agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-2011, 16:36   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
O metni okumuştum ancak bunu amatörlere tavsiye edermisiniz?
Bu başka bir tartışma konusu...

Özetle, havai daldırma clematis için kullanabilir bir metod...

Tavsiye verme konusuna gelince... Yeni başlayan (beginner) ve henüz ne tohumdan, ne de çelikten üretimi başaramamış biri (loser) olarak tavsiye verme yetisinde değilim; benimki sadece beyin fırtınası ve öğrenme-gelişme isteği...

Ama belki şunu söyleyebilirim :

"Yazdıklarımı evde sakın denemeyin. Bitkilerinizde kalıcı hasar meydana gelebilir."

Saygılar

Düzenleyen drhegeli : 21-06-2011 saat 19:12 Neden: Ekleme
drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 17:21   #2
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Sn. drhegeli, yaptığım kopyala yapıştır bana pek bir zahmet getirmedi. Okunabilirliğin bu şekilde arttığını düşünüyorum. Linke tıklamaktansa bilginin kendine direk erişmek benim daha çok hoşuma gidiyor , belkide ondan böyle yaptım, bilmiyorum yani Okudum ve paylaştım. Neden paylaştığıma gelince, clematis hakkında bilgi sahibi değilim. Üye arkadaşlardan görerek bu bitkiyi edindim. Bu siteyi çok seviyorum fakat hoşuma gitmeyen bir yönü var ki , o da bilgiye ulaşmanın çokda kolay olmayışı. Clematis hakkında genel bir bilgi edinmek için ikibin küsur mesaj okumaya vaktim yok açıkcası. Aslında keşke bitkinin genel özellikleri bir konuda toplanabilse, bir başka konuda Clematis hakkında konuşmalar olarak açılabilse, o zaman vakit kaybı önlenmiş ve bilgiye direk ulaşılmış olur. Dolayısı ile bende burada uzun sürede bulacağım toplu bilgiyi netten edinmeye çalıştım. Okuyuncada buraya kopyaladım. Belirttiğiniz gibi yanlışlar mutlaka vardır. Detayla ilgilenmek isteyen arkadaşlarda sanırım daha derin araştırma yaparlar. Benimki tamamen genel bilgiye yönelik bir araştırmaydı. Herhangi bir yanlış durum varsa mesajı silebilirim. Saygılar.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 18:19   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK Mesajı Göster
Bu siteyi çok seviyorum fakat hoşuma gitmeyen bir yönü var ki , o da bilgiye ulaşmanın çokda kolay olmayışı. Clematis hakkında genel bir bilgi edinmek için ikibin küsur mesaj okumaya vaktim yok açıkcası.
Bu konuda size hak veriyorum. Aynı sıkıntıyı ben de çekmiştim. Hala da çekiyorum... Hele Mine Hanım'ın ev ilaçları bölümüne girince öyle kayboluyorum ki ne aradığımı unutuyorum. Sonunda e-Mecmua kısmına girip kurtulabiliyorum. Belki, Site Yönetimi, sizin de önerdiğiniz gibi, uzun süredir açık olan konular için konu başlığında toparlayacı bir özet yapabilir, veya o konuda aktif olan üyelerinden bunu isteyebilir. E-Mecmua da bir sayı bile olabilir...

Yine de, yazılanlar için harcanan emeğe saygı adına mesajların (kabaca da olsa) gözden geçirilmesinin gerektiğini düşünüyorum.

Alıntı:
Herhangi bir yanlış durum varsa mesajı silebilirim.
Bunu istemek benim haddime değil. Sizden az önce gelmiş bir misafir olarak ancak "Hoşgeldiniz" diyebilirim...

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2011, 22:05   #4
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Yine de, yazılanlar için harcanan emeğe saygı adına mesajların (kabaca da olsa) gözden geçirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. ...
Elbetteki gözden geçirilmeli. Ben de mesajları okuyorum. Ama bahsettiğim şey konuların ayrılması, genel bilgiye çabuk ulaşılması . Genel bilgilerin bir başlık altında toplanıp, konunun sabitlenip mesaja kapatılması güzel olur diye düşünmekteyim Biz gene diğer başlık ( Mesela ''Clematis hakkında bilgi paylaşımı'' ) altında clemetis sohbetleri yapıp, kendi tecrübelerimizi paylaşalım.

Alıntı:
Bunu istemek benim haddime değil. Sizden az önce gelmiş bir misafir olarak ancak "Hoşgeldiniz" diyebilirim...
Ben de '' Hoşbulduk '' derim

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 20:15   #5
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Alıntı:
...benimki sadece beyin fırtınası ve öğrenme-gelişme isteği...

Ama belki şunu söyleyebilirim :

"Yazdıklarımı evde sakın denemeyin. Bitkilerinizde kalıcı hasar meydana gelebilir."

Saygılar
Evet biz amatör oldumuzu içimize sindirmiş kimseleriz
Gaza gelip "doku kültürü" , "klonlama" gibi işleri bile evinde deneyen arkadaşlar oldu
Maalesef haddini aşmak her zaman başarı ile sonuçlanmıyor.
"Ben nacizane boyumu aşan işlerden vazgeçtim" desemde, inanmayın
Belli olmaz...
Saygılar.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025