agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni123Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-09-2011, 16:55   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Galeri: 2
Hatırlatma için teşekkürler sevgili sakagun. Bizim buralar için de geçerlidir umarım, selamlar....

karalale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2011, 17:30   #2
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Paketin arkasında Şubat-Mayıs ya da Eylül-Ekim yazıyor Karalale. Bir de havaların serinlemesini bekleyin yazıyor. Almanya'da havalar serinledi mi acaba?

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2011, 18:14   #3
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Benim de ekilecek tohumlarım var ama İzmir için en erken Ekim sonu diye düşünüyorum.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 11:14   #4
Ağaç Dostu

cegabo's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2012
saksıda yetişmez sanırım değil mi?

cegabo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 11:17   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Sayın cegabo, ben geçen sene saksı da yetiştirdim. Gayet güzel oldu. Sizde deneyin, selamlar....

karalale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2012, 10:53   #6
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Arkadaşlar Zengardenden inci serisinden 1 paket aldım cok yıllık yazıyor .
İşallah büyütmeyi beceririm . cicekleri ve renkleri muhteşem
Gelişmeleri yazarım

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2012, 11:36   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Sweet Pea, kokulu bezelye çiçeği, lathyrus odoratus. Bu sene ben de bu maceranın içinde buldum kendimi. Yıllardır yetiştirmek istiyordum.

Şubat başında viyollere ektiğim kokulu bezelye tohumlarının yüzde yüze yakını çimlendi. Sekiz değişik çeşit var, birisi bodur cins. Benim tecrübesizliğimden kaynaklı epey bir boylanma yaptılar. Oysa Sn. Zeki Yağlı' nın tohumdan üretme ile ilgili başlığındaki tüm basamakları takip etmiştim.

Şimdi alttan yapraklar gelmeye başladığından fazla uzamamaları için kendimce deneysel olarak boylarından kısalttım. Umarım yaşarlar. Toprağa alınacak zamana dek, yaşatmayı başarabilirsem viyollerde, sonrasında bahçede mutlu olacaklarına inanıyorum.

Ama asıl kokulu bezelye denememi, ekim, kasım gibi tohumlarını bahçeye direkt ekip deneyeceğim sonbaharda. Viyollerden toprağa almak başarı oranını düşürecek kanımca.

Herkese kolay gelsin.

karalale beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 10:02   #8
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Bence de direkt yetişeceği yere her çukura 3-5 adet tohum yerleştirerek ekin. Viyolle, taşımakla uğraşmayın. ( bu bitki için geçerli) Çiçek açtıklarında da fotoğraflarını paylaşırsanız seviniriz.

karalale beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 16:34   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Bence de direkt yetişeceği yere her çukura 3-5 adet tohum yerleştirerek ekin. Viyolle, taşımakla uğraşmayın. ( bu bitki için geçerli) Çiçek açtıklarında da fotoğraflarını paylaşırsanız seviniriz.
Tabii ki seve seve paylaşırım, ne demek. Toprak, şu anda işlenmesi mümkün olmayacak şekilde yağışlardan, ve bahçemdeki toprak yapısından dolayı oldukça ağır. İşlenecek zaman geldiğinde tohumların ilkbahar ekimindeki verimini ve sonbaharda yapacağım ekimi kıyaslama amaçlı olarak, sizin de önerdiğiniz gibi üçer, beşer direkt ekeceğim. Her iki mevsimin de etkisini kıyaslamak istiyorum.

