![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematisle ilgili yabancı siteleri gezerken budama bilgilerinin olduğu bu sayfa ilgimi çekti. Nazımın geçtiği bir akrabamdan çevirmesini rica ettim, sağolsun çevirdi. Bu bilgileri paylaşıyorum. ![]() Clematisler 3 gruba ayrılıyorlar. CLEMATİS BUDAMA 1.Grup: Bu grup küçük çiçekli ve erken açan clematisleri kapsar. Bu grupta bir sene sonra dallarda çiçek çıkar. İlk sene budama yapılmaz. Bu dallar ve çiçekler kesilmemeli. İhtiyaç var ise sadece Nisan ayında çok az kesilir. Yani kurumuş olan ya da kışın hasar gören dallar kesilir. Kesme geç yapılırsa çiçekler çıkmayacaktır, bunun için zamanında yani sadece Nisan ayında kesilmeli. ![]() 2.Grup : Büyük çiçekli ve erken çiçek açan clematisleri kapsar. Bu clematisler kış sonuna ya da Mart ayında budanmalıdır. Bu clematis türünde budama kendi yüksekliğin yarısına kadar kesilerek yapılır. ![]() 3.Grup: Büyük çiçekli ve geç çiçek açan clematisleri kapsar. Bu clematis kışın sonuna doğru ya da Mart ayında budanır. Budama sonrası toprak üzerinde 30-40 cm kalır. ![]() Başka bir siteden de türlerin gruplamasını listeledim. Bu liste geliştirilebilir. Grup 1: EARLY SENSATION MACROPETALA MACROPETALA WHITE SWAN MONTANA ELIZABETH MONTANA GRANDIFLORA ARMANDİİ GRUP 2: BEES JUBILE BLUE LIGHT CARNABY DR. RUPPEL ELSA SPAETH ETOIL DE MOLICORNE FLORIDA ALBA PLENA FLORIDA SIEBOLDİİ GILLIAN BLADES KIRI TE KANAWA MADAME LE COULTRE MATKA SIEDLİSKA MIS BATEMAN MONTANA SUNRISE MOONLIGHT YELLOW QUENN MRS. CHOLMONDELEY MULTI BLUE NIOBE PIILU THE PRESIDENT VILLE DE LYON (Grup2-3) VYVYAN PENNEL WARZAWSKA NIKE XERXES GRUP 3: BLUE ANGEL COMTESSE DE BOUCHAUD DOROTHY VALTON ERNEST MARKHAM HUGLEY HYBRID INTEGRIFOLIA JACKMANII JOHN PAUL II MADAME JULIA CORREVON PINK FANTASY PRINCESS DIANA ROUGE CARDINAL STAR OF INDIA TANGUTICA VIOLA VITICELLA HYBR. POLISH SPIRIT VITICELLA ETOILE VIOLETTE VITICELLA MINUET VITICELLA PURPUREA PLENA ELEGANS VITICELLA RUBRA |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Bu masajı tekrar paylaşayım, belki işinize yarar. Alıntı:
|
|