![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar güzel açmış, seneye 2. kata ulaşır. Goji de uyanmış, bahçelerin neşeli zamanı başladı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Müjgan Hanım, Clematis'inize ve bayıldım, o yukardaki fotoyu iyi ki koymuşsunuz, hiç gözümün önünden gitmiyor, çok sevdim. Maşallah... Düzenleyen arapsabunu : 11-04-2012 saat 21:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bugün birşeyler almak ve gezmek için, Bayrampaşa Bauhaus'a gittim. O sırada yeni bitkiler geldi. Bunlardan bir bölümüde çok gelişmiş, bazıları tomurcuklanmış clematislerdi. Çok farklı türler yoktu. Fiyatlar gene 11.90 tl.idi. Ben yinede dayanamayıp bir 'Piilu' aldım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Aslında, ondada gözüm kalmadı değil. ![]() Pazartesi sabah 7.15 te uçakla gideceğim. Tüm bitkilerimi kargoya vereceğim. Hepsinin sığabileceği, uygun üç koli hazırladım. Bugün aldığımı ve kolilere sığmayan bir Nandina Domestica'yı yanıma alacağım. Üstelik kalan günlerim için ajandam öyle doluki...Bir daha Bauhaus'a gitmem mümkün değil. ![]() Kısmet değilmiş ne yapalım? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Yurd dışında cicekli secme şansı oluyor ne güzel burada ise sadece resime bakıp alıyoruz ne cıkarsa batımıza ![]() İstabul icin mayıs sonu acanlar tercih etmeliyiz sanırım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ayrıca belirteyim, bu resim satılan bitkilerin küçük bir bölümünü gösteriyor. ![]() Buradan 3 tane alabilmiştim.Uçakta kilo problemi nedeniyle.(Aldığım diğer çiçekleri de düşünürsek.) Düzenleyen Hülya : 12-04-2012 saat 09:58 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili hulya clematisler harika orda olmak vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
clematis radar istiyorum tohumunu ektin ama pek umudum yok çelik bulabilirsen süper olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sanırım hibrit olmalarından kaynaklanıyor . Gladys picard da cok güzelmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
Alıntı:
Aslında çıkmama ihtimali yüksek de tohumunu almış bulundum bir umut ektim çıkarsa süper olmazsa sağlık olsun umut fakirin ekmeğidir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Terasta 5 tane clematis'im var.Hızla büyüyorlar, galiba yavaş yavaş ta çiçeklenecekler. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post946348 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Biz de büyüyoruz yavaş yavaş ![]() Ona gölgelik de yaptım. Ama bitkiyi demirlere sardırıp ileride kendi kendine gölge yapsın diye, dalları biraz ayırdım. Rüzgar olduğu zaman köke yakın yerden sallanıyor bitki. Bu yanlış bir yöntem midir? Bitkinin yanına bir destek çubuğu saplayıp şimdilik ona mı sardırsam acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gülenmelek yanıt olur mu bilmiyorum ama ben gölge ve rüzgardan koruma için altı ve üstü kesimiş çamaşır suyu bidonu kullanıyorum. ![]() Renginden ve sert olmasından dolayı olumsuz etkler kesiyor. Bitki gelişince çekiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematisler çok iyi sarılıcıdırlar, hem de dalları ile değil, yaprak sapları ile sarılırlar. Siz demirlere sardırdığınızda bir daha yerinden kımıldatamazsınız. Benim clematislerim de demirlere sarılıyor ama mecburen, saksıda değil çünkü yerde ve çok yakınındaki demire aşık ![]() Budama yaparken zorlanıyorum. Siz en iyisi saksınızı Jezebel'in yaptığı gibi koruyun, toprağını ağaç kabukları ile örtmek ve ya etrafına boylanmayacak bitkiler dikmek yararlı olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel güzel fikir gerçekten, teşekkürler. Okla işaretlediğim sağ dal sarılmaya başladı. Sorun çıkaran soldaki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Sayın gülenmelek, Benim yöntemim şöyle oldu. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post946844 Fotoğraflarda göreceğiniz gibi, özenle çubuğa sarılıyor, dolanıyor.Ama çubuğa tutununcaya kadar(ki 2 günde sardı kendini) 3 yerden zarar vermeyecek bir iple bağlamıştım çubuğa onları.3 günde bağlara da gerek kalmadı. Hatta fotoğraflarda görüleceği gibi Dr.Ruppel bu sabah bir süpriz yapıp çiçeklerini de açtı. Selamlarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Mekan sınırlı olunca insan kendince çözüm üretmeye çalışıyor ![]() Görüldüğü gibi giriş kattayız ama bahçeden yararlanamıyoruz ![]() Güzel bitkim maalesef o kovada kalmak zorunda. Demirlere sardırmasam gidecek, büyüyecek başka yeri yok. Benimki de mecburiyet sayılır Sevgili Adalet Hanım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki clematis armandii'nin sanırım yardıma ihtiyqcı var ![]() Clematis uzmanı arkadaşlar; lütfen yüklediğim resimlere bakıp yorum yapar mısınız, yapraklardaki bu kahverengilikler (..ki 3.resimde görüldüğü gibi yeni sürgünlerde de var) mantar mıdır yoksa fazla rüzgardan etkilenmiş olabilir mi? Ne yapmalıyım? Bir de armandii'leri daha iyi bir yere taşımak istiyorum en uygun zaman ne zamandır? ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 16-04-2012 saat 07:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynen sizinki gibi yaprakları yanmış, sorunlarınız benzer olabilir diye düşündüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yapraklardaki bozulmaları ben de önce hava şartlarına ve fazlaca rüzgara yordum ama yeni sürgünlerde de görünce korktum. Umarım toparlanırlar.. Herşeye rağmen çiçeklenmeleri güzel oldu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Eser hanım, doğrusu ben böyle bir durumla karşılaşmadım. Bana sanki bitki yanmış gibi geldi, gübre olarak ne kullanmıştınız acaba? Armandiiler diğerlerine göre çok güçlü bitkilerdir, bolca sulayın bakalım şimdilik. Diğer arkadaşlarımız daha iyi fikirler verebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|