![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
Çok kolay çoğalmasına gelince, çok katılamayacağım. Çok nazlı bir bitki, bazı türleri dışında çoğaltmak çok zor. Güzel bir görünüm elde edebilmek için yıllarca uğraş vermek gerekiyor. Sonra birden bire çiçeğiniz kuruyuveriyor, tüm emekler gidiyor. İngiltere'de sadece işi Clematis yetiştirmek olan şirketler var, kazandıkları uzmanlıkla üretim işini daha maliyet etkin yapıyorlar. Ama onlara bile baktığınızda, yarım metrelik dolgun fidanların fiyatı 5 ile 20 Pound arasında değişiyor. Umarım, forumdaki biz Türk Clematis yetiştiricileri fidan üretimi konusunda deneyim kazanırız ve ileride içimizden birileri bu işi hakkıyla yapacak bir iş kurar ya da fidanlıklardan birisi ilgimizi görüp durumdan vazife çıkarıp bu işe odaklanır da, hepimiz çok daha uygun fiyata çeşit çeşit bu bitkiden edinebiliriz. Sonuçta 1500'lü yıllarda ilk Clematis Güneydoğu Avrupa'dan batıya gitmiş. Yani bizim buralardan. Geçen sene tatilde Hatay'da ormanlık bir yerin kenarından geçerken tüm çalıların üstünün bir tür yabani Clematis ile sarılı olduğunu gördüm, hatta ağaçların tepelerine kadar tırmanmıştı. Kendi çiçeklerimize de sahip çıkmamız kültüre almamız lazım. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Clematisler açmaya devam ediyor.Bazı çiçekleri dökülmeye başladı bile. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Genel görünüşleri,yaseminlerle uyumlu bir bitki. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılmaz bey dar mekanda çok güzel uyum sağlamışlar. Tebrik ederim, kasvetli bir yeri emeğinizle aydınlatmış, renklendirmiş, ferah nefes alabilecek bir mekana çevirmişsiniz. Bravo. Benim Miss Bateman ikinciye açtı ![]() , ![]() . |
|
|
|
![]() |
|
|