![]() |
Nerde yaşıyorsunuz tam olarak?
|
Soğuğa en dayanıklı yasemin türleri;en başta pervane çiçekli yasemin bunu şiddetle öneririm.Donlardan pek etkilenmiyor ve hızlı gelişiyor..2 kök olarak dikerseniz güneşli bir bölüme hızla gelişir ve mis kokularını yayar.
Diğeri ise kokusuz ve gösterişli Sarı Yasemin, Jasminum Primulinum. Forumun alışveriş bölümünde Mutlu Bey'den detaylı bilgileri alabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Arap yasemin de çok güzel ama ben Meyvesi yenen fulyasemini çok seviyorum. 4-5 parçalı yıldız şeklinde beyaz hoş kokulu çiçekler açar. pembe meyveleri oluşur İçerisinde yumuşak çekirdekleri vardır,meyvesinde. Güneşi seven, susuzluğa ve strese dirençli bir bitkidir. Ev içlerinde güneş gören pencere önleri ve balkonlarda kolayca yetiştirilir. Dayanıklı bir yasemin türüdür. yaprak dökmez. Dayanıklı bir yasemin türüdür.Bonzaiside çok güzel olur. |
Sevgili Hatice,
Meyvesi yenen fulyasemini ilk defa duydum ve merak ettim biraz da heyecanlandım fotoğrafı var mı ekleyebilirmisiniz?Acem borusu da çok güzel bir sarmaşık hızlı gelişiyor:)Clematis de öneririm arkadaşımıza bir kaç renk bir arada çok güzel gelişirdi üstelik donlardan etkilenmediği gibi don sayesinde daha güzel gelişiyor ve çiçekleri bol oluyor..Adalet Hanım'ın clematisleri gibi:) |
fulyasemin - Jasminum sambac yazın görsele basın resim çıkıyor meyvası da var çok güzel sipariş veriliyor, inceleyin :)
|
Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Konyanın Bozkır ilçesinin Üçpınar beldesindeyiz bu yıl halkın söylediğne göre kış sert geçmemiş ama kar eksik olmadı neredeyse. Burda arıcılık çok yaygın bize 1-1.5km uzaklıkda arı kovanları var benim korkum arıların istilasına uğramayalım. Kısacası bize hem dona dayanıklı hem rüzgara dayanıklı çok hızlı büyüyen arsız sarmaşık türünde çiçekli **** çiçeksiz bol yeşilli toprak ayırt etmeyen kolay bulunabilen (çünkü burada sadece pazarda 1 çiçekçimiz var ondanda sadece 3 5 çeşit çiçek mevcut) yaz kış yeşil kalabilen ya da kışın kötü bir görüntüsü olmayan bir sarıcı istiyoruz. Böyle bir tür varmı bilemiyorum ama çok kötü görünümlü kamelyamızında güzelleşmesini istiyorum. Aslında havası çok güzel ve çok büyük bir bahçenin içinde yaşıyoruz çam ağaçlarımız var 5 yıl olmuş dikileli ama topragındanmıdır nedir hala 1m civarlarındalar biz bu yıl keçi gübresi verdik biraz büyüdler gibi kısacası 3 yıl daha burada yaşıcaz ve biran önce güzel bir bahçemiz olsun istiyoruz biliyorum çok şey istiyorum ama yeşili çok seviyorum. Herkeze çok teşekkür ederim
|
Alıntı:
Sizin bahsettiğiniz Natal eriği (Natal Plum- Carissa macrocarpa) olmasın sakın ;) |
merhaba,
Gölgeye en uyumlu, yarı gölgede bile çiçek açabilecek yasemin türü hangisidir sizce? Mutfaktan balkona girip çıkarken o kokudan geçelim istiyorum ama çok güneş alan bir alan değil. |
Alıntı:
Yalancı yasemin :) |
Fulyasemin
2 Eklenti(ler)
Fulyaseminim , yarı gölgede ;)
|
Alıntı:
Maşallah coşmuş sizinki:)Ekimden sonra sürgün vermeye başlayacak epey gelişecek:)Benim geçen yıl 3 metreyi geçen fulyaseminim dondan zarar görüp kurumuştu,derin budayıp sıvı organik gübre verdim ve Nisan başında yeniden sürgün verdi uzuyor yeniden:) |
yaseminim
merhabalar. Tomurcukları çubuk çubuk pembe olan açtığında beyaz açan yasemin cinsinden aldım.fakat tomurcuk halindeyken sararıp kurumaya başladı çiçekleri açmıyor birtürlü.neden olabilir acaba? buarada aldığım saksısını atıp altını deldiğim seramik büyük bir saksıya ektim acaba diyorum yeterince drenaj sağlamadığı için mi böyle oldu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
