![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bugün kokulu bezelye çiçeklerimi viyollerden alarak, bahçe toprağına şaşırttım. Viyollerden çıkarırken oldukça köklenme yaptıklarını gördüm, bu sebepten büyük ihtimalle tutmama gibi bir sorunla karşılaşmayacağımı umuyorum. Bir buçuk ay önce viyollere ektiğim tohumlar çok kısa sürede çimlenmiş, ve benim gerekli şartları sağlamamdaki tecrübesizliğimden dolayı aşırı boylanma yapmışlardı. Ben de tepelerden koparmıştım ki alttan güçlensin diyerek. Bir şekilde tecrübesiz de olsam, tohumlar dirençli çıktılar ki çok azı kurudu, çoğunu kurtardım. Şimdi ise bahçe toprağında yeni bir sınav var aşmam gereken. Bahçe toprağını olabildiğince yabani otlardan temizleyerek dikimi yapacağım alanı açtım. Biraz tırmıkladım ve sonra bambu sırıklardan karşılıklı sıralar oluşturarak ve sırıkları birbirine bağlayarak bir destek sistemi oluşturdum. Çiçek fidelerimi dikkatlice bu sırıkların sağına, soluna dikerken, açtığım çukurlara bir miktar da torf attım, sonra fidemi yerleştirip, toprağını güzelce sıkılayarak can sularını verdim. Bu uygulamanın aynısını bir alanda daha uygulayacagım. Bugün fotoğraflamaya imkan bulamadım. Ama en kısa zamanda ekleyeceğim. Umarım herşey yolunda gider bu ilk kokulu bezelye çiçeği maceramda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Ne yazıkki tohumların hic biri cimlenmedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Merhaba arkadaşlar.Bir iki yıl önce yaşlı bir amca bana bezelye çiçeği tohumu hediye etmişti. Bugün buldum. Tuhumları şimdi diksem çok mu geç kalmış olurum acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben de bu sene ilk defa ekimini yaptım. Daha tecrübeli arkadaşlarımız da yanıtlarlar sorunuzu mutlaka,fakat ben yine de bir yorum yapmak istedim. Benim fikrimce saksıda yetiştirecekseniz tohumları şimdi ekebilirsiniz, geç değil. Benim bezelye çiçeği tohumlarım ektikten sonra bir hafta içinde çimlenmişlerdi çünkü. Ya da bir kısmını deneysel olarak ekin, bir kısmını ayırın. Bahçe toprağına ekecekseniz, tohumlarınızın taze kalacağına güveniyorsanız, sonbaharda ekim yapın. Ben ne tohumu bulsam dayanamıyorum ekiyorum, pek mevsime aldırmadan ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bambu kamışlardan yaptığım derme çatma desteğim ve viyollerden geçirdiğim fideler. Bugün baktım boyu uzun olanlardan birisi kırılmış. Diğerleri birinci günü atlatmış. Akşam üstü güneş çekilirken sulamalarını yapıyorum. Tutması için inatçıyım. Boş yerlere biraz da tohum ekeceğim, bakalım onlar nasıl gelişecek. Hep birlikte görmüş oluruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ne yazık ki en büyük hayalim olmasına rağmen bahçem yok. Ben de dayanamayıp durmadan tohum toplayıp duruyorum. Elimde değil. Balkonda saksıda deneyeceğim bir kısmını . Bakalım şansıma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|