![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene kış ılık geçince erkenci davrandı. Tomurcuğu çok bol ama çiçeklerini yeni açmaya başlıyor. Tamamı açınca daha güzel bir fotoğrafını çekerim. 1 ay kadar önce sevgili Günebakan'a çelik gönderdim. Bakalım köklenecek mi? Sarmaşığın bahçemde 2.baharı, hızlı gelişen, diğer Clematislerden çok farklı güçlü bir dal yapısı ve yaprakları var. Çiçekleri diğerlerine göre küçük ama yoğun gruplar halinde açtığından çok albenili duruyor. Kokulu olması en büyük artısı. Çiçekler ilk açtığında kokmuyor, 1-2 gün sonra olgunlaştıklarında özellikle güneş vurduğunda, hanımeline benzer (daha da güzel) kokusunu yaymaya başlıyor. ![]() Fidesini sn.Snowman77'den almıştım. Düzenleyen limon : 31-03-2011 saat 23:11 Neden: kelime hataları |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekler iyice açıldıktan sonra, özellikle öğlen güneşi vurduğunda kokusunu bahçeye yaymaya başlayacaktır. Çok ta güzel bir kokusu var değil mi?Sevgili Cemo, alt daldan çelik almam için bitkiyi budamam gerekir. Seninki gibi kazara koparsa tamam ama tam da her boğumundan yeni yeni sürgünler verdiği şu günlerde o kadar derin budamaya kıyamam. Ben Clematis konusunda cimriyim galiba. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın limon evet gözümden kaçmış, ama kokuya bayıldım. İlk açtığı zamanki o elma çiçeği pembesi azaldığı ölçüde koku arttı. Çok güzel bir koku, hiç bir kokuya benzetemedim. Ayselciğim çok yaşa emi, bu hediyen beni çok mutlu etti ![]() Bende cimriymişim, öyle diyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha gür clematisin olsun istemezmisin. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Bunun Clematis oldugundan emin misiniz? Clematis olmak icin biraz fazla iri geldi bana. Daha çok karayemise benziyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok yakın planda ve macro çekilmiş olmasından olabilir. Gelecek hafta tekrar resimlerim. 2. çimlenen tohum bu, önceki yaklaşık 3 hafta önce çimlenmişti ve 1 karışa yakın şu an. İlk yaprakları yanda ve ilk yaprakların sırtında minik mor lekeler var bitki büyüdükçe bu morluk azalıyor. Ortadaki tomurcuk gibi görünen yerden yapraklar çıkıyor . |
|
|
|
![]() |
|
|