![]() |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaslar,bu da diger sabah guzeli..
|
2 Eklenti(ler)
Komşumun hediyesi sabah sefam bir tek çiçek açtı ama bütün çiçek bahçemi renklendirdi.
|
1 Eklenti(ler)
Malabar ıspanağı ve armut fidanını görünmez kılan sadece 1 kök olan sabah sefamız çiçeklerini sergilemeye devam ediyor.
|
3 Eklenti(ler)
Sabah erkenden balkona atıyorum kendimi onların sayesinde. Bu güzelliği ne kadar görsek kardır değil mi? Topu topu 4 kök sabah sefası balkon gider borusunu kamufle ederek 3 kat tırmandı. Bir ara beyaz sinekler canını sıktı ama şükür ki kolay atlattı. Yeşili zaten güzeldi, çiçekleri bir başka güzel...
|
4 Eklenti(ler)
Sabah sefalarım, daha açacak değişik çeşitler var.:)
Eklenti 326514 Eklenti 326515 Eklenti 326516 Eklenti 326517 |
5 Eklenti(ler)
1,5 Ay olmuş fotoğraf eklemeyeli bir kaç fotoğrafta ben ekleyeyim.
Eklenti 326545 Eklenti 326546 Eklenti 326547 Eklenti 326548 Eklenti 326549 |
5 Eklenti(ler)
Sabah sefalarına devam edelim.
Eklenti 326550 Eklenti 326551 Eklenti 326552 Eklenti 326553 Eklenti 326554 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 326555 Eklenti 326556 Eklenti 326557 Eklenti 326558 Eklenti 326559 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 326564 Eklenti 326565 Eklenti 326566 Eklenti 326567 Eklenti 326568 |
5 Eklenti(ler)
Son sabah sefası fotoğrafları.
Eklenti 326573 Eklenti 326574 Eklenti 326575 Eklenti 326576 Eklenti 326577 |
Eklediğim fotoğrafların isimlerini merak eden arkadaşlarımız olmuş burada bir çoğunun ismini yazdım.
|
Sabah safalarının özellikle alacalı renkli olanlarına bayıldım.Benimkiler 5 kök ve sadece iki tane çiçek açtı.Habire uzuyor yaprakları yeşil ama açmıyor. Acaba suyu sevmiyor mu ?her gün suluyorum öğleden sonra güneş alıyor,acaba daha çok güneş mi istiyor ? Sizinkileri görünce hevesim kaçtı seneye galiba başka sarmaşıklarda şansımı deneyeceğim.
|
merhabalar.bahcedeki sefalar iyicene cogaldilar.hatta deli gibi.ben ne kadar attim o yinede cogaldi sanki benimle kafa tutuyor inadima cogaldi buyudu ve butun seti kapladi.simdi mor pembe ve beyaz rengi var.hic sulama yapmiyorum.hicbir bakim yapmiyorum.ama gorseniz yemyesil.ustu cicekten gecilmiyor. sizin yorumlarinizi okurken hayretler icinde kaliyorum.bu duruma hitap eden bir soz var.hatta hani nasil derler cuk oturan bir soz.sakinan goze cop batar.ben hicbir bakim yapmiyorum cok saglikli.siz gozunuz gibi bakiyorsunuz ama yinede hastalik sariyor,cicek acmiyor ,cogalmiyor.hayret))
|
Sayın Rana+miraç,
Sabah sefası tecrübelerimden yola çıkarak size şunları söyleyebilirim. Sabah sefaları yeterli güneş alamazsa devamlı boya gidiyorlar ve çiçeklenmeleri daha geç oluyor. Yalnız çiçeklenmeye başladıktan sonra mevsimi geçene, kuruyana kadar çiçek açarlar. Genelde suyu severler bildiğim kadarı ile sarmaşık türleri genelde suyu sever. Toprakta saksıdan daha çok gelişiyorlar. Ben dağıtmama rağmen elimde kalan tohumları karşımızda bulunan boş alana atıyorum (ekmiyorum resmen savuruyorum) sonra bir bakıyorum bütün sabah sefalarından önce onlar açmış, yağmur yağdıkça su ihtiyacını karşılıyor başka sulama olmuyor. Yerde sarılacak bir yer bulamadan yayılıp gidiyorlar. Sayın Türkan'ın da söylediği gibi bazen sakındığımız göze çöp batabiliyor. Siz moralinizi bozmayın, seneye sabah güneşini alan bir yere ekin daha uzun süre güneş alan bir yerde olsun mutlaka sizi sevindirecektir. |
Alıntı:
Sabah sefanızın durumu nasıl oldu? Tedavi amaçlı uygulamalardan olumlu sonuç aldığınızı belirtmenizin ardından fotoğraf eklememişsiniz. Akıbetini merak ettim açıkçası. Umuyorum ki bitkiniz sağlıkla çiçeklenme yaparak sizi de sevindirmiştir. |
5 Eklenti(ler)
Birkaç fotoğraf daha ekleyeyim.
