![]() |
Sebahattin Bey,
Geçmiş olsun sizede..Sanırım bahçede olunca zararlısı olmuyor..Benimkiler bahçede ve şuana kadar hiçbir zararlı istila edemedi.. |
Madagaskar yasemini bildiğim kadarıyla soğuğa dayanıklıdır..Örümcek istilası olabilir ya da havalar gece soğuduğundan sürgünler durmuş ve sararma olmuş olabilir..
|
Alıntı:
Sevim Hanımınki de büyük bir ihtimalle kırmızı örümcek. Madagaskar yasemini kapalı alanı sevmiyor sanırım, dediğiniz gibi bahçede olunca bu tip bir hastalıkla pek sık karşılaşılmıyor... Sevgiler ;) |
Tamam o zaman Mutlu bey bekleyelim kök sürgünlerini :) Ben şu dönemde budanırsa bodur bir şekilde sürgün vermesi kolaylaşır mı diye düşünmüştüm
Sn Kubat_İzmirli, benimkisi uyumuyor gibi :P Çünkü yeni yapraklar çıkıyor dalların ucundan ama ana gövdeden çıkan birşey yok :) |
Sevgili Çiğdemb,
Aman ne güzel:)Benimki dondan sonra hala uyuyor dürtüyorum uyansın diye ama banamısın demiyor:) |
:D diyecek sn. Kubat izmirli diyecek!
fotolarda gördüm yemyeşil gövdesi.. Ama sanırım bugünkü yaz havası sizi heyecanlandırdı ve sabırsızlığınız ondan ;) Ben evin içinde bakıyorum yaseminlerime o yüzden daha erken uyanmaları normal dışarıdakilere göre sanırım ;) |
Alıntı:
|
Merhaba,
Arap Yasemini, Ful ve Pervane Çiçekli Yasemin bitkilerini tanıma konusunda güçlük çekiyorum. Yalovadan sözde arap yasemini almıştım. Yaprakları küçük, sert ve dip yapraklar kırmızı idi. Bu bitkiye sitedeki tecrübeli arkadaşlar Pervane Çiçekli Yasemin demişlerdi. Antalya' dan Mutlu Bey' den aldığım Arap Yaseminleri çok büyük yapraklı ve öbek öbek açan türden. Bu hafta sonu bir fidanlığa daha uğradım ve bendeki Pervane Çiçekli Yasemine ısrarla Arap Yasemini diyorlar. Acaba hangisi Arap Yasemini? Ayrıca Ful çiçeğini de Arap Yasemini ile özdeş olarak tanımlayan bir çok resimli kaynak gördüm internette. Kafam acayip karıştı. |
Sayın Barısapa47,
Sizin yaseminin fotoğrafını ekler misiniz?Böylece hangi tür olduğuna emin oluruz. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yüklediğim fotoğraflar, türü tespit etmemize umarım yardımcı olur. Bu çiçeğe İstanbul çevresi fidanlıklar ısrarla Arap Yasemin diyor. |
Bu bir arap yasemini
|
Pervane çiçekli yasemin bu. Bende de var, kışın soğuktan etkilenmiyor. Bu kış -12 dereceyi gördü, şu an her yanından yaprak çıkartıyor. Mutlu Kutlu bu isimle satıyor.
|
Sevgili Uzman,
Bende de var oldukça bol sürgün veriyor boyu 4 metreyi geçti Mutlu Bey'den almıştım.Hani bir ihtimal yaseminin çok çeşidi olduğundan benzer bir türe mi arap yasemini diyorlar diye tereddüt ettim:)Ama eğer çiçekleri küçük yıldız şeklinde ise ozaman pervane çiçekli yasemindir.Pervane çiçekli yasemin olması da avantaj soğuğa çok dayanıklı. |
1 Eklenti(ler)
Arap yasemini olarak da adlandırılıyor halk arasında ama çiçeklerinin şeklinden dolayı pervaneye benzediği için bu isimle anmak daha doğru.
Eklenti 137649 |
Habibe' nin bana verdiği link, Arap Yasemin hakkında birçok bilgi veriyor.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=arap+fulu |
Sevgili Uzman'in tecrübesi oldukça fazla en doğru bilgiyi verebilecek üstadımız şu an o:)
|
Arkadaşlar bende normal yasemin aldım çok yoğun ve hoş kokusuvar ama saksısında Jasminum polyanthum yazıyordu en kısa sürede fotğraflıyıp göstericem sizede. aldığım yerde pembe renklilerde vardı ama bu beyaz renkli çiçek açan ondan daha yogun kokuyordu bu yüzden beyaz renkliyi tercih ettim.
|
Güle güle büyütün Sevgili Arnavut biberi:)Doğru seçim sizinki hemen dibine keçi gübresi karıştırın bir avuç.
|
5 Eklenti(ler)
:pİşte benim yaseminim. saksısında Jasminum polyanthum yazıyor ama kendisi tomurcuk olarakta açmış çiçekleride beyaz ve tabi kokusu muhteşem hemde yoğun türü ne şimdi bunun tam olarak? şuanda ona bir tel doladım öylece duruyor ama daha sonra paravan çite dolamayı düşünüyorum gerçi karar veremedim çan çiçeği sarmaşığımda var ilk onun için düşünüyodum paravanı ama şimdi yasemin de var acaba ikisinide koysam boylanınca çokmu karışık dururlar?:rolleyes:
|
teşekkürler sevgili yılmaz yalçın bey elimde şuanda keçi gübresi yok ama hazır satılan küçük silindir görünümünde olan organik gübreden var saksısını değiştirisem ondan koymayı düşünüyorum saksıyı değitirirsem dikdörtgen uzun saksıya koyup çitemi sardırsam diyede düşünüyorum?
