![]() |
1 Eklenti(ler)
Sabah sefalarımın son halleri. Hiç istediğim gibi değiller. Anlayan biri yardım edebilir mi acaba?
Eklenti 314454 |
5 Eklenti(ler)
Sarmaşıklarım bu haldeler. Ne yapmam lazım? İlaç mı almalıyım. Gördükçe üzülüyorum. Acele cevap bekliyorum.
Eklenti 314527 Eklenti 314528 Eklenti 314529 Eklenti 314530 Eklenti 314531 |
4 Eklenti(ler)
|
Bana kırmızı örümcek zararlısı var gibi geldi. Geçen sene benimkiler de böyle olmuştu.
Bu sene önlem olarak çiçekçimin verdiği bir ilacı kullanıyorum. Bitkinizde örümcek ağı var mı? Bir bakın isterseniz. |
Yapraklarda kloroz
Yaprakların sararmasında etkili olabilecek diğer sebepler arasında uygun ve yeterli derecede ışık alamama,örneğin bitkiyi aniden güneşten alarak gölgeye veya gölgeden güneşe taşımak, toprakta meydana gelen ani nem değişiklikleri bitki köklerinin zarar görmesine veya ölmesine yol açabilir, bitkinin ihtiyacı olan minerallerin eksikliği ki daha yoğun olarak eski ve alt kısımdaki yapraklarda yoğunlaşan bir sararma nitrojen ve magnezyum eksikliğinden kaynaklanır. Diğer yandan yeni çıkan yapraklardaki sararma demir eksikliğine işaret eder.
Toprak içeriğindeki iz elementlerin oranları, toprağın ph durumu gibi diğer faktörlere de dikkat edilmelidir. Başka bir seçenek de toksinlerdir ki bunlar arasında boya, yağ, kimyasal solventler, havayla taşınan herbisitler veya pestisitler bunlara örnek olarak sıralanabilir. Bunlar yapraklarda sararmaya ve bitki ölmeden önce koyu kahverengileşmesine yol açarlar. |
Büyük ihtimalle kırmızı örümcek. Değilse de başka bir zararlı. Yaprakların altına dikkatlice bakarsanız görebilirsiniz.
Forumdaki Ev yapımı ilaçlar bölümüne bir göz atın isterseniz. Arap sabunlu, acı biberli tarifler işe yarayabilir. |
Kırmızı örümcek dadanmış bir sabah sefası ile ilgili görüntüler için buraya göz atabilirsiniz. Ekstrem bir örnek olduğunu vurgulayalım. Bahçelerden, bitkilerden uzak olsun, kabus gibi :eek:.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene tohumdan çimlenen sabah sefalarından ilk açan Lavender Moon Vine (Ipomoea muricata) oldu.
Eklenti 314601 |
2 Eklenti(ler)
|
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Çok baktım ama örümcek yok. Sarmaşıklarım hep aynı yerdeler, yerlerini hiç değiştirmedim. Şimdi çıkıp acı biberli ilacı yapacağım. Bakalım ne olacak.
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
bitkilerinize düzenli olarak kükürt kullanırsanız bu hale gelmezler veya yapraklardan numune alarak bulunduğunuz yerdeki Tarım teşkilatına başvurunuz yakından inceleyerek yardımcı olmak daha kolay olacaktır. Birde önlem olarak hastalıklı yaprakları bitki üzerinden biran önce uzaklaştırınız. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kükürtü zirai ilaç satan yerlerden veya netten araştırıp alabilirsin. Yapraklarını tamamen koparınız zira o yapraklar bitki üzerinde kaldıkça bitkiniz daha çok zarar görecektir. Kökten keserseniz yeni sürgün vermeyebilir. Siz eniyisi size en yakaın yerdeki tarım teşkilatına başvurunuz. |
Sayın smunal, hastalıklı yaprakların hepsini koparttım, arap sabunlu karışımı fısfısladım, eşim dün suda eriyen kükürt almış. Onuda uyguladık. Sonucu bekleyip göreceğiz. Emin olun hiç bir bitki için bu kadar uğraşmadık. Açtığı günleri de görürsem benden mutlusu olmaz galiba.
|
Alıntı:
sizin uğraştığınız bitki yetiştirmesi belkide en kolay olan bitki biz ekeceğiz diye uğraşmıyoruz dökülen tohumlardan kendiliğinden bitiyor. Yaptığınız uygulamayı bir hafta sonra tekrarlayın umarım bitkileriniz çok çabuk sağlıklarına kavuşurlar. |
Tecrübesizliğim ve acemiliğim ne boyutlarda belli oldu sanırım smunal. Gerisini siz düşünün artık. En kolay bitki, tohumdan kendiliğinden yetişiyor; ben en çok onunla uğraşıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba Sabah Sefasi sevenler..Benimkisinin keyfine diyecek yok..
