![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo, tohumlardan hiç umudum yok ama çeliğinin köklendiğini görünce bugün hemen armandiiden 3 çelik hazırladım. İkisini sihirli toprağa diktim, birini de suya koydum. Hepsinin ağzını şeffaf kapakla kapadım. Beklemedeyim. Bendeki diğer türlerin dalları hiç böyle odunsu olmuyor, incecik dokununca çıtır çıtır kırılıyorlar. Bir tek Armandii Ortanca veya Gül gibi rahat rahat çelik alınabilecek özellikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Suda köklenen celiğim clematis değil, kanayan kalpler miş ![]() Aynı bardağa clematis celiğini koydum demek ve unuttum. Her zamanki gibi ![]() Celiklerede etiket yapıştırmam gerekiyor demek ki benim ![]() Traji komik olaylarıma, bir yenisini daha ekledim. ![]() Sevgili Fatmadundar a, uyarısı için teşekkür ederim. Acemifusun arkadaşımız suda köklendirdi allahtan. Yoksa sizleri yanlış yönlendirdim diye, üzüntüm iki kat artacaktı. Kusuruma bakmayın lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
2 çelik birbirine o kadar benziyor ki. Odunsu dediğin celik 3mm çapında, foto yanıltmasın. Clematiste aynı kalınlıkta. Sevgili malbman eğlen sen bakalım, senin delilikleride görürüz ![]() Cemal.S bu sayfaya uğramaz inşalahhh ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
7 yıl önce yurtdışından alıp, bavulda getirdiğim Clematisim mayıs gelince nazlanmadan açtı, 2 fotoğrafını ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, tohum işi olacak gibi değil. ![]() Mühtiş bir kök yapmıştı, almakta zorlandım saksıdan acıkcası. ikinci foto, hala perlitte duran clematis. İki tanesini saksıya aldım. Celikler cok inceydi, İngiltereden gelmişti ve kazara eşim dalını kopartmıştı. İsim kartı kaybolduğundan cinsini bilemiyorum. Bence ince ama alt dallardan deneyebilirsiniz elinizdeki diğer türleri de. İlk fotoğraf, clematislerime mecburi yer değişimi yapmak zorunda kaldığımda, kazara toprak altında kalan bir daladan cıkan sürgünler. Ana kök, epey ileride ![]() Perlitte, dal yatırarak ve suda, başarı oldukca yüksek. Ben üzerini kapamadım celiklerin, belki bu yöntem köklenmeyi hızlandırır. Kolay gelsin. Odunsu gördüğün celik, 3 mm kadar çapta. Ortanca çeliklerinden cok inceydi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir, tebrikler. Clematis tohumlarını ne zaman ekmiştiniz. Ve nasıl bir ortamda çimlendirmeyi başardınız? Benim 23 Ocak ve 1 Şubat'ta ektiklerim henüz çimlenmediler. Ümidimi kesmeye başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
özel birşey yapmadım. Bahçede kuruyan tohumlar kardan sonra yapraklar dökülünce ortaya çıktılar. Tohumlar iri ve sağlamdı. Doğal sürece biraz destekte bulundum. Bahçe toprağına biraz vermiculit ve torf karıştırıp 1-2 cm derine ektim. Zaman olarak sanırım şubat başıydı. Sevgiyle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Geçen sene aldığım Clematisi saksısıyla toprağın üzerine bırakmıştım. Bu sene saksıdan çıkarıp dikeyim dedim ne mümkün, toprağa öyle bir kök salmış ki beni bayağı uğraştırdı. Saksı da büyük bir saksı hayret ettim. Köklerin bir kısmı toprakta kaldı ve saksıyı kesmek zorunda kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçeye gittim. Balkondaki saksılardan bahçeye aktardığım clematislerim sanırım yağmurun ve gübrenin etkisiyle coştukça coşmuş. Hepsi bol tomurcuklu. Hele durandi muhteşemdi, üzerinde neredeyse 15 tomurcuk var. Ville de lyon, madane le coutre, multi blue ve montana türevleri de tomurcuk dolu. Özellikle Kasım ayında aldığım durandii nasıl açacak merak ediyorum. Balkondaki madame le coutre 6 tomurcuklu. Açınca fotoğraflarını ekleyeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
