agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yasemin (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1728.htm)

Yılmaz Yalçın 08-05-2010 23:41

Nerde yaşıyorsunuz tam olarak?

Yılmaz Yalçın 09-05-2010 11:46

Soğuğa en dayanıklı yasemin türleri;en başta pervane çiçekli yasemin bunu şiddetle öneririm.Donlardan pek etkilenmiyor ve hızlı gelişiyor..2 kök olarak dikerseniz güneşli bir bölüme hızla gelişir ve mis kokularını yayar.
Diğeri ise kokusuz ve gösterişli Sarı Yasemin, Jasminum Primulinum.
Forumun alışveriş bölümünde Mutlu Bey'den detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Hhatice 09-05-2010 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melikesarı (Mesaj 634720)
Kamelyamızın etrafına yasemin dikmek istiyoruz fakat buranın rakımı 1.300 civarında ve kışın -16 ları görüyor sizce burada yetişirmi **** tavsiye debileceginiz başka bir sarıcı çiçek varmı görüşlerinizi bekliyoruz.

Ben Acem borusu öneririm -20lere kadar dayanıklı ve güzel çiçekleri var .

Hhatice 09-05-2010 12:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 626842)
Arkadaşlar,
Zaten yasemin türleri dış mekan bitkisidir ve ev ortamında kokuları değişebiliyor ev ortamına ayak uydurmaya çalıştıklarıiçin kokuları da değişik gelebilir..Ama bir de dış mekanda hava akımlı ortamında rüzgarla o kokuları hissedin o daha başka işte gerçek güzel kokusu ozaman:)Çiğdemb ye de katılıyorum Akdeniz Yasemini hem çok uzun süre açıyor (Aralığa kadar açmıştı benimki)hem de kokusu gerçek yasemin kokusudur..Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya:)En güzel koku bence Arap yaseminin de (grand duke) onun kokusu hiç birşeyde yok:)Koklayan aşık olur:)Hem de evde kolaylıkla yetişiyor ve kokusu evde değişmiyor..

Arap yasemin de çok güzel ama ben Meyvesi yenen fulyasemini çok seviyorum. 4-5 parçalı yıldız şeklinde beyaz hoş kokulu çiçekler açar. pembe meyveleri oluşur İçerisinde yumuşak çekirdekleri vardır,meyvesinde. Güneşi seven, susuzluğa ve strese dirençli bir bitkidir. Ev içlerinde güneş gören pencere önleri ve balkonlarda kolayca yetiştirilir. Dayanıklı bir yasemin türüdür. yaprak dökmez. Dayanıklı bir yasemin türüdür.Bonzaiside çok güzel olur.

Yılmaz Yalçın 09-05-2010 13:18

Sevgili Hatice,
Meyvesi yenen fulyasemini ilk defa duydum ve merak ettim biraz da heyecanlandım fotoğrafı var mı ekleyebilirmisiniz?Acem borusu da çok güzel bir sarmaşık hızlı gelişiyor:)Clematis de öneririm arkadaşımıza bir kaç renk bir arada çok güzel gelişirdi üstelik donlardan etkilenmediği gibi don sayesinde daha güzel gelişiyor ve çiçekleri bol oluyor..Adalet Hanım'ın clematisleri gibi:)

Hhatice 09-05-2010 13:30

fulyasemin - Jasminum sambac yazın görsele basın resim çıkıyor meyvası da var çok güzel sipariş veriliyor, inceleyin :)

melikesarı 09-05-2010 16:39

Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Konyanın Bozkır ilçesinin Üçpınar beldesindeyiz bu yıl halkın söylediğne göre kış sert geçmemiş ama kar eksik olmadı neredeyse. Burda arıcılık çok yaygın bize 1-1.5km uzaklıkda arı kovanları var benim korkum arıların istilasına uğramayalım. Kısacası bize hem dona dayanıklı hem rüzgara dayanıklı çok hızlı büyüyen arsız sarmaşık türünde çiçekli **** çiçeksiz bol yeşilli toprak ayırt etmeyen kolay bulunabilen (çünkü burada sadece pazarda 1 çiçekçimiz var ondanda sadece 3 5 çeşit çiçek mevcut) yaz kış yeşil kalabilen ya da kışın kötü bir görüntüsü olmayan bir sarıcı istiyoruz. Böyle bir tür varmı bilemiyorum ama çok kötü görünümlü kamelyamızında güzelleşmesini istiyorum. Aslında havası çok güzel ve çok büyük bir bahçenin içinde yaşıyoruz çam ağaçlarımız var 5 yıl olmuş dikileli ama topragındanmıdır nedir hala 1m civarlarındalar biz bu yıl keçi gübresi verdik biraz büyüdler gibi kısacası 3 yıl daha burada yaşıcaz ve biran önce güzel bir bahçemiz olsun istiyoruz biliyorum çok şey istiyorum ama yeşili çok seviyorum. Herkeze çok teşekkür ederim

omar 09-05-2010 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 634867)
Arap yasemin de çok güzel ama ben Meyvesi yenen fulyasemini çok seviyorum. 4-5 parçalı yıldız şeklinde beyaz hoş kokulu çiçekler açar. pembe meyveleri oluşur İçerisinde yumuşak çekirdekleri vardır,meyvesinde. Güneşi seven, susuzluğa ve strese dirençli bir bitkidir. Ev içlerinde güneş gören pencere önleri ve balkonlarda kolayca yetiştirilir. Dayanıklı bir yasemin türüdür. yaprak dökmez. Dayanıklı bir yasemin türüdür.Bonzaiside çok güzel olur.

