![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sevgili Arzu Kasapoğlu; Dün bana sorduğunuz mailin cevabı geldi, buradan yazmayı uygun gördüm herkesin fikri olsun diye. Siparişlerim Size gönderdiğim sayfadandı, ama bana verdikleri cevapta ücretlendirme sizin gönderdiğiniz sayfadan yapılmış, yani 20ytl.nin üstünde Clematis fiyatları. Ben şimdilik üç tane sipariş verdim, bir tanede Beyaz Yasemin istedim. Sundaville içinde sordum bakalım ne diyecekler. Fidanların fiyatları büyüklüğüne göre değişiyor sanırım, bana gelecek olanlar 20-40 cm.büyüklüğündeymiş. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu bölümü uzun süredir takip etmiyordum , çok üzgünüm . Fidanistanbuldan bende clematis fidesi aldım , resmi aşağıdadır . 6.75 ytl fiatı toptan alımlarda uyguluyorlar . Parekende olarak 20 ytl fiat uyguluyorlar . Aşağıdaki resim fidanistanbuldan gelen Clemati fidesi : Değerlendirme size ait ! Yaklaşık 3 aydır aynı durumda ne ölüyor nede yaşadığını gösteriyor . Saksını büyüttüm , besinini verdim . Alacak olanlarında fidelerinin resimlerini ısrarla görmek isterim . Clematis sevenlere sevgilerimle . Alttan iki resimde Almanyadan komşumun getirdiği bana 35 ytl mal olan Clematis pilliu . Eylül için açmaya hazırlanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Snowman77'den gelen Clematis Armandii yi bir süre saksısında tutup yerine alıştırdıktan sonra bugün yerine diktim. Saksısındayken biraz gübre vermiştim, bir çok yeni sürgün çıkarmaya başlamıştı. Çok sağlıklı bir bitki, yerini sevip bol çiçeklenir inşallah. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Clematisseverler merhaba! Clematis sakiz sardunyasi gibi asagiya dogru da sarkarak büyür mü? Tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba,ben bu resmi görünce denemeye karar vermiştim ama aldığım çelik tutmayınca vazgeçtim.Görüntüsü çok güzel duruyor.Ama oduncu gövde oluşmasın diye sürekli budamak lazım sanırım,sarkması için... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Alıntı:
Bütün gün gezdiğimiz ,çok çeşitli bitkiler olan bir sergi alanı gibiydi.o kadar çok çiçek gördüm ki! Net olarak hatırlıyamıyorum fiyatlarını.Başka resimlere bakayım. Etiketlerinde fiyatlarını görebilirim.Belki yakında yine gideceğim.Öğrenirim ne kadara satılıyorlar. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Arkadaşlar Bauhausta mor ve pembe renkleri gelmiş .9.90 buğün aldım, yaklaşık 80 cm cıvarında. clematis ernest markham geç büyük çiçekli Clematis Jackmanni |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Günebakan . Bir süredir bilgisayardan uzaktım mesajınızı göremedim,özür dilerim. İnciraltı'na Fahrettin altay meydanından gelirken,köprüden inince solda Kardelenin yanı İzmir Botanik'te vardı Clematisler.O kadar çok bitki gelmiştiki alacaklarımın haricindekilerin fiatlarını sormadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
"Ville de lyon" lar da açmaya başlıyorlar. Açmamış 3 çeşidim var. Demek toplam 7 çeşit Yaban Asmam var. Nice 7 lere... ![]() ![]() ![]() 1 cm ileriden tutmuşum -1 olarak hesaplayın. "Snow Quenn" ![]() Bunlar ilk açanlar olduğu için biraz daha küçükler, bunun çiçekleri de beyazın büyüklüğüne ulaşabiliyor. ![]() Düzenleyen limon : 16-05-2009 saat 12:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Clematislerin solan çiçeklerini kesmemiz gerekir mi arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selam. Klamatisimin cinsi sizcenedir ? koyu kırmızı resimi vardı farklı bir tür cıktı . aldıgımda oldukca bol sürgün vardı üzerinde taşırken kırıldı bölüp yanına ektim 15 gün canlılıgını korudu sonra kurudu . şimdi üzeri 10 15 cicek oluşmuş durumda sürgünlerden cicek oluşuyor Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
sayın iris, clematisiniz benimkiyle aynı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
pardon Sayın İris,birden fazla clematis olunca karıştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