Yine bu adımları da fotoğraflayıp paylaşmak bana mutluluk verir

Eski 07-03-2012, 20:51   #10
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sonbahar ekiminde bitki daha güçlü ve iri çiçekli oluyor. (Tecrübeyle sabit ) Kolay gelsin.

karalale beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2012, 22:53   #11
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Tohumları ekeli 3 gün oluyor 1 gün suda beklettim kac günde cıkarlar acaba

Eski 17-03-2012, 15:08   #12
Yeni Üye

lalecik's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
Merhaba,ben de ilk defa kokulu bezelye çiçeği ektim.Fakat paket italyanca olduğu için anlayamadım ve çiçeklerin aralıklarını az tutarak ve Mart'ta (paketin arkasında bir türkçe bilgiden dolayı)ektim.Aslında büyünce başka bir yere aralıklarını arttırarak ekmeyi düşünüyordum ama martta ekilmiyormuş şimdi ne yapabilirim?
Lütfen hemen cevap verin.
(Adana'da oturduğum için iklim sıcak ve balkonum çok fazla güneş alıyor.)
Şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleyen lalecik : 17-03-2012 saat 15:20 Neden: eksik bilgi
lalecik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2012, 15:13   #13
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalecik Mesajı Göster
Merhaba,ben de ilk defa kokulu bezelye çiçeği ektim.Fakat paket italyanca olduğu için anlayamadım ve çiçeklerin aralıklarını az tutarak ve Mart'ta (paketin arkasında bir türkçe bilgiden dolayı)ektim.Aslında büyünce başka bir yere aralıklarını arttırarak ekmeyi düşünüyordum ama martta ekilmiyormuş şimdi ne yapabilirim?
Lütfen hemen cevap verin.

Direkt olarak toprağa mı ektiniz, yoksa saksıya mı?

Anladığım kadarıyla mesajınızı düzelttiniz ve balkon dediğiniz için saksıya ekim yaptığınızı anlayabildim. Çimlenmesi için mi saksıya ektiniz? yoksa sürekli saksıda mı yetiştireceksiniz? Eğer sürekli saksıda kalacaklarsa büyük bir saksı olmalıydı. Küçük viyollerde çimlenmesi için ektiyseniz, ben derim ki daha büyük boy saksılar hazırlayın ve viyollerdeki tohumları dikkatlice toprağıyla birlikte komple hazırladığınız büyük saksıya yerleştirin. Sarılabilmeleri için saksı etrafına bambu çubuk gibi bir destek sistemi oluşturun. İlk olarak bunlar geldi aklıma.

Düzenleyen kelebek çalısı : 17-03-2012 saat 15:24 Neden: ilave
Eski 17-03-2012, 15:38   #14
Yeni Üye

lalecik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Direkt olarak toprağa mı ektiniz, yoksa saksıya mı?

Anladığım kadarıyla mesajınızı düzelttiniz ve balkon dediğiniz için saksıya ekim yaptığınızı anlayabildim. Çimlenmesi için mi saksıya ektiniz? yoksa sürekli saksıda mı yetiştireceksiniz? Eğer sürekli saksıda kalacaklarsa büyük bir saksı olmalıydı. Küçük viyollerde çimlenmesi için ektiyseniz, ben derim ki daha büyük boy saksılar hazırlayın ve viyollerdeki tohumları dikkatlice toprağıyla birlikte komple hazırladığınız büyük saksıya yerleştirin. Sarılabilmeleri için saksı etrafına bambu çubuk gibi bir destek sistemi oluşturun. İlk olarak bunlar geldi aklıma.
Cevap için teşekkür ederim.Saksıya ektim ve saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum.Benim endişem çıkmamaları daha yeni ektim ama forumdaki çoğu kişi ekimde ekilmesi gerektiğini söylemiş.

Eski 17-03-2012, 15:45   #15
Ağaç Dostu

Muhakkak çıkacaklardır. Bir kaç gün sonra çıkacaklarından eminim. Fakat, saksıdan ziyade bahçe toprağında daha mutlu yetiştiklerini düşünüyorum. Benim bu fikrim sakın sizin moralinizi bozmasın, dediğim gibi büyükçe bir saksı içinde de gayet mutlu çiçeklenebilirler elbette. Sizin onlara sunacağanız şartlar uygun olursa onlar da sizi kokulu çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.

Bir de paketin üzerinde hangi cins olduğunu yazıyordur. Cinsi de önemli. Bazıları 2.40 cm kadar boylanma yaparken bazıları cüce cins oluyor ve 1.20 cm gibi boylanma yapıyor. Sizin ektikleriniz hangi cins acaba. Forumda gayet güzel bilgiler var. Endişe etmeyin ve burada gelişmeleri paylaşmaya devam edin. Size yardımcı olmaya çalışacaktır üyelerimiz.