Sn. Hhatice,

Sizin bahsettiğiniz Natal eriği (Natal Plum- Carissa macrocarpa) olmasın sakın ;)

MSaygin 19-05-2010 15:43

merhaba,

Gölgeye en uyumlu, yarı gölgede bile çiçek açabilecek yasemin türü hangisidir sizce?
Mutfaktan balkona girip çıkarken o kokudan geçelim istiyorum ama çok güneş alan bir alan değil.

Hhatice 19-05-2010 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omar (Mesaj 635017)
Sn. Hhatice,

Sizin bahsettiğiniz Natal eriği (Natal Plum- Carissa macrocarpa) olmasın sakın ;)

Yalancı yasemin :)

Jezebel 20-05-2010 00:00

Fulyasemin

2 Eklenti(ler)
Fulyaseminim , yarı gölgede ;)

Yılmaz Yalçın 20-05-2010 16:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 641868)
Fulyaseminim , yarı gölgede ;)

Sevgili Jezebel,
Maşallah coşmuş sizinki:)Ekimden sonra sürgün vermeye başlayacak epey gelişecek:)Benim geçen yıl 3 metreyi geçen fulyaseminim dondan zarar görüp kurumuştu,derin budayıp sıvı organik gübre verdim ve Nisan başında yeniden sürgün verdi uzuyor yeniden:)

belgin84 23-05-2010 14:34

yaseminim

merhabalar. Tomurcukları çubuk çubuk pembe olan açtığında beyaz açan yasemin cinsinden aldım.fakat tomurcuk halindeyken sararıp kurumaya başladı çiçekleri açmıyor birtürlü.neden olabilir acaba? buarada aldığım saksısını atıp altını deldiğim seramik büyük bir saksıya ektim acaba diyorum yeterince drenaj sağlamadığı için mi böyle oldu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yılmaz Yalçın 23-05-2010 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi belgin84 (Mesaj 643901)
merhabalar. Tomurcukları çubuk çubuk pembe olan açtığında beyaz açan yasemin cinsinden aldım.fakat tomurcuk halindeyken sararıp kurumaya başladı çiçekleri açmıyor birtürlü.neden olabilir acaba? buarada aldığım saksısını atıp altını deldiğim seramik büyük bir saksıya ektim acaba diyorum yeterince drenaj sağlamadığı için mi böyle oldu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sevgili Belgin,
Pembe yaseminler sera ortamından alınıp yapı marketlerde satıldığından dış ortama geldiğinde alışmaları zaman alıyor ve bu alışma sürecinde tomurcuklar kuruyup gidebiliyor.Zaten pembe yaseminin çiçeklenme dönemi de geçti..O yüzden saksının altını da delerek iyi yapmışsınız fazla sulamayın kaliteli toprakla torfu karıştırıp ayda bir kez sıvı gübre ile(ben b5A sıvı gübre kullanıyorum) besleyin.

belgin84 24-05-2010 11:32

Gerçekten geçti mi çiçeklenme dönemi:( Ben bütün yaz çiçek açıp mis gibi koksun diye almıştım.Hay allah gerçekten üzüldüm şimdi.

Yılmaz Yalçın 24-05-2010 12:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi belgin84 (Mesaj 644502)
Gerçekten geçti mi çiçeklenme dönemi:( Ben bütün yaz çiçek açıp mis gibi koksun diye almıştım.Hay allah gerçekten üzüldüm şimdi.

Size önerim eğer kışın içeriye alma şansınız varsa Akdeniz Yasemini almanız yaz boyu çiçek açıyor kokusu daha güzel:)

Yılmaz Yalçın 25-05-2010 20:34

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Bugün Balmumcu'da işyerime yakın bir sokakta süprizle karşılaştım 2 farklı yasemin türü mis kokularını sokağa yayıyordu..Ben de fotoğrafladım..İlk resimdeki pervane çiçekli yasemin oldukça gelişmiş tam hayalimdeki yasemin:)2. resimdeki sarı kokulu yasemin ağacı diyorum artık resmen ağaç olmuş:) oldukça yaşlı ve heybetliydi..

acemifüsun 25-05-2010 21:00

Sarı kokulu mu gerçekten? Bizim buradaki sarılarda hiç koku yok:(

Yılmaz Yalçın 25-05-2010 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 646059)
Sarı kokulu mu gerçekten? Bizim buradaki sarılarda hiç koku yok:(

İnanılmaz güzel kokuyordu hem de..Üstelik donlardan da hiç etkilenmemiş anlaşılan...

cigdemb 26-05-2010 00:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 646035)
Arkadaşlar,
Bugün Balmumcu'da işyerime yakın bir sokakta süprizle karşılaştım 2 farklı yasemin türü mis kokularını sokağa yayıyordu..Ben de fotoğrafladım..İlk resimdeki pervane çiçekli yasemin oldukça gelişmiş tam hayalimdeki yasemin:)2. resimdeki sarı kokulu yasemin ağacı diyorum artık resmen ağaç olmuş:) oldukça yaşlı ve heybetliydi..

