agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni123Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2012, 20:41   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Bugün kokulu bezelye çiçeklerimi viyollerden alarak, bahçe toprağına şaşırttım. Viyollerden çıkarırken oldukça köklenme yaptıklarını gördüm, bu sebepten büyük ihtimalle tutmama gibi bir sorunla karşılaşmayacağımı umuyorum.

Bir buçuk ay önce viyollere ektiğim tohumlar çok kısa sürede çimlenmiş, ve benim gerekli şartları sağlamamdaki tecrübesizliğimden dolayı aşırı boylanma yapmışlardı. Ben de tepelerden koparmıştım ki alttan güçlensin diyerek. Bir şekilde tecrübesiz de olsam, tohumlar dirençli çıktılar ki çok azı kurudu, çoğunu kurtardım.

Şimdi ise bahçe toprağında yeni bir sınav var aşmam gereken. Bahçe toprağını olabildiğince yabani otlardan temizleyerek dikimi yapacağım alanı açtım. Biraz tırmıkladım ve sonra bambu sırıklardan karşılıklı sıralar oluşturarak ve sırıkları birbirine bağlayarak bir destek sistemi oluşturdum.

Çiçek fidelerimi dikkatlice bu sırıkların sağına, soluna dikerken, açtığım çukurlara bir miktar da torf attım, sonra fidemi yerleştirip, toprağını güzelce sıkılayarak can sularını verdim.

Bu uygulamanın aynısını bir alanda daha uygulayacagım. Bugün fotoğraflamaya imkan bulamadım. Ama en kısa zamanda ekleyeceğim.

Umarım herşey yolunda gider bu ilk kokulu bezelye çiçeği maceramda

lalecik beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2012, 06:31   #2
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Ne yazıkki tohumların hic biri cimlenmedi cok da heves edip almıştım oysa .

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2012, 22:24   #3
Ağaçsever

penguenn's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2011
Merhaba arkadaşlar.Bir iki yıl önce yaşlı bir amca bana bezelye çiçeği tohumu hediye etmişti. Bugün buldum. Tuhumları şimdi diksem çok mu geç kalmış olurum acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

penguenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2012, 23:19   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi penguenn Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar.Bir iki yıl önce yaşlı bir amca bana bezelye çiçeği tohumu hediye etmişti. Bugün buldum. Tuhumları şimdi diksem çok mu geç kalmış olurum acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba,

ben de bu sene ilk defa ekimini yaptım. Daha tecrübeli arkadaşlarımız da yanıtlarlar sorunuzu mutlaka,fakat ben yine de bir yorum yapmak istedim.

Benim fikrimce saksıda yetiştirecekseniz tohumları şimdi ekebilirsiniz, geç değil. Benim bezelye çiçeği tohumlarım ektikten sonra bir hafta içinde çimlenmişlerdi çünkü. Ya da bir kısmını deneysel olarak ekin, bir kısmını ayırın. Bahçe toprağına ekecekseniz, tohumlarınızın taze kalacağına güveniyorsanız, sonbaharda ekim yapın. Ben ne tohumu bulsam dayanamıyorum ekiyorum, pek mevsime aldırmadan

Eski 21-03-2012, 23:40   #5
Ağaç Dostu

Bambu kamışlardan yaptığım derme çatma desteğim ve viyollerden geçirdiğim fideler. Bugün baktım boyu uzun olanlardan birisi kırılmış. Diğerleri birinci günü atlatmış. Akşam üstü güneş çekilirken sulamalarını yapıyorum. Tutması için inatçıyım.

Boş yerlere biraz da tohum ekeceğim, bakalım onlar nasıl gelişecek. Hep birlikte görmüş oluruz

Eklenen Resimler

Eski 28-03-2012, 15:57   #6
Yeni Üye

lalecik's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Bambu kamışlardan yaptığım derme çatma desteğim ve viyollerden geçirdiğim fideler. Bugün baktım boyu uzun olanlardan birisi kırılmış. Diğerleri birinci günü atlatmış. Akşam üstü güneş çekilirken sulamalarını yapıyorum. Tutması için inatçıyım.

Boş yerlere biraz da tohum ekeceğim, bakalım onlar nasıl gelişecek. Hep birlikte görmüş oluruz
Hayırlı olsunÇok güzel gözüküyorlar.İşallah benimki de sizinki gibi sağlıklı büyür.Bu arada benimkiler de çıktı.O kadar tatlılar ki.Yardımların için teşekkür ederim.En kısa zamanda resimlerini çekip geniş bir saksıya dikeceğim.

lalecik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2012, 13:13   #7
Ağaçsever

penguenn's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2011
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ne yazık ki en büyük hayalim olmasına rağmen bahçem yok. Ben de dayanamayıp durmadan tohum toplayıp duruyorum. Elimde değil. Balkonda saksıda deneyeceğim bir kısmını . Bakalım şansıma

penguenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025