ben kopardım dediğiniz gibi efor sarfetmesinde boya gitsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Yabanasmaları çoğaltmada söz edilmeyen değişik bir yöntem uygulamaya başladım. Aslında bilinen klasik bir daldırma yöntemi. Dalı ana gövdeden kesmeden küçük bir saksının içine daldırıp, üzerine torf (köklendiricim yok) doldurdum. Her gün suluyorum... Bakalım ne olacak? Başarılı olursam yetişebildiklerimle paylaşırım, neden olmasın?.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adalet Yağcı, Bu profili ziraat mühendisi bir arkadaşım bana verdi çünkü ben bu konuda biraz tembelimdir bir siteye üye olma konusunda form doldurma aşaması bana zor gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Clematislerde dikatimi çeken bir ayrıntı ise;Montana türleri çok çabuk ve hızlı büyüyorken diğer türler mesela jacmani türü ise daha yavaş gelişiyor bunun mantığını açıklayabilecek bir arkadaş var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Halen Londra'dayim. Halen saskinlikla insanlarin evlerindeki bahceleri izliyorum. Hayran oluyorum gordukce. Izin alabildiklerimin resimlerini cekiyorum. clematis dolu her yer. Ozellikle yari golge yerdekiler cok uzunlar. Bol cicekliler. Genelde passiflora veya hanimeli ile birlikte dikilmisler. Yanyana inanilmaz goruntuler cikiyor ortaya . Becebildigim kadariyla bir evin bahcesinden goruntu almaya calistim ancak bahcenin onunde calisma oldugu icin tam fotograflayamadim ama yine de gorunuyor. bu clametisten tohum almayi basardim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, Bugün tatilden döndüm ve bahçemdeki montana marjuire türü temmuzda katmerli beyaz çiçek açan clematisimin kurumuş olduğunu gördüm üstelik teyzem muntazam şekilde suyunu da vermiş neden kurumuş olabilir tamamen acaba kışa girerken tipik bir kuruması olabilir mi bunu nasıl ayırt edebiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Clematis-severler, Çiçeklerinizi zevkle izliyorum.Henüz Clematis yetiştirmeye cesaret edemedim ama önümüzdeki yıl için denemeyi düşünüyorum. Webde bakınırken aşağıda linkini vereceğim sayfaya rastladım.Belki sizler daha önce benzerlerini görmüşsünüzdür ama ben bunlara hayran oldum ve sizlerle de paylaşmak istedim. Hele katmerlisi. (Üstelik online satış da var.Yunanistan'a kadar gönderiyorlar.Buraya da gönderirler sanırım. Acaba Türkiye'ye gelirken bitkiler çok zarar görürler mi?).. Sevgiler ve bol çiçekli günler ![]() http://www.clematis-westphal.de/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
DÜZELTME: Tekrar baktım da,Yunanistana kadar gönderen Kordes und Söhne firması imiş.Clematis sayfasındaki linkle o sayfayı da incelemiştim.. Onların da çok güzel gülleri var ama tabii bu başlık altında konu dışı kalıyor ![]() Clematisleri ise sormak gerek.Belki de bu kadar uzağa göndermiyorlardır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Kuruduğunu sandıgım ancak özü hala yeşil olan montana türü clematisimi sevgili Limon Arkadaşımızın çelik alma ile ilgili videosundaki yöntemle toprağa çelikledim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Selam. klamatisimin kök kısmından genişleme oluyor filiz yaprak gelişimi yok dal kalınlaştıkca asma gibi yarılıp cizik cizik oluyor. inanılmaz sürgün vermeden bu mümkünmü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sn Güngör Salman, bu güzelleri, Ebay aracılığla Aralık 2009 sonunda İngiltere'den getirttim. Sanırım iklim değişikliği nedeniyle şaşırıp erken açtılar. Bir de pembe renklisi var : "Josephin". O da açmak üzere. Açınca resmini yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı:
herkesin mutlaka almak isteyeceği türler, aklınızda olsun derim ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
benim klamatisimde oldukca bol dallandı gecen yıla oranla cicek dolu dibinden kestigiminde kök kısmından 3 sürgün vermiş ![]() limon muhteşem kokusu nasıl yogunmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|