![]() |
Merhaba
Clematis merakı bugün 2 tane daha aldırdı.Bauhaustan Clematis Piilu ve John Paul 2 aldım,üstlerinde tomurcuklar var,henüz toprakla buluşturamadım. Sevgiler |
|
Yurt dışından gelen Clematis piliu ' mun 6-7 çiçeği mevcut ancak en alttan açan bir çiçek katmerli oldu . Çok şaşırdım diğerleri yalınkat . Böyle birşey varmı ? yoksa tek saksı içinde 2 ayrı kökmü gelmiş acaba ?
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl boyunca Güler hanımın, Limon'un bahçesindekilere yutkunarak, imrenerek bakmıştım. Bu bahar Bauhausda satıldığını duyunca hemen koştuk, saklandığı yerden zor bulup çıkarttık. Aldığımda kuru, kırılgan bir dal parçasıydı. Birkaç yerinden yeni patlamış sürgünleri belli belirsiz görünüyordu. 3 kere saksısı değişti. Her bir saksı değişiminde bir-iki sürgün gitti:(. Temmuz ayında çiçeklenecek (balkonda olacağından bile umudum yoktu) diye beklerken birden bir tomurcuk beliriverdi. Son saksı değişiminde bu tomurcuk da ölür diyordum ve......bütün eziyetlerime karşın "Ville de lyon" Clematisim açtı.
Harika bir renk, harika bir bitki. Her çeşidi ayrı bir güzellik. İnsanın ne kadar yeri varsa o kadar clematis sahibi olacağı geliyor (benden bu kadar ne yazık ki). Eklenti 77076 Eklenti 77075 Bu yıldan fazla bir beklentim yoksa da, gelecek yıla iyice şenlenir umudundayım:) |
Ville de Lyon bende de var, şimdilik tomurcuk görünmüyor, ama gerçekten çok hoş bir rengi varmış.
Clematis için oldukça geç kaldığımızı düşünüyorum sevgili Nevsune. |
Alıntı:
Normal olarak Temmuz'da çiçeklenmeliydi. Beni şaşırtıp, buldumcuk yapan da o ya zaten:D Şimdi açması anormal. |
Adalet Hanım sizin ve Deniz akvaryumu'nun sayesinde 8 kök 7 çeşit clematise sahip oldum :p.
Cl john paul 2 Cl gladys picard( 2 tane ) cl armandii cl comtesse de bouchaud cl piilu cl warsawska nike cl palish spirit Bakımları konusunda çok acemiyim. Yardımlarınızı bekliyorum. Son Ankara ziyaretinden sonra eşim tarafından bana sera ,çiçek reyonu hatta pazar yerindeki çiçekçiye uğrama yasağı geldi:(.Neyseki uzun sürmüyor;). |
Sevgili Zerrinsrt, çok iyi yapmışsınız, inanın hiç pişman olmayacaksınız, soğuklara çok dayanıklı bir bitki.
İlk yıl biraz sönük geçebilir ama sonraki yıllarda muhteşem görüntüler sizi bekliyor. Bakımı diğer çiçekler gibi, sadece bitkinin kök kısmına malçlama yapmanız gerekiyor, ister ağaç kabuklarından ister taşlardan. Ben kuru otlarla etrafını çevreledim, ama ağaç kabukları yerleştirmeyi düşünüyorum en kısa zamanda. |
Adalet Hanım,
Az önce bahçenizdeydim. Clematisleriniz çok güzel açmış. Darısı başıma. Önerinize uyup köklerini bir şekilde gölgeleyeceğim. Düzce'nin iklimine uygun bir bitki diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Torf+gübre+toprak karışımına diktim Oyaman.
