![]() |
|
![]() |
#1441 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
İşte benim clematis rengi fotoğraf makinasına tam yansımadı burda biraz patlıcan moru gibi duruyor ancak gerçekte kadifemsi kırmızı gibi duruyor.Türü konusunda sevgili Eser İlhan'ın clematisine benziyor ama?Sizce hangi tür? ![]() Uploaded with ImageShack.us |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Bu yılki klamatisler mor tonları agırlıkta sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Terra, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben de Ankara Toplantısı'ndan sonra soluğu Dört Mevsim Serasında aldım. President ve Ville De Lyon aldım. Jean Paul II ve Hagley De vardı. Ama Diğerleri sanırım bitmişti ben gittiğimde göremedim. Arada sırada bakmak lazım, belki yeni çeşitler gelir. Bauhaus'a gelince 3 saksı da oradan (Etlik Bauhaus)aldım fakat hiçbiri yeşermedi. Onlar çoktan kurumuş, Tabi iade ettim, geçenlerde gittiğimde hala benim iade ettiklerim duruyordu. Şimdi İstanbul yoluna yeni bir market açılıyor "Baumax" orada da farklı çeşitlerin daha ucuza satıldığını duymuştum (Marketin bulunduğu diğer illerde). Açılır açılmaz bakılabilir. Ankaralı clematis sevenlerin bilgisine.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Bizim bulunduğumuz ilde Baumax var düzenlide gitmemem rağmen hiç, Clematis'e rastlamadım sevgili rodoslu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Ağaç Dostu
|
Umarım üzeri tomurcuk dolu, Multi Blue bir tane açtı devamı yok gibi, clematis montana jaqui ve montana rubens de tomurcuk dolu bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Kafam karıştı. Ben de yabancı siteleri çevirterek tarıyorum. Zaten tek dal ama dalın bir yerinden bir sürgün attı beklemedeyim. Yabancı sitelerde montana türü için çiçek geçince hafif budama deniyor. Clematis alırken dipten sürgünü bol olanı almak gerekir diye düşünüyorum. Biz zaten bulamıyoruz. Bulduğumuzu alıyoruz. Onları aldığımızda ilk yıl budamaları yapılmış mı yapılmamış mı bilmiyoruz. Sadece polish spiritim çok eşkinli. Diğerleri tek dal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Bettyycim, bu Hagley Hybrid. Bu aralar da tam acma zamanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lir, Integrifolia'nız çok güzel ve sağlıklı. Ne yazıkki daha Ankara'da bu tür açmadı. Ben de de C.Integrifolia'nın Hakuree, Alba ve Rosea türleri var. Umarım benimkiler de böyle bol açarlar. Açınca ben de resimlerini paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Değerli Clematisseverler, Uluslararası Clematis Derneği'nin düzenlediği Belçika-Hollanda gezisi yarın başlıyor. Gezi notlarını ve fotografları aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24508 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Ağaç Dostu
|
Küçük pembe çiçekli clematis comtessede bouchaud ve kiyo açmaya başladı. ![]() Uploaded with ImageShack.us |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2011
|
tamamdır buldum dallıoğlu karşıyaka mezarlığı 3. kapı karşısı 346 7888 dörtmevsim de 433 2362 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Merhaba arkadaşlarım bu bitki ile ilgili hiç bir fikrim yok size birkaç soru soracağım bu bitkiyi biz verandanın dibinden tepesine kada sardırıp karşımızdaki otelin bizi görmesini engel olmak istiyorum olsa olsa en fazla 2 metre yukarı ve 3 mere enine kaç yılda uzar vede çok sıcak olmasada hep güneş altında kalmak zorunda yaşayabilirmi ölürmü ama ben hergün fıskiye aleti ile sularsam bu sorun ortadan kalkarmı vede katmerli ve 1 metre büüymüş boydaki bitkiyi dev bir saksıa dikeceğiz yaşaryabilirmi ölürmü birde ben katmerli pembe eya mor çiçekli bir tür almak stiyoruz fiyatları en pahalı nekadardır şu kartal sahil yolundaki dev serada satılırmı arkadaşlar çünki orası dev bir çiçek cenneti........... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Ağaç Dostu
|
Benim minik Jakmanii'm açtı nihayet. O benim ilk göz ağrım, onun sayesinde clematisleri sevdim ve tanıdım. Ondan üretip de işyerinin bahçesine diktiğim (örgü telinden nefret ederim) fidanım ![]() ![]() Kökünü volkanik taşla korumaya aldım, neredeyse 14 saat güneş alıyor. Daha cehennem sıcakları bastırmadı ama... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Ağaç Dostu
|
Clematisin kökünü güneşten koruduğunuz sürece birşey olmaz ama dolgun br görüntü istyorsanız, bir kaç kök birden ekmelisiniz ve her daim yeşil kalan clematislerden tercih etmelisiniz bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
Dört mevsimde ne kadar clematisler acaba? Boyları ne kadar? Bu sene bauhaus getirmedi pek clematis. Siteye ekim için yerler hazırlatmıştım boş duruyor hala. Dallıoğlu 20 tl'ye çok para istiyor işin aslı. Aslında Dallıoğlunda herşey pahalı zaten, 20 liralık mazılar dahi orada 60 lira. Geçen bir ziyaretimde baumax izmite bakmıştım klematis yoktu. Umarım en azından Ankara'dakinde bulabiliriz. Bauhaus'u bekleyeceğiz veyahut. Bauhaus bir parti getirdi ama onlar da pek canlı değillerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Dört mevsimde 22.50 telefonla sordum çok çeşit varmış. Kargoyla göndermiyorlar. Tabii siz ordasınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Ağaç Dostu
|
Ne yazıkki aslında Clematis pahalı bir çiçek. Bauhaus toptan satış yaptığı için oldukça ucuza getiriyor. Bu nedenle Bauhaus'ta uygun bitki bulunca kaçırmamak gerekiyor. Bu arada ortamı daha uygun olduğundan sanırım, Etlik Bauhaus'un Clematis'leri daha bakımlı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Ağaç Dostu
|
Bizim Jackmanii henüz açmadı, ama hazır Jackmanii geçidi varken o eksik kalmasın istedim, bu resim geçen seneden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|