![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Sn. Adalet hanım, siz de tohumdan yetiştirmede uzmansınız benim tohumları torf+perlit+bahçe toprağı karışımına ektim nemlendirip poşete sardım buzdolabına koydum marta kadar orada bırakmayı düşünüyorum. Doğru mu yapıyorum sizce? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çelikteki en önemli püf nokta yeşil kabartılar başladıktan sonra 6 aydan önce hiç yerini oynatmamak. Çelik dağıtımında elimde kalan çelikleri yine direk bahçeye çelikledim. Gözlemelediğim önemli bir özellik eğer çeliklediğiniz dal çok ince ise çeliğiniz en az 3 göz içermeli ve ilk gözün bitimine kadar yatay toprağa yaklaşık 3-4 cm derine ekilince başarı şansı çok yüksek. Yani ince uç dal için bunu öneririm. Bu şekilde bu sene 4 çelikten 3 tanesi tuttu. İlkini baharda yapmıştım. Yaz boyunca 20-30 cm boy attı. Bu baharda çiçeklerini bekliyorum. Diğer 3 tanesi bu sonbahar. Onlar üstteki 2 gözden yaprak çıkarmayla meşgul. Eğer çelik gövdeniz orta kalın ya da kalınsa önceki resimlenen örnek başarılı oluyor. Bu yazdıklarım 3 senedir çeliklten yetiştiridiğim 10 dan fazla clematis bitkisinin tecrubesine dayanarak kişişel görüşlerimdir. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben iki yıl önce ektiğim tohumlara soğuk katlama yapmamıştım, ektim ve dış ortama koydum. Onbeş gün kadar üzeri streçle örtülü kaldı, sonra streci çıkardım. Normal bahçe toprağına biraz çiftlik gübresi ve torf karıştırıp ekmiştim. Sanırım iki aya varmadan çimlendiler, çimlendirme başlığında o günkü deneyimlerimi yazmıştım, şimdi tam hatırlayamıyorum. Alıntı:
Ben öyle sanıyorum ki, benim tohumlar soğuk katlamaya ihtiyaç duymuyorlar. Biliyorsunuz clematisin pek çok cinsi var ve her cinsin çimlenme ihtiyacı başka. Sizler tohum ektiğiniz ortamı nemli bırakın yeter, tabii nemli bırakacağım derken tohumları çürütmeyin, gerektiğinde gerken kadar nemlendirin. Bu kadar şımartmayın bu tohumları, bırakın kafasına göre takılsın ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|