Clematis Armandii çok hızlı boylanıyor. Çiçek tomurcuğu hazırlığı sandığım ince dallarda kuruma olmuş. Bugün tepe budaması yapmayı planlıyorum. Bitki boya vereceği enerjiyi çiçeklere versin diye düşündüm. Budadıklarımı yine dikip köklendirmeyi deneyeceğim. |
1 Eklenti(ler)
Snowman den gelen "Madame Le Coultre", "Beyaz Clematis" bugün gelir gelmez Manolyanın yanıbaşındaki yerine yerleşti. Keyfi pek yerinde :)
Kokusuz Manolya da diyebiliriz, yalandan kim ölmüş :) Eklenti 77281 |
1 Eklenti(ler)
Snowman'den gelen iki farklı clematisi aynı yere diksem olur mu? Ya da biraz alışmaları için yerlerinde mi bırakayım? Yardım lütfen.;)
|
Gecikmeden yerine dikin, derim ben.
Bir an önce alışsın yerine çiçeklensin. Ben üç clematisi otuz santim arayla diktim, hiç şikayetçi değiller. |
Zenfree, nasıl ama çiçekleri? Dediğimiz kadar var mıymış? :)
Yukarda fotoğrafını çektiğim sarmaşık geldiğinde, rulo halinde kartona sarılı haldeydi. Kartonun tepesinden ne gelmiş diye bir bakayım dedim, tabak büyüklüğündeki çiçek bana gülümsüyor. Gel de bir kez daha aşık olma şimdi bu Clematise :) Bu ne zerafet... :) |
Geçen gün seradan clematis aldım. Çok gelişmiş durumda, kökten itibaren 4-5 dal yanlara genişlemiş. Üzerinde çok fazla tomurcuk var. Boyu 1 metreden fazla. Çiçeklerinin tomurcuktan açmasına kadar geçen süreye dikkat eden var mı? 20-25 gün sürer mi acaba? Sabırsızlanıyorum açması için.
Yapraklarına su püskürtüyorum. Özel bir bakımı var mı? Dikkat ettiğiniz hususlar neler? (Köklerin gölgede kalmasına dikkat ettim.) |
Cinsi nedir?
Genelde seradan çıkanlar bir şok durumu yaşıyor bir müddet beklemeye giriyor sonrasında açıyor. Clematisin bu kadar çok tutulmasının sebebi hem güzel çiçekleri hem de büyüme hızı.Çok güzel gelişen bir sarılıcı. |
Clematisimde külleme olmuş.Ne yapmalı acaba? Biraz kırptım ama:(:(
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 78622 Üzerindeki tanıtım kartında resmi vardı. Umarım kartlar karışmamıştır ve açınca sürprizle karşılaşmam. Tırmanması için satınaldığım 2 adet yeşil çıtayı merdiven gibi çaktım ve clematisi bu merdivene yerleştirdim. Çok şık durdu. Fotoğrafını çekip eklerim. Üzerinde 40 kadar tomurcuk var.;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Örneğin piilu ise küçük tomurcuk, papa ise büyük tomurcuk. |
İthalmiş, ben bir seradan aldım . Seracı Yalova'da Akdoğa firmasından getirtmiş.
Tomurcuklardan en büyüğü şu an 4 cm. kadar. |
Bauhausa clematisleri Akdoğa veriyor.