Ben clematisi ilk kez bu sitede tanıdım,internetten biraz araştırdım, çeşitliliği ve güzelliğine hayran kaldım,özellikle soğuğa dayanıklı oluşu çok büyük avantaj.Bazı internet sitelerinde ilkbahardan sonbahara kadar değişik zamanlarda hatta kışın bile açan çeşitlerini gördüm.Umarım ben de bir gün bu çiçeği yetiştirebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Benim de clematislerim çiçeklerini gösterdi. ![]() İlk ve 3. resimdeki aynı bitki. Kuru dallarından nasıl filizlenip açtı. Arkadaşlar dalları kurudu diye kesmeyin. O kurumuş, her boğumdan yeşerip , filizleniyorlar. Düzenleyen Hülya : 06-07-2011 saat 22:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
sayın farezya, Benim bir taneside bugün tomurcuklanmış (star india) galiba, alttakide jakmanini uzayıp gidiyo,2 cins daha var Ernest Markham ve adını bilmediğim bir tür,onlarda kendi halinde şimdilik. Aslında Jakmanini hep yeşil olanından arıyorum,takip ediyorum ama bulmak zor galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Herdem yeşil olan cins Armandii, Jakmanii yaprak döküyor. Yaprakdökmeyenlerin bir kısmı bu linkte var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın jezebel, Düzelttiğiniz için teşekkür ederim, Armandii demek istemiştim. Önerdiğiniz yerden nasıl ne şekilde alınır bilemiyorum, o yüzden yurt içinden temin etmeyi isterim. Bu konuda yardımınız olabilirse şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Müjgan Yılmaz, Clematis armandii adındaki bitkiniz hepimizi şevke getirdi. Güzel bir kokusu olduğundan eminim. Çiçeklerinin salkım salkım olması Armandii olduğunun kanıtı. Umarım seneye benim bitkim de böyle olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
minyatür ama çiçeği hiç eksik olmuyor. Degişik bir dal yapısı var. Yaklaşık 20cm kadar dik olan dallar sonra yana ve aşağıya doğru bükülüyor ve uzamaya devam ediyor. Bu bitki tam bir tarafı yüksek diğer toprak olan tarafı 20-25cm olan betondan sarkıtılmaya çok uygun. Bu tarz uygulamada eminim çok göz dolduracaktır. Kokusuna çok dikkat etmedim ama apple blossom gerçekten güzel kokulu... İntegrifolia türü sanıyorum biraz daha arsız, bahçemde 2-3 tane ona ait olduğunu düşündüğüm çimlenen bitki var. Tohumdan daha kolay yetişebilir. Gerçi çelikten yetiştirmek çok kolay olduğuna göre tohumla uğraşmak gerçekten sabır işi. Çeliklerimin bu sene ikinci senesi ve nihayet tomurcuklanma başladı. Dikkatimi çeken ve bu sene çok daha fazla yetiştirebilmeme neden olan ipucunu sizlerle paylaşmak istiyorum, o ince kuru görünen dallardan aldığımız çelikler çok uzun süre köklenmeden kalıyor. Yaklaşık 1 ay sonra toprak altında yine kök vermeden yanlardan yaprak tomurcuğu oluşturuyor ve işte bu sırada bu bölgeyi toprağa yakın ya da hemen üstüne çıkarıp diğer kısımları toprağa gömerseniz , bu bölgeden kök yapmaya başlıyor. Sevgiyle... Düzenleyen jineop : 24-04-2011 saat 19:39 Neden: eksik harf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Yaşasıınnn benimde artık iki tane clematisim varrrr ![]() ![]() ![]() Bu sayfa ile tanıdığım ve sahip olmak istediğim clematisleri dün Bauhaus'da buldum. Star of İndia ve Rubens. Farkli çeşitlerinin geleceğini söylediler. Ayrıca, Ankara'da oturanlar bilir Bentderesi'nde çiçekçilerde de bulmak mümkün oluyormuş, farklı çeşitleri bulma konusunda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın. Açtıklarında çiçeklerini de paylaşmak ümidiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Şu sıralar Clematis armandii edinmeyi fena halde sabit fikir haline getirdim. ![]() Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Armandii'lerin alındığı yer olarak Büyük çamlıca fidanlığı Alemdağ şubesi olarak bildirildi. Mevcut ürünlerde yok ama sipariş üzerine getirttiklerini öğrendim. Görüşüp talepte bulunursanız sanırım getirtebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2011
|
tamamdır buldum dallıoğlu karşıyaka mezarlığı 3. kapı karşısı 346 7888 dörtmevsim de 433 2362 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sizlerle değişik bir clematis fotoğrafı paylaşıyorum. Clematis My Angel - Engelina. Renkler çok güzel. ![]() Bu da linki. Bu da başka link. Düzenleyen uzman16 : 21-04-2011 saat 16:46 Neden: Link ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|