh, bu koca tomurcuklar bile bu kadar zamanda açmadılarsa, bizimkiler bu yaz daha açmazlar o zaman. Üzerlerinde tomurcuk bile olmadıklarını düşünürsek...

zerrinsrt 28-07-2009 21:00

1 Eklenti(ler)
Çan sarmaşığının bugünkü hali. Sanırım sonunda açacak;)

Kiraz 29-07-2009 07:12

Bir açmaya başlayınca, arkası patır patır gelecek galiba:)

limon 29-07-2009 16:36

1 Eklenti(ler)
Sabrımızı sınıyor :)

Benimkisi de devamlı yeni sürgün çıkarıyor. Boyu 2,5 metreyi geçmiştir.
Eklenti 95515

zerrinsrt 04-08-2009 18:25

1 Eklenti(ler)
Nihayet 1 hafta önce açtılar. Çiçekleri 4 gün kadar üzerinde kalıyor. Ama çok sayıda tomurcuk var, birbiri ardına açmaya başladılar. Umarım tohum verirler.

Güngör Salman 04-08-2009 18:31

Nihayet Sevgili Zerrin ben bile her gelmemde bakıp yine mi açmamış diyordum. Ama çok güzelmiş sevgiler.

hozat 04-08-2009 18:59

o ne güzel bir sarmaşık öyle, güleğüle büyüt.

Bu site bana bahçemi bozdurup yeniden yaptıracak bu gidişle.Geçen gün de Sevgili Limon'un LİSİ leri aklımı başımdan aldı
hepinize bol çiçekli günler dilerim.

Kiraz 04-08-2009 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 470463)
Bir açmaya başlayınca, arkası patır patır gelecek galiba:)

Doğru tahmin etmişim:)

Kaç m olunca açmaya başladı? Ben bu çiçeği çok yıllık diye hatırlıyorum, yanılıyor muyum?

Vildan Sönmez 04-08-2009 22:24

Zerrin Hanım, keşke yanımda olsaydınız, yeni mesajı göründe açtılar dedim, fotoğrafı görünce hiii benzeri garip bir ses çıktı benden, tanıyamadım. Harika. nazar değmesin, bol bol fotoğraf çekin.
Darısı benim, Limon'un ve Sebo'nun başına.

nalan dayıoğlu 04-08-2009 22:27

Tebrikler

Tebrikler Zerrinsrt, bu güzel çiçekleri görmek için okadar çok beklemiştimki ne yazıkkı el bebek gül bebek baktığım sarmaşığım bana bu zevki yaşatmadan öldü ve vilmorin marka benim kara listeme yerleşmişken sen bu çiçekleri elde ettin bu çiçeklere dokunmak ve kokmak isterdim.Umarım limonda bu zevki yaşar .

Kiraz 04-08-2009 22:36

Darısı benim de başıma! Her ne kadar hastalandıysa da uçlarını kopardım, elimde kükürt vardı onu kullandım, ertesi sabah yağmur yağdı, işe yaramaz dedim ama şimdi çok sağlıklı büyüyor, yeni sürgünler daha güçlü çıkıyor.

nalan dayıoğlu 04-08-2009 22:44

Umarım sende bu güzelliği yaşarsın sevgili kiraz

limon 04-08-2009 23:01

Aynen Vildan Hanım :)

Zerrin Hanım, kokuyor muymuş? Çok güzelmiş çiçekleri, nazlanmakta haklıymış :) Belki havalar biraz serinleyince daha uzun süre canlı kalır çiçekleri. Hem çok heyecanlandım hem de bir hafta önce açtığını yazdığınızı görünce serzenişte bulunmadım değil hani. :)

Arkadaşlar hakkımdaki güzel dileklerinize çoook teşekkür ederim. Sarmaşığım bir azman oldu, bir dünya sürgün çıkarıp gürleşip uzuyor. Her akşam hava kararmadan başındayım ve sabah ta kalkar kalkmaz, tohum görmek umuduyla. Ama o beni bir gecedeki inanılmaz gelişimiyle çok şaşırtıyor. Bir ara tepesini kessem mi diye düşünmedim değil, boya gideceğine çiçeklenir diye düşündüm ama bugün gördüm ki tepedeki yapraklar çok daha iri ve güçlü çıkıyor. Ve her yaprak sapının dibinden yeni sürgünler veriyor. Yakında Yasemin gibi kaplayacak sanırım.