Alıntı:
Pembe yaseminler sera ortamından alınıp yapı marketlerde satıldığından dış ortama geldiğinde alışmaları zaman alıyor ve bu alışma sürecinde tomurcuklar kuruyup gidebiliyor.Zaten pembe yaseminin çiçeklenme dönemi de geçti..O yüzden saksının altını da delerek iyi yapmışsınız fazla sulamayın kaliteli toprakla torfu karıştırıp ayda bir kez sıvı gübre ile(ben b5A sıvı gübre kullanıyorum) besleyin. |
Gerçekten geçti mi çiçeklenme dönemi:( Ben bütün yaz çiçek açıp mis gibi koksun diye almıştım.Hay allah gerçekten üzüldüm şimdi.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Bugün Balmumcu'da işyerime yakın bir sokakta süprizle karşılaştım 2 farklı yasemin türü mis kokularını sokağa yayıyordu..Ben de fotoğrafladım..İlk resimdeki pervane çiçekli yasemin oldukça gelişmiş tam hayalimdeki yasemin:)2. resimdeki sarı kokulu yasemin ağacı diyorum artık resmen ağaç olmuş:) oldukça yaşlı ve heybetliydi.. |
Sarı kokulu mu gerçekten? Bizim buradaki sarılarda hiç koku yok:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ilk gördüğüm an beyaz ve kapıyı sarmış olanı Akdeniz Yasemini sandım gerçekten heyecanlandım :)) |
Alıntı:
|
arkadaşlar 15 gün önce sayın missmenas yasemin tohumları göndermişti..ben de bahçeden aldığım toprak ve kumu karıştırıp tohumları ekmiştim...dünden beri çimlenmeye başladılar..saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum..büyük yoğurt kaplarına diksem yeterli midir sizce?.bir de hangi toprağı severler? torfa mı dikeyim, bahçe toprağına mı,kum karışımı toprağa mı?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benim yaseminim. Uzayınca kafes yapıp sardırdım.
|
Yılmaz Bey, sarı yasemin kokusuz değil midir? Koktuğuna göre türü farklı olabilir mi? Bahçemde 1 yaseminlik yer kaldı. Onu da sarı yasemin dikerim artık.
|
1 Eklenti(ler)
KOKULU : Sarı Yasemin, Jasminum Revolutum
|
1 Eklenti(ler)
KOKUSUZ: Sarı Yasemin, Jasminum Primulinum
|
sn omer beyin resmini verdiği bu sarı kokusuz yaseminden bizim bahçedede var ikitane birtanesi kocaman oldu hatta bahçedeki köpek altına girip saklanıyor kendine sıcaklarda gölgelenicek biryer edinmişti. çok arsız ve hızla çoğalan bir tür budadıkça daha çok dal veriyor :) ama ne yazıkki kokusuz birde koksa katmerli iki sıra çiçekleri vardı hatırladığım kadarıyla şahane olurdu ama görüntüsüde güzel..
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki iki pembe yasemin ( J. polyanthum) kışın tamamen dondu. Çok üzüldüm ve daha dayanıklı bir tür olan pervane çiçekli yaseminler diktim yerlerine. Onlar şu anda çiçek açıyorlar. Pembe çiçekli yaseminler ise bana bir sürpriz yaparak toprak yüzeyinden yeniden sürdü ve uzamaya başladılar. Hem de inanılmaz bir hızla.Resimlerini ekliyorum.
Şimdi (eğer gelecek kışlarda tekrar donmazlarsa) şubat -mart gibi pembe yaseminlerim açacak, onlar bitince de pervane çiçekliler yaz boyunca açmaya devam edecekler diye umuyorum. Böylece uzun bir yasemin sezonu hayal ediyorum :)) |
3 Eklenti(ler)
Son derece sağlıklı olduğunu zannettiğim murraya yaseminimi böcek sarmış.
Gövde yapısındaki değişikliği doğal hali diye düşünmüştüm, hala ne olduğundan emin değilim Zararlı neden olduğu bir kabuk mu bu? Karınca istilası üzerine farkettiğim zararlı kabuklu bit mi? Hareketsiz dala yapışmış gibi duruyorlar. Bu aşamada ne yapabilirim? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025