![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Çamlıca Fidanlığını arayıp çok sevdiğim clematis Autumn cinsi harika kokan ve sonbaharda açan çok hızlı gelişen türü yurtdışından getirtmeleri halinde forumdan epey talep geleceğini söyledim.Hemen not aldılar getirtebiliriz dediler Beni arayacaklar eğer başka almak isteyen olursa liste yaparız ona göre getirtirler![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili ''Clematis Autumn''severler, En güzel yöntem şöyle olacak gibi..Hepimiz Çamlıca Fidanlığı'nı arayıp yurtdışından clematis autumn getirtmelerini rica edelim belki çok arayan olursa daha etkili olur.Gerçi ben arayıp rica ettim ama sanki çok arayan olursa ikna olup getirtirler.Anladığım kadarıyla yurtdışından bir kaç clematis üreticisiyle iletişim içindeler.Telefonları; (0216) 328 31 22 - 412 35 70 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lir, clematisi tohumdan yetiştirmeyi başarıyorsunuz, diğer arkadaşlarımız da sizden cesaret alıyorlar. Wyevale ve integrifolia Hakurei de çok güzelmiş, bahçeniz Mayıs ayında renk cümbüşü olacak. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Arkadaşlar vaktim olmadı eklemeye şimdi ekliyorum. Clematis pillu. Clematis nell moser. Clematis ville de lyon. Clematis hagley hybrid. Clematis macro petale daha küçük. Clematis montana marjorie. bu da küşük. Hediye gelen bir clematisim daha var ama ismini bilmiyorum. Bendekiler pempe tonlerından hepisi. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çelik köklendirme konusunda çok bilgisizim. Eğer beni bu konuda yönlendirirseniz bitkiler biraz palazlanınca denerim tabii ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen yıl benden çelik alan arkadaşım bu yıl çiçeğini gördü. Oluyor, ancak kendim bu konuda yol almış değilim henüz.Yine de teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz çiçeklil armandii 'lerin tanesi 35. (45 dediler ama arkadaşların 35 e aldıklarını söyleyince itiraz etmediler. Pembe çiçekliye de 75 demişlerdi ama toplamda 50 ye saydılar). Multiblue ve o ayardaki diğer birkaç çeşit ise 10 lira. Bol yapraklı değiller ama üzerlerinde filizler var. Toprağa dikildiklerinde daha hızlı gelişeceklerini umuyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada aldığım pembe çiçekli C.armandii'nin cep telefonuyla çektiğim -pek de iyi olmayan- 2 resmini koyuyorum. Clematis üstadı arkadaşlar; sizce de bu apple blossom mu? (lütfen öyle olsun ) yoksa başka bir alt tür mü? Fikrinizi merak ediyorum.. ![]() Not: Çok güzel kokuyor ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 26-04-2011 saat 22:09 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili limon.Çok güzel bir koku. Eşimle birlikte elimizde torbalarla eve taşırken sokakta hiç tanımadığımız 2 kadın kokusuna ve çiçeğine öyle bir tezahürat yaptılar ki eşim ve ben çok şaşırdık.Aslında Türkiyede çok az tanınan bir grup. Daha çok bilinse,talep olsa diğer türler de gelir. Ama bahçede boş yerler yavaş yavaş bitiyor.Daha nerelere dikebilirim hiç bilmiyorum ama gözüm bir türlü doymuyor . |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Sevgili Eser Hanım sanırım clematisiniz Montana Fragrant Spring küçük çiçekli ve kokulu bir clematis türüdür ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
son iki mesajı kaçırmışım özür ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burayı biraz çalışayım.. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, Dr.Ruppel en sevdiğim türlerden ve sizinki çok güzel açmış. Multiblue de harika görünüyor, rengi mor çıkmış ama bildiğim kadarı ile maviye yakın olmalı, fotoğrafta bazan renkler değişebiliyor. Keyifli seyirler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel, bu bir Clematis Montana bence. Son zamanlarda küçük çiçekli türlerini o kadar çok inceledim ki, bir montana almak şart oldu. Ama temin etmem zor biraz. Fotoğraflara bakarak idare edeceğim şimdilik. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Clematis montana rubens olabilir bendeki tomurcukta bakalım nasıl açacak. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Clematis montana rubens olmalı, benimkiyle aynı. ... Çok emin olmamakla beraber az da olsa kış boyu yapraklar vardı üzerinde. Ve çok hızlı büyüyor ve gövdesi çabuk kalınlaşıyor. Montana türleri için istilacı olduğunu ve bitkiye sardırılmaması gerektiğini ne yazık ki yeni okudum. Şimdilik akebia ve ponpon gülle keyifleri yerinde ve kadar çok tomurcuk var ki üstünde. Kesinlikle edinilmeli bence de... Düzenleyen jineop : 02-05-2011 saat 16:50 Neden: cümle düşüklüğü |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir sizin Montana Rubens tomurcuklu, açmaya da başlamış, ne güzel Benimki de kış boyu az da olsa yapraklıydı, fakat daha yeni sürgün vermeye başladı. Sürgünlerden şimdilik yapraklar görünüyor, tomurcuk falan hiç yok. Neden geç kaldı aceba? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili acemifusun, montana rubens açarken diğer iki montana türünden birinde daha yeni yapraklanma, öbüründe de yeni tomurcuk oluşumu başladı. Yapraklanma ile tomurcuklanma süresi çok uzun değil. Yaklaşık 3 hafta... Yani keyifle beklemeye devam... |
|
|
|
![]() |
|
|