|
Sevgili arnavut biberi yasemininiz çok güzel, güle güle büyütün:) Dikdörtgen saksının derinliği yasemin için yeterli olacak mı? Yuvarlak, çapı 40cm gibi derin bir saksıya dikseniz, seneye de saksı değiştirme derdi olmaz derim, yine de siz bilirsiniz.
|
Sevgili Arnavutbiberi,
Sevgili Füsun Hanımın da söylediği gibi saksınız yetersiz gelebilir hızlı sürgün veren sarmaşığınız olacak yakında:)Bence 20 litrelik saksı alın ve bol güneşli bir yere sardırın. |
Yaseminimin saksısını değiştirdim sizinde görüşlerinizi gözönünde bulundurup dikdörtgen saksıya koymama kararı verdim. 0rta boy yuvarlak saksı aldım değiştirikende biraz kök budamasıda yaptım çünkü o küçücük eski saksısında kökler kendi kendisini baya sarmış. şuanki yeni saksısı ona yeterli olur sanıyorım biraz boylanıp sürgün verince çit paravana sardırmaya başlıyacam. balkonda yerim olmadığı içinde çok büyük bir saksıya koyamadım ilerde bişiler düşünürüm artık.
|
Selamlar arnavut biberi,
Aynı yaseminden bende aldım, kokusuna yapı markette çok dikkat etmemişim ama eve geldiğimde kokusunun çok da güzel olmadığına veya bana hitap etmediğine karar verdim. Sanki bozulmuş/çürümüş bir çiçek gibi kokuyor. Açıkçası bu kokudan ben rahatsız oldum. Bu konuda sizin düşünceniz nedir? Saygılar |
Sn antienflamatuar,
Benim de bir Jasminum polyanthum'um var. Bahsettiğiniz gibi çok ağır ve sanki biraz acı gibi bir kokusu var.. Ben alışkın olmadığım için bana böyle geldiğini düşünüyordum ;) evin içerisinde olduğu için akşam eve geldiğimde bütün ev böyle kokuyor oluyordu biraz havalandırıyordum açıkçası :p Benzer şekilde koku aldığımıza göre tavsiyede bulunabilirim diye düşünüyorum. Buram buram, çiçek çiçek tütecek ve yasemine has o aromayı yayacak bir yasemin istiyorsanız Normal Akdeniz yasemininden başka bir yasemin öneremem ;) Yıldız çiçekli yasemin de çok hoş kokulu ama akdenizin yeri ayrı :) NOT: Benim polyanthum ilk geldiği zamankinden daha hoş kokmaya başladı bu arada, hakkını yemeyelim ;) |
Arkadaşlar,
Zaten yasemin türleri dış mekan bitkisidir ve ev ortamında kokuları değişebiliyor ev ortamına ayak uydurmaya çalıştıklarıiçin kokuları da değişik gelebilir..Ama bir de dış mekanda hava akımlı ortamında rüzgarla o kokuları hissedin o daha başka işte gerçek güzel kokusu ozaman:)Çiğdemb ye de katılıyorum Akdeniz Yasemini hem çok uzun süre açıyor (Aralığa kadar açmıştı benimki)hem de kokusu gerçek yasemin kokusudur..Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya:)En güzel koku bence Arap yaseminin de (grand duke) onun kokusu hiç birşeyde yok:)Koklayan aşık olur:)Hem de evde kolaylıkla yetişiyor ve kokusu evde değişmiyor.. |
sn antienflamatuar, benim yaseminim gayet güzel kokuyor hatta ilk çiçekler solmaya başladı ve birkaçtanede yeni tomurcuk açtı fakat bazı saatlerde özellikle yoğun kokuyordu ozaman biraz bayık geldiği doğru ama tahammül edilebilir. Acaba sizin yaseminin durduğu yerde hava sirkülasyonu oluyormu yani hafifte olsun bir esinti ben yaseminimi kapalı balkona koydum ama camlar yarımda olsa açık evde ve esintiyle birlikte eve yayılıyor yoğun kokuda bu şekilde azalıyor. ilk aldığım gün alışık olmadığımdan kokusu bayık gelmişti biraz ama şimdilerde beğendiğim bir koku ve eve gelen misafirlerinde hemen dikkatini çekip beğenisini üzerinde topluyor. Diğer çiçeklerle ilgilenen yok :)
|
2 Eklenti(ler)
Saksıdaki yaseminim her yerinden sürgünler verdi, bazıları da tomurcuk gibi görünüyor.
|
Sevgili Vildan,
Gözünüz aydın:)Çok iyi bakmışsınız belli.Bu aylarda pervane çiçekli yasemin hem sürgün hemde tomurcuk veriyor.15 Mayısta ise çiçekler açıyor ve Temmuz ortasına kadar hoş kokusunu yayıyor:)Ama asıl sürgünü Temmuz sonundan Kasıma kadar veriyor..Benim geçen yıl bu aylarda aldığım yaseminim 1 metre kadar uzadı sürgün verdi geçen Ağustostan sonra. |
Kamelyamızın etrafına yasemin dikmek istiyoruz fakat buranın rakımı 1.300 civarında ve kışın -16 ları görüyor sizce burada yetişirmi **** tavsiye debileceginiz başka bir sarıcı çiçek varmı görüşlerinizi bekliyoruz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025