Kendinizi yeni gelen arkadaşlar kısmında tanıtırsanız memnun oluruz. Hoşgeldiniz. Ve kolay gelsin..

Eski 17-03-2012, 15:48   #16
Yeni Üye

lalecik's Avatar

Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Muhakkak çıkacaklardır. Bir kaç gün sonra çıkacaklarından eminim. Fakat, saksıdan ziyade bahçe toprağında daha mutlu yetiştiklerini düşünüyorum. Benim bu fikrim sakın sizin moralinizi bozmasın, dediğim gibi büyükçe bir saksı içinde de gayet mutlu çiçeklenebilirler elbette. Sizin onlara sunacağanız şartlar uygun olursa onlar da sizi kokulu çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.

Bir de paketin üzerinde hangi cins olduğunu yazıyordur. Cinsi de önemli. Bazıları 2.40 cm kadar boylanma yaparken bazıları cüce cins oluyor ve 1.20 cm gibi boylanma yapıyor. Sizin ektikleriniz hangi cins acaba. Forumda gayet güzel bilgiler var. Endişe etmeyin ve burada gelişmeleri paylaşmaya devam edin. Size yardımcı olmaya çalışacaktır üyelerimiz.

Kendinizi yeni gelen arkadaşlar kısmında tanıtırsanız memnun oluruz. Hoşgeldiniz. Ve kolay gelsin..
Çok teşekkürler.Benimkinde 250 cm yazıyor

Eski 22-03-2012, 09:47   #17
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Paketlerde ilkbaharda ekin yazıyor ama İstanbul'da bile sonbaharda ektiklerim daha sağlıklı oldu. Yine de şimdiden ekebilirsiniz.

Mümkünse şaşırtma yapmayın, doğrudan yerine ekin, yer değiştirecekseniz toprağını dağıtmayın. Bir karış kadar olduğunda uçlarından alırsanız daha gür büyür. Sn. Kelebek çalısı, siz uçlarını alabilirsiniz, büyümüşler. Daha sonra dalları kalınlaşacak, bu kadar narin göründüğüne bakmayın.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2012, 09:58   #18
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Sevgili Kiraz ben de tohumlarımı ekmekte geç kaldım. Sizce şimdi eksem nasıl olur? Yoksa sonbaharı mı bekleyeyim?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2012, 10:20   #19
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Bence birazını şimdi deneyin, İstanbul için uygun ama İzmir'i bilemiyorum. Sonuçta mutlaka çimlenecek ve çiçek açacaktır ama sonbaharda ekilenler kadar sağlıklı ve bol çiçekli olmaz. Kalanı sonbaharda ekmenizi tavsiye ederim.

acemifüsun beğendi.
Eski 07-04-2012, 10:55   #20
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-04-2012
Merhaba,
Sonbaharda doğrudan toprağa diktiğim kokulu bezelye sarmaşıklarından 5-6 tanesi çimlenince onbeş gün önce yeniden tohum ektim. Umarım hızlıca yeşillenirler.
Sonbaharda diktiklerim de aldığım sarılma telini beğenmediler, ya birbirlerine sarılıyorlar, ya da tohumun yerini işaretlemek için diktiğim kısa çubuklara sarıldılar. Sanırım doğallıktan yana bir çiçek bu.
Selamlar.

tatlı bezelye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 20:52   #21
Ağaç Dostu

Sn. penguenn,

ben de viyollerden bahçe toprağına aldıklarımdan bazılarını rüzgara karşı koruyamadığımdan kaybetmiştim. Kaybettiğim fidelerin yerine sizin gibi tohum ektim ve çimlenmeler bende de bir kaç gündür sürmekte.

Sizin tohumlar da başarılı bir şekilde çimlendiği için kutlarım gayet güzel, çiçeklerini de görürüz umarım.