Bu durumda clematisiniz büyük bir olasılıkla papa.(john paul 2) http://www.bluebirdnursery.com/produ...id=vine&page=2 Bauhausa gelen pembe beyazlarda en gösterişli iki çeşit vardı zaten diğeri piilu. |
|
Alıntı:
İlkbaharda iyi budama, yaprak geliştirici azotlu gübreler, çiçekler için potasyumlu karışımlar bir ölçüde mücadele için önemli. Yaz ortasında oya ağaçlarındaki hastalık için 10-15 günde bir ilaçla sprey yapmalısınız. Budama yapmak çözüm, ama çiçekleride yok edebilir. Taflanları ve diğer yapraklı bitkileri fark ettiğinizde budamaktan çekinmeyin. Kesilen dalları ortada bırakmayın yok edin. Hatta yakın. Gölgede kalan gül, oya ağacı gibi tam güneş seven bitkileri kışın söküp güneşli bir yere taşıyın. Dev, gölge yapan ağaçlarınız varsa, içten yazın güneşin toprağa geçebilmesi için biraz budayın. Tarım ilaçları dışında toz kükürtü (ecza depolarında satılıyor) akşam vakti ıslattığınız yapraklara serpmelisiniz. Bir tülbent ya da naylon çorabın içine kükürdü doldurup puf puf serpin. İşlem sırasında üzerinizdeki metal aksesuarlar varsa çıkartın, kükürt metali karartıyor. Bu işlemi haftada bir devam edin. Karbonat (sodium bicarbonate) ya da potassium bicarbonate ile çok az sirke, mayi arap sabunu sulu karışım da külleme hastalığı ile mücadelede kullanılıyor. Maddelerden birini (4 litre suya 30gr. karbonat.+ 4 yemek kaşığı sirke + iki avuç arap sabunu) mayi arap sabunu ile karıştırıp bitkinizi güneş yokken yıkayın. Haftada bir işlemi tekrar edin… Arapsabunu karbonatın yapraklara işlemesi, kalıcı olması için önemli. Karışımlardan sadece birini kullanmanız işe yaramaz. Bu arada uyarayım bitkilerin çoğuna bu karışım iyi gelirken, bazılarında yaprakları yakabiliyormuş, bence siz Topas‘tan şaşmayın. İlaçlama miktarları kutu üzerinde yazılı, sorun olmaz!Hala bu yazdıklarım işe yaramıyorsa sizin oralardaki bir Tarım il müdürlüğüne danışın. Mutlaka doğru ilacı ve yöntemi size bildiricektirler… Murat Pilevneli http://bahcevan.com/kulleme-hastaligi |
Alıntı:
Bekliyorum. Umarım kısa sürede açar. Snowman77 den de beyaz clematis Madame Le Coultre aldım. O daha çok küçük. Temmuz ekim arası çiçekleniyormuş. |
Nelly Moser nolamaz :)
Bauhaus-Akdoğa ya bu çeşit gelmedi. |
Sn Hassoman teşekkür ederim. Arap sabunluyu hemen deneyeyim, bionem de yanıma kar kalsın. Her eve lazım galiba..
|
3 Eklenti(ler)
Denizakvaryumuna katılıyorum, Akdoğa'ya gelen pembe beyaz tür Papa olmalı. Ben de bir adet perişan durumda ama dipten sürgünü olan almıştım. Üç gün önce yere yatmış bir dalını bağlamıştım, bir gün yanına uğramadım, dün baktığımda gözlerime inanamadım. O bağladığım dal dışında bir dal daha uzamış ve hepsini geçmiş, bir günde yaklaşık 40-50 cm uzamış, inanılmaz. Bu yaz açması konusunda ümitsizdim ama artık yakında tomurcuklanmasını beklemeye başladım. :)
Clematise halen ilgisi olmayan için bahçemde açmaya başlayan güzellerin fotoğraflarını çektim :) Yanılmıyorsam henüz açmamış 4 çeşidimin daha olması gerek. Bunlar erken davranıp açanlar, sırada çoook tomurcuk bekliyor. Hepsi birden açında bir fotoğraf daha eklerim. Snowman'den yeni gelen Clematisim, Madame Le Coultre Eklenti 78656 En çok bu tür açtı şu sıra.... Clematis 'Snow Quenn' Eklenti 78657 Üzerindekiler bugünlerde her yeri kaplayan çam tozları. Bu rengi çok seviyorum. Adını bilmiyorum. Clematis "Jackmani" olabilir. Eklenti 78658 |
Clematis köklendirme ile ilgili video buldum. Daldırma, havai köklendirme dediğimiz tarzı uygulamalı gösteriyor, yöntem çok basit, hemen deneyeceğim.
http://www.5min.com/Video/How-to-Pro...matis-18630187 Burada da Clematis türlerinden ikisini anlatıyor. http://www.graspr.com/videos/Growing-Clematis-1# Kışın açan Clematis http://www.graspr.com/videos/Sweet-Autumn-Clematis-2 Burada işimize yarayacak bir çok video var. http://www.5min.com/Video/How-to-Pru...lants-18630184 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025