Eklenti 329902 Eklenti 329903 Eklenti 329904 Eklenti 329905 Eklenti 329906 |
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Balkonumdaki sefalar
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu ve bir kaç rengi şimdilik tohum yapmadı, sizinkilerin durumunu merak ettim. Eklenti 332135 |
Benim sabah sefalarım temmuz başına dğru çimlenmeye başlıyor.Sonra hızla büyüyor.Önüne çıkan her şeye sarıldıktan sonra-tarladaki mısırlara bile sarılıyor- rengarenk çiçekler açıyor.Kendim tohum falan serpmiyorum.Onlar keyiflerine göre yayılıp büyüyorlar.
|
Sayın SDurul,
Sabah sefalarının hepsi tohum yapıyor. Yalnız şöyle bir durum var bazılarında 6 adet'e kadar tohum oluşumu olurken bazılarında 1 adet oluyor. Bazı türlerde açan her çiçek tohum bağlarken bazı türlerde de açan her çiçek tohum bağlamayıp bazıları tohum bağlıyor. Bu sene elimde çok çeşitli ve çok fazla sabah sefası tohumu vardı. Her cinsi ve rengide sabırsızlıkla görmek istiyordum. Yer darlığıda olunca tohumları saksılara karışık şekilde ektim. Tohum alma zamanı hangi tohum hangi çiçeğindi ayırt etmek çok zor olmaya başladı. Bende JMG grubunu ve diğerlerini iki ayrı grup olarak saklamaya başladım. Seneye yerimiz musait olursa ayrı ayrı gruplar halinde ekmeyi düşünüyordum, tohumları bu şekilde karışık toplayınca seneyede aynı durumla karşılaşmam kaçınılmaz olacak. Yapabilirsem bazı ilginç türleri çiçekliyken etiketleyip bundan sonra oluşacak tohumlarını ayrı almaya çalışacağım. |
Teşekkür ederim, sayın tturt. Tohum bağlamadığını tesbit ettiğim iki renk var, dilerim bundan sonra açanlardan tohum elde edebilirim.
Aynı saksıda değişik renklerin oluşu, hangi tohumun hangi renge ait olduğu konusunda karışıklık yaratıyor. Aynı durum bende de söz konusu. |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar,
Sabah sefaları'nın sarıldıkları bitkilere zarar verdiklerine dair bir gözleminiz oldu mu?Yoksa bırakalım canları neye istiyorsa sarılsınlar mı? |
[Sayın tturt yine en güzelleri sizde.:D
|
Sayın tturt 655-656 daki sabah sefalaı çok güzel.Önceki resimlerdekilerden bende var.Bu mesajdaki renkleri ilk kez gördüm.
|
Bahçemdeki sürpriz misafirim:p
http://i47.tinypic.com/5o7c48.jpg Dün sabah işe gitmek için uyandığımda, her zaman yaptığım gibi pencereden bahçeme baktım. Biberin dibinde bir çiçek açmıştı, müthiş bir güzellik. Güneşin altında pırıl pırıl, mücevher gibi parlıyordu. Tohumu nasıl,nereden geldi bilmiyorum ama çiçeği görünce çok sevindim. Bahçede,bir-iki tane değişik bitkinin filizlendiğini görmüştüm ancak ne olduğunu bilmiyordum. Bu güzelliğin adının sabah sefası olduğunu öğrendim. Akşam işten döndüğümde ise çiçek kapanmıştı. Şimdi diğerlerinin açmasını bekliyorum.:o |
2 Eklenti(ler)
Buda bendeki sabah sefası,çiçeğinden çok yaprağına bayılıyorum.:) Çiçekleri henüz tohum yapmadı,inşallah bundan sonra açacak olanlar 1-2 tohum yaparda seneye tekrar bu güzelliği görürüm.:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim Sabah Sefalarım; artıık sararmaya yüz tuttular tabi.
Eklenti 334858 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025