![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
2 ceşit Klamatis aynı saksıdaydı gecen yıl sadece 1 tanesi büyüdü digeri kurudu sanıyordum ama kökünü kıyıpta ellemedim şimdi oda filiz vermiş hemde 1 yıl sonra cok şaşırdım . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün tüm cesaretimi topladım ve Clematis 'Doctor Ruppel' 'i bahçe toprağına aldım . Clematis "Multi Blue" haricindeki tüm Clematis'lerim artık bahçeye nakil oldu. Ona da yer beğenemiyorum, ama çabucak karar vermem lazım ![]() İstanbuldan büyükçe bir Clematis Armandii 'Apple Blossom' geliyor. Hepinizin çok iyi tanıdığı arkadaşımız geçen yıl taa yaban ellerden aldığım clematisin ölümüne ne kadar çok üzüldüğümü bildiğinden benim için aldı. Yarın kavuşacağım . Herdem yeşil ve kokulu açan nadir clematislerden biri ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Boyu boyumu aşmış durumda, tomurcuklu geldi. Ambalajlama mükemmel olmuştu. Hatta sürpriz ![]() "Hayal kırıklığı yaşayabilirsin yapraklar geçen senenin, yıpranmış" dedi arkadaşımız. Pek umutsuz paketi yırttım," aaa tomurcuklu buuu..." diye çığlık attım ![]() Siyah saksılardan nefret ederim, hemen yeşil bir saksıya aldım, eskisini kırarak çıkardım, kök zarar görmesin diye... İşte böyle, bu gün hoş bir gün oldu. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Benol, tabi ki köklendiririm. Yaprakları eski ama çok yeni sürgün var, gözlerde hareket var. Sn. limon'da da bu Clematisten var. Paylaşım başlığında elimdeki çeşitleri ekleyeceğim, bence köklü çelik paylaşımı tohumdan daha iyi olacak. Çok zor ve uzun süren bir işlem tohumdan yetiştirilmesi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene kış ılık geçince erkenci davrandı. Tomurcuğu çok bol ama çiçeklerini yeni açmaya başlıyor. Tamamı açınca daha güzel bir fotoğrafını çekerim. 1 ay kadar önce sevgili Günebakan'a çelik gönderdim. Bakalım köklenecek mi? Sarmaşığın bahçemde 2.baharı, hızlı gelişen, diğer Clematislerden çok farklı güçlü bir dal yapısı ve yaprakları var. Çiçekleri diğerlerine göre küçük ama yoğun gruplar halinde açtığından çok albenili duruyor. Kokulu olması en büyük artısı. Çiçekler ilk açtığında kokmuyor, 1-2 gün sonra olgunlaştıklarında özellikle güneş vurduğunda, hanımeline benzer (daha da güzel) kokusunu yaymaya başlıyor. ![]() Fidesini sn.Snowman77'den almıştım. Düzenleyen limon : 31-03-2011 saat 23:11 Neden: kelime hataları |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekler iyice açıldıktan sonra, özellikle öğlen güneşi vurduğunda kokusunu bahçeye yaymaya başlayacaktır. Çok ta güzel bir kokusu var değil mi?Sevgili Cemo, alt daldan çelik almam için bitkiyi budamam gerekir. Seninki gibi kazara koparsa tamam ama tam da her boğumundan yeni yeni sürgünler verdiği şu günlerde o kadar derin budamaya kıyamam. Ben Clematis konusunda cimriyim galiba. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın limon evet gözümden kaçmış, ama kokuya bayıldım. İlk açtığı zamanki o elma çiçeği pembesi azaldığı ölçüde koku arttı. Çok güzel bir koku, hiç bir kokuya benzetemedim. Ayselciğim çok yaşa emi, bu hediyen beni çok mutlu etti ![]() Bende cimriymişim, öyle diyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha gür clematisin olsun istemezmisin. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Perihan hanım, elimde olan tüm clematisleri kendim satın almadım. Hepsi bana dost eliyle geldi ![]() Yani hedef gösterebileceğim yer yok. Baumax'ta, Bauhausta oluyormuş diyorlar. İkisinin de İzmirde şubesi yok. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|