Baska cicekler de var,fakat daha acmadilar..Malum Kuzey de olmamiz biraz ciceklerin gec acmasi demek..:rolleyes: |
ya size inanamiyorum.bu sarmasik dimi.benim sebze ve meyva bahcemi sarmis durumda binlerce yeni fidan olusdurdu,ne kadar cabaladik ama bir turlu kokunu kesemedik.keske yakin olsaydikta kim ne kadar istiyorsa verseydim.cok komik ya.birde 3-4 rengi birden var.galiba bahce komsumuz tohumunu bahceye dokmus.birde babam yurtdisindan ayni bitkiyi yollamasinmi.cok gulduk valla
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Türkan haklısınız ben çocukkende her yerde sabah sefaları çıkar, yabani ot muamelesi görürdü. Tohumları toplar oyun oynardık. Ama artık eski zamanların değer verilmeyen her şeyine hasretle sarılıyorum. Her yer taş bina oldu.Çocukluğumuzun yeşil bahçeleri hatıralarda kaldı. Sabah sefasını para verip tohum alıp ,çimlendirip çıktı mı diye merakla bekleyip büyüdüğünde açmasını bekleyip, ilk çiçeğinin açmasını kaçırınca üzüleceğimi söyleseler güler geçerdim.
Neyse ki bugün ikinci çiçeği yakaladım. Biz ne değer biçersek asıl değeri odur bir çok şeyin |
keske yakin olsaydikta sana binlerce tohum rengareng sabah sefasi fidani verbilseydim
|
4 Eklenti(ler)
|
Benim sabah sefamın yapraklarının altında mini minnacık siyah böcekler var, yaprakların ön yüzünde de çok hafif, belli belirsiz sararmalar var. Önerisi olan var mı acaba? Kükürt benim de işime yarar mı ki?
|
Alıntı:
Sararma konusunda ise aynı dertten muzdarip olduğumu belirteyim, fakat bu sararmalar bitkinin genel durumunu etkilemediği için çok fazla üzerinde durmuyorum. Mümkün olursa fotoğraf ekleyiniz. |
1 Eklenti(ler)
Sayın kelebek çalısı,
Fotoğraf çekmeye çalıştım, ancak bu siyah böcekler çok minik ve pek de belli olmuyorlar fotoğrafta. Sadece yaprağın arkasında bulunuyorlar. İki yapraktan çelikle ürettiğim sabah sefamı kaybetmek istemiyorum,şu anda balkonun tavanına doğru hızla uzamakta. Çok sevdim kendisini:) İnşallah sorunsuz atlatır yazı. Eklenti 317632 |
2 Eklenti(ler)
Sn. arapsabunu,
çok ufak siyah noktacıklar halinde görülen bu zararlılara karşı elinizin altında varsa yaprak bitlerine karşı etkili olan bir insektisit ile uygulama yapabilirsiniz. Benim bitkimde mayıs ayı sonunda, yaprak altları ve yeni sürgünlerde çok yoğundular. Yaprak bitine, karşı kullanılabilen insektisitlerden birini uyguladım ve hepsi gittiler. Eklenti 317746 Eklenti 317747 Yaprak sararmaları bu aralar benim bitkimde daha net izlenmekte ama diğer yandan da gelişimini sürdürüyor. Bir yandan yeni yapraklar verirken bir yandan sararan yaprakları döküyor. Kolay kolay ölecek bir sarmaşık olmadığını düşünüyorum. |
Çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda temin etmeye çalışacağım.
|
Benimkiler de sararıyordu, buradan öğrendiğim kadarıyla hem kükürt uyguladım, hem arap sabunlu karışımı yaptım. Hastalıklı yaprakları koparınca sadece dal kaldığı halde; bir haftaya kalmadı her yeri yemyeşil yaprak oldu, hem de yanılmıyorsam çiçek de açacak.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene kırmızı örümcek zararlısından kaybettiğim için, ancak bir iki tohum alabildiğim sabah sefası açtı. Umarım bu yıl çok tohum alabilirim.
Eklenti 319617 |
1 Eklenti(ler)
SDurul arkadasim,Masallah..cok guzelmis..Benimkisi de acanlardan...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025