![]() |
İki senelik sellukam balkonumu sardı.Üzerinde yaklaşık 30-40 çiçek var resimlerini çektim.5 mesaj olsun , bende fotoğrafları yükleyim diye sabırsızlanıyorum.
Bu arada geçen sene aynı sellukam sadece iki çiçek vermiş ve iki tohum vermişti.Onlardan çıkan toplam 6 tohumuda geçen hafta ektim.bakalım onlarda bir gelişme olacakmı.Bu arada yerim Karşıyaka.Geçen sene kışı sellukam bahçede geçirmişti. |
2 Eklenti(ler)
İki yıl önce Egeünal çiçekçiliğe verdiğim fideler büyüyüp muhteşem çiçeklenmiş.
Eklenti 331278 Eklenti 331279 |
1 Eklenti(ler)
Egeünaldaki sellukanın benim çektiğim fotoğrafı.
|
1 Eklenti(ler)
Başka açıdan seulluka
|
1 Eklenti(ler)
sellukam
|
3 Eklenti(ler)
Bence'de selluka İsanbul'u sevdi, bizi sevindirdi,ne dersiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda henüz büyüleyici renk ve koku vermek için bekleyenler.
|
Bu sene İzmir'de elimizde tohum olmayabilir. İki anaçtan birini kesmişler diğeri de çiçek yapmadı.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Evde kokusunun yayılmasını arzu ettik
|
1 Eklenti(ler)
Her zamanki gibi muhteşem bir kare sevgili ahmeter, yüreğinize sağlık...
Adana'daki sellukanızın bu yaz benim hatalarımdan ( Derin budama ) ve uğradığı yoğun beyaz sinek saldırlarından toparlanıp çiçek veremeyecek diye düşünürken tomurcuklarıyla beni mutlandırdı. Bu güzel çiçekle beni de buluşturduğunuz için tekrar çok teşekkür ederim... Eklenti 331838 Not: Erişebildiğim tüm hasta yaprakları koparıyorum, fotoğraflarda görünen yapraklar 2 metre yükseklikte . |
5 Eklenti(ler)
Benim Sellukalar geçen gün yazdığım gibi üzerinde 30-40 çiçek belirmişti.
Eklenti 331852 Ama bu akşam üstü balkonda çay içerken bir baktım ki bir tanesi kocaman olmuş.hemen bir iki fotoğraf çekeyim dedim. Eklenti 331848 Bu arada arka balkonda 3 tane de kardeşi oldu. |
4 Eklenti(ler)
2012 üretimi selluka. Maalesef tüm çiçekler dökülüyor. Tohum alma ihtimali yok.
|
Alıntı:
Bu tek kök selluka mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selluka çiçeğinin iriliği neden farklı olabiliyor. Çeşidine mi bağlı yoksa başka bir nedeni var mı? Bilen varsa cevaplasın lütfen. Benimki yeni tomurcuklanıyor ama sanki çok küçük çiçekler açacak!?
|
En çok gübreleme rejimi ile ilgisi olabilir. Tabi toprak yapısı ile de.
|
saksıda selluka
4 Eklenti(ler)
Resimliyorum
|
2 Eklenti(ler)
2 --değişik şekil
|
2 Eklenti(ler)
Devam
|
Pek tabii bahçenizde münasip bir yere ekerseniz çok daha iyi netiçe alınıyor
|
Sn. Ahmeter ''büyük saksı'' deyimi yalan mı oldu?
Buradan öyle görülüyor ki saksılarınız o kadar büyük değiller ve çiçekleriniz harikalar. Elinize sağlık. |
Kışın saksıları seraya almak içap ediyor geçen sene zor oldu Saksılar ağır taşıyaçak kimse bulamadım
Taşıma imkanınız varsa tavsiye ederim |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 332870
Sellukalarım artık iyice çiçeklendi. Eklenti 332871 Muhteşem bir güzellik.Hem seyri,hem kokusu. Eklenti 332872 Komşular artık iyice farketti.Çoğu kişi bilmiyor tabi.Benden tohumdan üretildiğini duydular.Mutlaka tohum istiyoruz diyorlar. Eklenti 332873 Bu arada yalnız bayağı karınca dolaşıyor.Ben bu karıncalara tohum yapcaklar diye sevinmelimiyim ? Toksa sellukama zarar verecekler diye üzülmelimiyim. ? Buna bir cevap gelirse çok sevineceğim. Eklenti 332874 Bu arada fotoğraflar çok taze. Herkese sevgi ve saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Selluka'yı tanımama vesile olan arkadaşlar evvela teşekkür ediyorum .Bu çiçeğe sahip olabilmeyi sizin fotoğraflarınız ve anlatımlarınız teşvik etti.Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim
birtanem bugün güzel kokusunu esirgemedi benden.Çok mutluyum şuan gerçekten anlatılanlar kadar varmış. |
1 Eklenti(ler)
Selluka bu gün ilk tohum baklasını gösterdi Olgunlaşması için 2 ay bekleyeçeğiz
|
Eklenti 332873
Bu arada yalnız bayağı karınca dolaşıyor.Ben bu karıncalara tohum yapcaklar diye sevinmelimiyim ? Toksa sellukama zarar verecekler diye üzülmelimiyim. ? Buna bir cevap gelirse çok sevineceğim. Eklenti 332874 Yukarıda da belirttiğim gibi fazla karınca zararlı mı yoksa , normal hatta iyi birşey mi ? |
En azından biryararı yok. Özsu emiyorlar ve parazitleri taşıyorlar çiçeklere.
|
Selluka çiçeklendi
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025