![]() |
|
![]() |
#1081 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Benim multi blue kaç aydır kuru görünüyordu hiç dokunmadım ve budamadım.3 haftadır sürgün vermeye başladı.Güçlü sürgünler veriyor şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Ağaç Dostu
|
Yanılmışım , çok dallanan Clematis 'Doctor Ruppel' miş. Clematis "Multi Blue" de üç yeni sürgün var, 5-6 cm. var yok. İzmir olmasına rağmen sevgili Benol, cultivarmış kaprisli olurlar,sabırlı ol yeşerir bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir çok arkadaşımızın, geçen sene kurudu zannettiği clematisleri sürpriz yaptı, biraz sabır, yakında sizi sevindireceklerdir. Alıntı:
Bu sene Şubat başında budadığım clematisim geçen yıldan daha erken uyandı ve sürgünleri daha güçlü. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Günaydın. 4 Clematis'imde sürgün var. Multi Blue geçensene çiçek açıp birden yaprak kuruması yaptı sitede arkadaşların önerisiyle hemen budadım. Erken açan cins biliyorum onun için meraktayım. Sevgili Jezebel Ege,Karadeniz iklim farkı mutlaka olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Şimdi budama yapsam bazı clematislerimi geç mi kaldım ya da zararı var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilere bu mevsimde su yürüdü derler bence bir araştırın. Benim budamadığım Clematis hep sürgün verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaç Dostu
|
Budama Gruplara göre yapılır-A,B,C. Her ne grup olursa olsun, çiçeklenmeden hemen sonra yapılırmış. Olağan dışı zamanlarda sadece kuru veya ince, zayıf dallar budanırmış. Bu konuda tecrube sahibi olan sadece Adalet hanım ![]() bizim bitkilerimiz makasla müdahale edilemiyecek kadar ufak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Ağaç Dostu
|
Bu masajı tekrar paylaşayım, belki işinize yarar. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevinçliyim Multi blue'm topraktan başını 4cm uzatmış, tek sürgün ama olsun ölmemiş ya. Geçen sene solgun hastalığı kapmış ve ölmüş sanmıştım. Glad Picardı 15 gün evvel saksıdan bahçeye aldım. Saksı büyük bir saksıydı ve bahçede toprağın üstünde duruyordu o saksıdan çıkan kökler toprakla öyle bir kaynaşmıştı ki saksıyı kesmek zorunda kaldım ve topraktan kökleri zor ayırdım bilgilerinize ışık tutsun diye yazıyorum kök yapısı çok fazla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Bauhause dan yeni aldıklarımda çok minik ve seyrek çıkıntılar var. Yani hala tam bir şey söyleyemiyorum. Hala bahçeye de dikemedim. Ankarada havalar hala çok soğuk olduğundan bu süreç burada daha yavaş olabilir diye düşümek işime geliyor ![]() Amaaaa perlitteki o köksüz çelikler varya..Fışkırıyor... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Ağaç Dostu
|
Macropatalayı hangi bauhausdan aldınız acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Ağaç Dostu
|
Clematisler soğuğa en dayanıklı bitkilerdendir.-20 lerde bile hiçbirşey olmaz.Çekinmeden dışarıda yarı güneş alan bir yere koyabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Füsun Hanım mesajı aldım. Bahçe tam hazır olmadığı için bekliyordum. Yarın hemen bahçeye dikeceğim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sende budamamışsın sanki olumlu etki yapmış sürgünler patlamış.Umarım bu yıl bol çiçek görürsün |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Ağaçsever
|
İşte şimdi tüm umutlarım sona erdi. Açma zamanı olan clematisimde bir tek sürgün bile yok .Demek ki yanlış seçim yapmışım.Ama önerinizle yine de dışarıya çıkaracağım.Teşekkür ederim sayın acemi füsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Ağaç Dostu
|
Ben clematıslerimi içeriye almıştım 2 tanesi sürgün verdi Multi blue Şubat ayında tomurcuklandı, çiçek açtı ancak rengi ve formu biraz bozulmuş, şimdi terasa çıkardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl dışarıda bırakmıştım, hiçbiri yaşamadı. Ancak bu yıl kış daha az soğuk ve karlı geçti. Dediğiniz gibi içeri alınmayabilirmiş.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim clematislerde de sürgünler başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|