![]() |
3 Eklenti(ler)
............
|
5 Eklenti(ler)
Selluka şöleni başladı. Hafta sonu aldığım resimler aşağıda. Bakmaya, resimlerini çekmeye, kokmaya doyamadığım.. Bunlar geçen haftaki resimler..
Eklenti 333872 Eklenti 333873 Eklenti 333874 Eklenti 333875 Eklenti 333876 |
5 Eklenti(ler)
Bunlar da bu haftakiler..
Eklenti 333877 Eklenti 333878 Eklenti 333879 Eklenti 333880 Eklenti 333881 |
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Benimki bu yıl üç yıllık oldu. Sanırım giderek daha gürleşip daha çok çiçek açıyor. Bu yıl mutfak terasım misler gibi kokuyor. Böyle giderse seneye bahçemi kokutacak. Olsunnnn ben çok mutluyum . |
Arkadaşlar sellukanın üzerinde şimdilik bir adet taze fasülyenin küçük hali gibi meyve oluşumu var. Tohum bağlaması bu şekilde mi oluyor?
|
Daha çok bezelyeye benzeyecek, ocak sonu şubat ayı gibi olgunlaşmış olacak.
|
Bu yıl tohumdan yetiştirdiğim sellukam karınca,pas hastalığı ve yaprak biti derdinden bir türlü kendini toplayamadı.Çiçek beklemek şöyle dursun ,yaşamaya devam etse benim için mutluluk verici olacak.
Benim aklıma takılan şu ki; ben şimdi sellukamı budasam, kışın soğuklarda içeri alsam doğrumu yapmış olurum.Yoksa biraz daha bu şekilde yaşamına devam mı etmeli? |
Alıntı:
Soğuklar başlamadan budamanız yeni sürgünlerin daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır. Çok dipten olmamak şartı ile hemen budayabilirsiniz. Hiç olmazsa yeni gelişen sürgünlerin kışa kalmadan azda olsa gelişmesini sağlamış olursunuz. |
Ereğli'de kışın korumaya almanız yararlı olur. Dışarıda malç ile koruma da denenebilir ama oranın soğuğundan ne kadar korur emin değilim.
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Ahmeter Sellukamın son hali.
|
Sevgili Ayhat çok güzel olmuş.Maşallah.
Arkadaşlar; Sayın Yoldaş'ın (1.parti )dağıtımında tohum almıştım.Bir tanesi kaldı.Yaz başında kırmızı örümcek musallat oldu.İlaçlama yaptım.Bayağı toparlamıştı.3-4 gündür yine aynı sorun.İlaçladım.İnşallah iyi olur.O dönem eken arkadaşların sellukaları ne alemde.Merak ediyorum.Teşekkürler. |
Sağol ayseldeniz büyüttüm evet ama çiçeğini görmek nasip olmadı bu yüzden üzgünüm.
|
Sayın Ayseldeniz,bende Sayın Yoldaş'ın dağıtımından bir tane selluka yetiştirebilmiştim.İlk olarak karınca dadandı,onu hallettim derken bitler sardı.Onlardan kurtuldum,kırmızı örümcek oldu.İlaçladım tekrar başladı.Bende arkadaşların önerisi üzerine bu gün budadım.Şimdi kışa kadar kök gelişimini sağlamasını,seneye çiçeklerini görebilmeyi umuyorum.İnşallah bu güzel sarmaşığın çiçekleri benim balkonumu da şenlendirir bir gün.
|
Sellukam Sevgili ayhat'ın sellukasından daha küçük ve gövdesi çok kalın değil.Çok zayıf daha.Budamak mı gerekiyor?Bilgi verirseniz sevinirim.Yani bu mevsimde mi budamak gerekiyor.Selamlar.
|
Şimdi çiçeklenme dönemi. Daha sonra da budamanız gerekmiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sonunda selluka biraz şenlendi.
Bir iki de tohum bağladı. |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
bunlar da benim sellukamın güzel çiçekleri
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 335271
Bunlarda benim sellukamın son hali. Eklenti 335272 Şimdi tohum bağlamasını bekliyorum. İnşallah bol tohumlu günler geçer. Eklenti 335273 Bunların altında oturmak bunların kokusunu duymak müthiş zevkli birşey. Eklenti 335274 Eflatun, beyaz çiçekler açan kıvrım kıvrım bir şekle sahip sarmaşık görünümlü doğa harikalarından.Sarıp sarmalayan , mis kokusuyla yüreklerimize yeni bir ışık olabilir eski zamanlardan. Ona hepimiz sahip çıkmalıyız. Eklenti 335275 Bol tohumlu günler diliyorum herkese. Herkese sağlıklı ve sellukalı günler diliyorum.. |
4 Eklenti(ler)
Selluka'dan görüntüler.:o
|
3 Eklenti(ler)
Bu da benim sellukam :)
Sevgili ahmeter'e teşekkürlerimle... Eklenti 335468 Eklenti 335469 Eklenti 335470 |
3 Eklenti(ler)
Selluka bu sene gayet iyi gelişti ,çiçekleri ve kokusu harika,sanırım bu sene tohum kesecikleri oluşturacak,havalar böyle giderse bol tohum olacak.
|
3 Eklenti(ler)
Fotoğrafların devamı.
|
Vigna Caracalla Selluka'm ile ilgili bir sorunum var. İzmir Karşıyaka'da yaşıyorum. Çiçeğim balkonumda güneş alan bir köşede. Yaprakları sararmaya başladı. Herhangi bir zararlı göremedim yapraklarında. Ayrıca bu mevsimde budama yaparak budadığım dallardan tekrar diksem tutar mı?
Bilen bir arkadaş cevap verirse sevinirim. Saygılarımla, |
İlk senesinde açan çicekler tohum bağlar mı acaba?
|
Bağlar, ilk yılla ilgisi yok.
|
1 Eklenti(ler)
Sellukanın benim ve Trabzon'un tanışmasına vesile olan Sayın Ahmetere teşekkürlerimle.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklenme sadece üstlerde mi oluyor?
Yerden 2 metrelik uzunlukta çiçek yok. |
Sayın Hazaroğlu
Çiçeklenme yerden 2 metre sönra oluyor Tebrikler Karadenizden ilk defa sizden çiçekli resim görüyorum Diğer gönderdiklerimden ses yok Güle güle hem seyreyleyin hemde koklayın İlginize teşekkür ederim |
Sellukalar
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025