![]() |
|
![]() |
#2581 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Arkadaşlar buda benim clamatisim geçen yıl saksıda papatya almıştım buda yanında çıkmıştı söküp atacaktım sonra vaz geçtim yeşillik işte dursun dedim sonra burda bu hangi bitki başlığında sordum clamatis dediler cinsi nedir bilmiyorum . Sizlere sorum şu bu ikinci senesi acaba çiçek açarmı . ![]() Düzenleyen pembegül : 09-06-2012 saat 22:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Ağaç Dostu
|
Sevili pembegül, Clematis ler en sorunsuz güzelliklerden bence. Tüm cesitlerimi gecen sene almistim, bu sene cok güzel oldular. Buranin özellikle de bu sene ki asiri soguklarina dayandilar. Acemilikten bazi yanlislar yapmisim, yer secimi ve destekleme gibi. Seneye biraz düzenleme yapmam lazim. Ucuzlukta buldukca cogaltmayi düsünüyorum. Her cins farkli zamanlar da aciyor. Bunlara dikkat ederek bahcemi bu güzellerle doldurmak istiyorum. Senin ufaklik simdiden cok hos gözüküyor, cinsi hakkin da bir fikrim yok ama sunu söyleyeyim Clematis in cirkini yok. Sabirsizlikla senin güzelin acmis halinin, fotograflarini bekliycem. Selam ve sevgiler. Düzenleyen karalale : 09-06-2012 saat 23:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim ufaklığı beğendiğine sevindim sizinkilerin yanında pek bir cılız görünüyor bu arada sizin clamatislerin hepsine maşaALLAH .İnşaALLAH açtığı zaman seve seve fotoğraf ekliyeceğim selam ve sevgiler benden ... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop teşekkür ederim sizin verdiğiniz isimle aradım bu resmi buldum çiçeği böyle birşeymiş sizinkiler kadar güzel olmasada benimde bir clamatisim oldu... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Büyük olasılıkla değil kesinlikle çünkü bende köyden üzerinden tohum alıp asma çeliği diktiğim saksının dibine mart ayında öylesine atverdim hiç firesiz bittiler . O kadar hızlı uzuyorlar ki çeliklerin boyunu geçtiler söküp atamıyorumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hepinizin Clematisleri muhteşemler. 3-4 yıl sonraki hallerini hayal edebiliyorum. Oysa daha 3-4 yıl önce bir elimizdeki cılızlara bir internetteki fotoğraflara bakıp nasıl da hayıflanıyorduk. Artık dünya sizinkileri görüp iç geçirecek... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Ağaç Dostu
|
Sn bari rengi çok güzelmiş yabanide olsa çok güzel acaba aşı ile ehlileştirilebilirmi bu sorum tüm clamatisler için türleri aşılayarak değişik renk ve görüntülü clamatisler elde edilirmi acaba .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
|
Bindirme veya kopulasyon aşısı uygulanarak bu mümkün olabiliyor. Düzenleyen jineop : 11-06-2012 saat 17:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Kuruyan çiçekleri kesip saklasak tohum oluyor mu?Yoksa fidan üzerinde bir müddet beklemesi mi gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
|
Yok, çiçek yaprakları döküldükten yaklaşık tohum oluşturma iki ayı bile bulabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
15 gün önce aldığım Clematisin üzerinde 4 çiçek vardı. Bugün 11 çiçek var. Clematis William Kennett 2 - YouTube Clematis William Kennett 1 - YouTube Düzenleyen FatihBahce : 13-06-2012 saat 05:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Ağaç Dostu
|
Bu Clematisin Florida Sieboldii olmadığına karar verdim. Çiçek açtı geçiyor ama beyaz kaldı. Thompson & Morgan iyice bozuldu, etikette yazandan farklı bitkiler satıyor... ![]() Tanı koyma işini her zamanki gibi sevgili jineopa bırakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
sizinki sanırım C. florida var. flore-pleno (C. 'Alba Plena'). C. florida var. sieboldiana'nın ortası beyaz olanı... ![]() İkisi bir arada... ![]() Uluslararası Clematis Derneği internet sayfasındaki bilgi: Information from the IClS |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Jackmanii
Geçen hafta üzerinde 16 adet çiçek vardı. Dökülmeye başladılar nerdeyse bitti. Yeniden çiçeklenir mi? Yoksa bitti mi çiçek mevsimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
|
Jackmaniinin çiçek ömrü kısa ama sonbahar başına kadar çiçeklenme zaman zaman daha az olmakla beraber devam edecek. Çiçeklenme süresi bakımından en iyilerinden biri John Paul2 ve Rouge cardinal. Onlar sezonu açıyor ve nerdeyse kapatıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|