Kiraz bu da mı külleme oldu?

limon 04-08-2009 23:13

Kendi eklediğim bilgileri tamamen unutmuştum şimdi okudum tekrar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=140

Tohum alabilirsek kışı ılık geçiren bölgelerde yaşayan arkadaşlarımıza gönderip, çok yıllık durumunu görebiliriz. Aslında ben bu yazıdan biraz şüpheliyim, güneş sevdiği konusunda şüphelerim var. Gölgeye diktiğim fide çılgın gibi büyürken, tam güneşe diktiğimin gelişimi tamamen durdu, yaprak rengi sarımtrak oldu.

hozat 05-08-2009 00:15

Sevgili Limon,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Be her tür sarmaşığı çok severim zaten. Bahçemde sevdiğim bir kaç tür var ama, bu çan sarmaşığı çok güzel ve dertsiz olduğu anlaşılıyor.

Ben yine size, bunu hangi yolla elde edeceğimi soracağım. Kuruyan bir ağacım var ona sardıracağım.
Gönderdiğiniz her bilgiyi açıp okuyorum. Çok teşekkür ederim.

Kiraz 05-08-2009 07:21

Külleme olmadı Limon. Bu bitkide şimdiye kadar hiç böcek ya da külleme görmedim. Hastalığın ismini öğrenemedim ama internette benzer fotoğraflarda "mozaik hastalığı" bulmuştum. Yanındaki başka bitkilere de bulaşmıştı. Sn. Başbahçivan hemen ilaç önerdi ama alamadım, evdeki kırmızı örümcek ve külleme için aldığım kükürtü denedim. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1535&page=33 mesaj #987'den itibaren.

Daha önce verdiğin bilgide soğuk olmayan bölgelerde odunsu yapı oluşturarak çok yıllık büyüyebileceğini yazıyordu, belki şansımız vardır. Geçen sene çimlenip güdük kalan bir tanesi kasım ayında sökülen sıvalar altında can verdi ama o mevsimde bile yapraklıydı.

Bu çiçekte kafama takılan; bazı yerlerde güneş sever , bazı yerlerde gölgeye dikin yazıyor. Bunu herhalde karşılıklı tecrübelerimizden öğreneceğiz. Benimki öğlene doğru güneş alıyor, en fazla 3 saat. İki adedi gölgede ve çok küçük kaldılar. Limon seninki iyi gelişiyor, nasıl yere diktin?

zerrinsrt 05-08-2009 08:22

Hepinize iyi dilekleriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim.
Sevgili kiraz, çan sarmaşığı 4 metreyi geçince açtı. Çok kırılgan düzeltirken hala dalları elimde kalıyor. Ama yerim yüksek olmadığından mecburen kendi üzerine dolandırıyorum.
Sevgili limon, resmi hemen yükleyemedim. Kızımla kısa bir tatil yaptık. Ama hergün resimlerini çekip eşim bana getiriyordu. Açmak için evden gitmemi beklemiş galiba.
Çiçeklerde belirgin bir koku yok. Benim sarmaşığım tam doğuya bakıyor, sabah güneşini saat 13-14 e kadar tam alıyor. Büyürken 15 günde bir deniz yosunu ve yaprak gübresi verdim. Bahçeye geçirirken yanmış koyun gübresini toprağına karıştırdım. 1-2 kez aralıklı olarak 20-20-20 gübre verdim.
Umarım bol tohum alırım ve elimden geldiğince paylaşmak isterim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025