İnanamıyorum! Harikalar her ikisi de! Benim, saksıda büyütmeye çalıştığım kokulu sarı yaseminin böyle bir ağaç olabileceğini düşünemezdim ... Şok oldum :eek:
ilk gördüğüm an beyaz ve kapıyı sarmış olanı Akdeniz Yasemini sandım gerçekten heyecanlandım :))

Yılmaz Yalçın 26-05-2010 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cigdemb (Mesaj 646268)
İnanamıyorum! Harikalar her ikisi de! Benim, saksıda büyütmeye çalıştığım kokulu sarı yaseminin böyle bir ağaç olabileceğini düşünemezdim ... Şok oldum :eek:
ilk gördüğüm an beyaz ve kapıyı sarmış olanı Akdeniz Yasemini sandım gerçekten heyecanlandım :))

Bu sabah sarı yaseminin altından geçtim yine inanılmaz güzel kokuyordu ayaklarım gitmek istemedi:)2 dakika durup kokladım içime çektim kokuyu:)İnanılmaz bir ağaç olmuş sarı yasemin gövdesi de epey kalındı şok oldum:)

fund@ 27-05-2010 18:24

arkadaşlar 15 gün önce sayın missmenas yasemin tohumları göndermişti..ben de bahçeden aldığım toprak ve kumu karıştırıp tohumları ekmiştim...dünden beri çimlenmeye başladılar..saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum..büyük yoğurt kaplarına diksem yeterli midir sizce?.bir de hangi toprağı severler? torfa mı dikeyim, bahçe toprağına mı,kum karışımı toprağa mı?

belgin84 27-05-2010 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 644518)
Size önerim eğer kışın içeriye alma şansınız varsa Akdeniz Yasemini almanız yaz boyu çiçek açıyor kokusu daha güzel:)

Cevapladığınız için çok yeşekkürle Yılmaz bey. Ama ben yine dayanamadım seramik saksıdan çıkarıp küçük plastik saksıya koydum tekrar. Çünki yeni tomurcuklar veriyor devamlı ama sararıp kurumaya başlıyor biyerden sonra. Şansımı deniyim dedim belki saksındandır diye:) Bakalım hayırlısı.

Kadir Başkök 28-05-2010 00:19

3 Eklenti(ler)
Benim yaseminim. Uzayınca kafes yapıp sardırdım.

barisapa47 28-05-2010 15:14

Yılmaz Bey, sarı yasemin kokusuz değil midir? Koktuğuna göre türü farklı olabilir mi? Bahçemde 1 yaseminlik yer kaldı. Onu da sarı yasemin dikerim artık.

omar 28-05-2010 15:29

1 Eklenti(ler)
KOKULU : Sarı Yasemin, Jasminum Revolutum

omar 28-05-2010 15:30

1 Eklenti(ler)
KOKUSUZ: Sarı Yasemin, Jasminum Primulinum

arnavut biberi 29-05-2010 20:36

sn omer beyin resmini verdiği bu sarı kokusuz yaseminden bizim bahçedede var ikitane birtanesi kocaman oldu hatta bahçedeki köpek altına girip saklanıyor kendine sıcaklarda gölgelenicek biryer edinmişti. çok arsız ve hızla çoğalan bir tür budadıkça daha çok dal veriyor :) ama ne yazıkki kokusuz birde koksa katmerli iki sıra çiçekleri vardı hatırladığım kadarıyla şahane olurdu ama görüntüsüde güzel..

Eser İlhan 31-05-2010 09:11

2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki iki pembe yasemin ( J. polyanthum) kışın tamamen dondu. Çok üzüldüm ve daha dayanıklı bir tür olan pervane çiçekli yaseminler diktim yerlerine. Onlar şu anda çiçek açıyorlar. Pembe çiçekli yaseminler ise bana bir sürpriz yaparak toprak yüzeyinden yeniden sürdü ve uzamaya başladılar. Hem de inanılmaz bir hızla.Resimlerini ekliyorum.
Şimdi (eğer gelecek kışlarda tekrar donmazlarsa) şubat -mart gibi pembe yaseminlerim açacak, onlar bitince de pervane çiçekliler yaz boyunca açmaya devam edecekler diye umuyorum. Böylece uzun bir yasemin sezonu hayal ediyorum :))

maki01 06-06-2010 16:22

3 Eklenti(ler)
Son derece sağlıklı olduğunu zannettiğim murraya yaseminimi böcek sarmış.

Gövde yapısındaki değişikliği doğal hali diye düşünmüştüm, hala ne olduğundan emin değilim Zararlı neden olduğu bir kabuk mu bu?

Karınca istilası üzerine farkettiğim zararlı kabuklu bit mi? Hareketsiz dala yapışmış gibi duruyorlar. Bu aşamada ne yapabilirim?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025