Bugün kokulu bezelye çiçeklerimi viyollerden alarak, bahçe toprağına şaşırttım. Viyollerden çıkarırken oldukça köklenme yaptıklarını gördüm, bu sebepten büyük ihtimalle tutmama gibi bir sorunla karşılaşmayacağımı umuyorum.
Bir buçuk ay önce viyollere ektiğim tohumlar çok kısa sürede çimlenmiş, ve benim gerekli şartları sağlamamdaki tecrübesizliğimden dolayı aşırı boylanma yapmışlardı. Ben de tepelerden koparmıştım ki alttan güçlensin diyerek. Bir şekilde tecrübesiz de olsam, tohumlar dirençli çıktılar ki çok azı kurudu, çoğunu kurtardım.
Şimdi ise bahçe toprağında yeni bir sınav var aşmam gereken. Bahçe toprağını olabildiğince yabani otlardan temizleyerek dikimi yapacağım alanı açtım. Biraz tırmıkladım ve sonra bambu sırıklardan karşılıklı sıralar oluşturarak ve sırıkları birbirine bağlayarak bir destek sistemi oluşturdum.
Çiçek fidelerimi dikkatlice bu sırıkların sağına, soluna dikerken, açtığım çukurlara bir miktar da torf attım, sonra fidemi yerleştirip, toprağını güzelce sıkılayarak can sularını verdim.
Bu uygulamanın aynısını bir alanda daha uygulayacagım. Bugün fotoğraflamaya imkan bulamadım. Ama en kısa zamanda ekleyeceğim.
Umarım herşey yolunda gider bu ilk kokulu bezelye çiçeği maceramda