Eski 10-04-2012, 10:02   #22
Ağaçsever

penguenn's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2011
Teşekkür ederimUmarım açarlar da fotoğraflarını paylaşırım.

penguenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 22:49   #23
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

2 adet tohumda bende cıktı bu güzel kokulu cicegi görecekmiyim .
Cok mutlu oldum cok

Eski 11-04-2012, 18:49   #24
Ağaç Dostu

Bugün araba ile geçerken, karşıdaki sokak başında olan evin bahçe duvarından aşmak üzere olan kokulu bezelye çiçeklerini gördüm. Pembe renk tonlarında açmışlardı, çok güzeldi. Moralim bozuldu bir yandan da. Benim de bu derece güzel ve sağlıklı çiçekler elde edebilmem için tohumları sonbaharda toprağa direkt ekip, sonra nisan ayına kadar günleri saymam gerektiğini iyiden iyiye anladım. Algıda seçicilik işte, iki saniye kadar gördüğüm o güzel bezelye çiçeklerine çok imrendim doğrusu. Benim çiçeklerin bazılarının boyları daha ancak 10cm oldu. Mecburen sabır, sabır, sabır...

Eski 17-04-2012, 22:43   #25
Ağaçsever

Merhaba,

Ben de benim minik bezelyeleri sormak istiyorum.
İlk resimdeki, batı cephesinde olan ne zamandır hiç büyümüyor.
Yarım duvarın arkasında olduğundan gölgede ve rüzgardan yana korunaklı durumda.

Doğu cephesinde olan ise forumda bahsedildiği gibi bir karış olunca bir iki parmak kadar üstünden alınınca coştu, yanlardan sürgün verdi. Fakat tutunması için koyduğum sopaya veya bağlama ipine tutunmaya yanaşmıyor. Nasıl bir düzenek hazırlamak lazımdı acaba? Bir de büyümeme sebepleri mevsimsel midir?

Selamlar.

Eklenen Resimler

Eski 18-04-2012, 07:55   #26
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Benim bezelyelerde cok agır büyüyor yinede cok mutlu oluyorum onları seyrettikce şimdilik 6 tane cıktılar .
İşallah büyür mis kolulu cicelerinide görürüz

Eski 18-04-2012, 10:40   #27
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tatlı bezelye Mesajı Göster
Merhaba,

Ben de benim minik bezelyeleri sormak istiyorum.
İlk resimdeki, batı cephesinde olan ne zamandır hiç büyümüyor.
Yarım duvarın arkasında olduğundan gölgede ve rüzgardan yana korunaklı durumda.

Doğu cephesinde olan ise forumda bahsedildiği gibi bir karış olunca bir iki parmak kadar üstünden alınınca coştu, yanlardan sürgün verdi. Fakat tutunması için koyduğum sopaya veya bağlama ipine tutunmaya yanaşmıyor. Nasıl bir düzenek hazırlamak lazımdı acaba? Bir de büyümeme sebepleri mevsimsel midir?

Selamlar.
Havalar ısınınca gelişim hızlanacak ama sonbaharda ekilenler daha güçlü oluyorlar.

Başına buyrukturlar, ipe falan sarılmazlar. Yanına çalı ya da bir iki sopa dikip büyüdükçe ona bağlayabilirsiniz ya da toprağa batırılan bitki tutucu tellerden de kullanabilirisiniz.

Eski 04-05-2012, 16:29   #28
Ağaçsever

penguenn's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2011
Ektiğim fidanlar 15-20 cm oldu ama çok cılızlar. İnşaatlara gidip gelirken bahçelerde rengarenk açmış olanları görünce biraz umudım kırıldı. Sanırım mevsimi kaçırdım. Bakalım sabırla bekliyorum.

penguenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 19:59   #29
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Eylül'de ektiğim bezelyelerin son durumu. Üzerinde tomurcuklar var.

Eklenen Resimler

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2012, 21:53   #30
Ağaçsever

Merhaba,

Nihayet tatlı bezelyem sarılmaya karar verdi. Açma hazırlıklarına da giriştiğini görünce çok mutlu oldum.

Selamlar.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025