![]() |
Benim tohumlarımdan suda bekletirken bir tanesi şişip suyun üzerine çıkmıştı. Galiba ilk çimlenen o tohum. Ektikten 3 gün sonra tohum kabuğunu açtı. Diğerlerindense şu ana kadar ses seda yok. Diğer tohumları biraz daha bekletseydim acaba suda, daha çabuk mu çimlenirlerdi?
|
Benimkiler 3 gün suda durdu ama suyun yüzüne çıkmadılar.
|
Benim tohumlarımın hiçbiri su yüzeyine çıkmadı. Bu arada 5 tohumdan 2 tanesi dün çimlendi, diğer 3 tanesini bekliyorum. İnşallah çimlenirler. Bebek sellukalarım var :p Ama takkeleri hala kafalarında ;)
|
Her yeşeren bebek selluka, tohumunu eken bizler için umut olmaya devam niteliğinde..
Her sabah ve akşam gözüm üzerlerinde. Görünürde **** ufukta hiç bir gelişme yok ! .. |
Arkadaşlar, tohumlarımızın hepsinin aynı kalitede olmadığı dikkatinizi çekmiştir.
Herkese eşit olarak, iyi ve orta kalitede tohum dağıtmaya çalıştık. Bazı tohumlarımız bu yüzden çimlenmeyebilir. |
memet varsın hepsi çimlenmesin ama BİR TANESİ bari çimlensin diyorum kendi adıma. Sizin tohumlar da uykudaymış okudum yukarıda :)
|
Arkadaşlar, ısı probleminiz olduğunu düşünüyorum. Benim tohumlarım ısıtmalı serada neredeyse firesiz çimlendi.
|
Bana gelen selluka tohumlarından,daha kaliteli görünenleri sonraya ayırarak,diğerlerinden daha cılız olan 4 tanesini ektim.(23 C derece oda sıcaklığnda tutarak,3 saksıyı güneş alan bir yere koydum.Bir saksıyı da,bazı tohumların karanlıkta çimlenmeyi sevdiğini düşünerek güneş almayan bir yerde bıraktım.Güneş alanların iki tanesi 4.cü ve 5.ci günlerde, üçüncüsü 9.cu günde çimlendiler.Gölgede olan ise bugün toprağı hafif kabarmış gibi duruyor.
İlk filizlenenler 5-6 cm oldular.onları bugün 18-20 c derece olan camekanlı balkona aldım;doğrumu yaptım bilmiyorum? Hepimize başarılar.... |
Sıcağı sevdiği kesin. Sıcak odadaki daha hızlı büyüyor.Balkona çıkardığım selluka neredeyse hiç büyümedi. Şu anda üçüde salonda büyümeye çalışıyorlar.
|
Sellukalarımdan biri daha çimlendi, etti 3 :p İki tanesini bekliyorum şimdi :p Bir de şu takkelerden kurtulsalar ;)
Bu arada, ben de sıcak yerde muhafaza ediyorum. Kalorifer peteğine yaklaşık 1,5 mt mesafede ve petekten yüksekteler. 5 kola bardağına ayrı ayrı tohum ektim, can suyunu da oksijenli solüsyonla verdim. Bulundukları ortam, sera sıcaklığına sahip diyebilirim ve rutubetsiz. Topraklarını sürekli nemli tutuyorum, ne çok ıslak ne de kuru, orta karar işte. sulama işlemini 2 günde bir yapıyorum toprak nemli olsun diye, ama her akşam, bir pamuk yardımıyla tohumların olduğu kısıma bir kaç damla su veriyorum. Ben bu şekilde büyütmeye çalışıyorum, 3 tanesi çimlendi bakalım 2 tane ne olacak. inşallah onlarda çimlenirler. Evde her 10 dakikada bir başlarına gidiyorum ;) |
Harikasınız melevcan. Diğerleri de çimlenir inşallah.
|
Yaaa benim tohumlarda henüz bir kıpırdanma yok :(
|
papatyam üzülme :)
Bizim tohumlar tembel çıktı. |
Bu aralar pek evde olmuyorum bu yüzden de evim sıcak değil :( çimlenme ondan geçikti,
bu kadar bekledik artık ne yapalım beklemeye devam ;) |
Alıntı:
|
Nihayet benimde artık bir Selluka tohumum oldu. Çok heyecanlıyım akşam çalışmaya başlayacağım.
herkese selamlar |
Kuyucu arkadaşın sevincini anlıyoruz değil mi arkadaşlar.
Kendi hallerim geldi aklıma :) Kuyucu 1.işlem tamam. Hadi hayırlı çalışmalar ola :) Sabırlılar sırasına hoşgeldiniz. |
Kısmet Mahir bey :)
Melevcan da kısmetli çıktı ;) bize beklemek düştü, kimse kimsenin kısmetini yiyemez derler ya o hesap :):):) (fikir de fena değil hani :D) Alıntı:
|
Geç olsun da güç olmasın papaptya:)
|
Üzülme Papatyam benim öldü sandığım tohum 15. gün çıkıverdi. Çok su vermemeni öneririm.
|
Evet :)
Alıntı:
|
İnşallah çıkacak,
mutlaka biri çıkar yani, Alıntı:
|
Benimkilerde henüz hareket yok. Geçen Pazartesi gecesi 13 saatlik su küründen sonra toprağa almıştım; 5-6 gün geçti, halen bir hareket yok...
Merak merak merak... :) |
Benimkilerin 4. yaprakları çıkacak:p
|
İnşallah bende Pazartesi günü güzel haberler veririm:)
|
maşallah coşmuş sellukalar:)
|
nazirenin de böylesi... :(
Alıntı:
|
benimkilerden de hiçhaber yok öyle yattıkları yerde çürüdüler mi ne? 5gün oldu hala kıprdanma yok...
|
On gün oldu daha bir kıpırtı yok,nolur çıksınlar.
|
Yaaa bizim günahımız ne :confused: ben de hala bekliyorum, tohumları 3-4 günde çimlenen arkadaşlar bizden farklı ne yaptıki:confused:
|
sıcaklığı yüksek ve sürekli tuttular sanırım sera ortamı oluşturdular.
Benim tohumlar çatlamaya başladı. |
Pet bardaklar camın önünde peteğin üzerinde duruyorlar, bu saate bile petekler yanıyor eee sera da oluşturdum, birtek passiflora tohumu yüzümü güldürdü ona da bakarken ödüm kopuyor birşey olacak diye.
|
Benimkiler peteğe 50 cm uzaklıkta yarı güneş alan sera ortamında duran bir yerde çok çabuk çimlendi.
Umarım sizinkilerde çimlenir. |
Geç olsunda güç olmasın,demişler çimlensinde ben beklemeye razıyım.
|
21 Mart gecesi diktiğim tohumlarımın bana 1 nisan şakası yapmasını isterdim :) Ama hala uykudalar.. :(
|
Havanın soğuk gitmesi etkiliyor sanıyorum.
|
kalorifer in üstüne koydum üstünüde streç filmle kapadım çok ısındı bu birde kaynamasın sıcak tutayım derken
|
Benim tohumlarda hala bir kıpırdanma yok :(
|
Alıntı:
Memet, Sahiden de üşüyorlar mı aceba ? |
Alıntı:
Ne yapacağımızı şaşırdık cidden.. Hadi filizlenin cimcimeler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025