![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
CLEMETiS MiNUET.
Arkadaslar, bu Clemetis turu de ayri bir guzellimis. Cicek ve yapraklari diger turlerine gore biraz kucuk. Zarif cicekleri tulbentlerin kenarindaki oyalari andiriyor. Bu fotograflari da bir Botanik Parkta cekmistim. Ilk defa gordugum bu Clemetis turunun ismini, Bu cicegin adi nedir? Basliginda Sayin Jineop'dan ogrendim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, bu Clematis turu cicekleneli 2 ayi gecti ama daha da uzerinde bir suru acacak tomurcuklar var. Merak ediyorum; acaba ciceklenme donemi daha ne kadar surecek? Ciceklerinin bazilarinin yaprak sayisi 6, bazilari da 4 yaprakli olan bu Clematis turunun ismini bilen var mi? Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 27-09-2013 saat 15:29 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir kaynakta, bu turun ciceklenme doneminin Haziran ayindan, Eylul ayina kadar devam ettigi yazmakta. Bir Clematis turu icin maksimum ciceklenme donemi 4 ay midir, yoksa daha uzun sure cicekli kalan turleri de mevcutmudur? Bu konuda bildiklerinizi paylasirsaniz sevinirim. ![]() Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 28-09-2013 saat 01:47 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2011
|
nilgün hanım.resmin çekildiği yer belçika sanırım.afyon da yetiştirmeyi denediniz mi? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayir yetistirmeyi denemedim cunku Afyon da ikamet etmiyorum. |
|